- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Παρίσι: «Φρένο» σε Τίρανα και Σκόπια για την ένταξη στην ΕΕ
Η θέση της Γαλλίας για τη διαδικασία των ενταξιακών διαπραγματεύσεων
Τα Σκόπια και τα Τίρανα θα πρέπει να περιμένουν κι άλλο πριν αρχίσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με το Παρίσι
Χώρες, μεταξύ των οποίων η Γαλλία, εμποδίζουν την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία και ζητούν μια μεταρρύθμιση της διαδικασίας, η οποία κρίνεται «αναποτελεσματική» και «απογοητευτική», δήλωσε σήμερα η γαλλίδα υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αμελί ντε Μονσαλέν.
«Δεν είμαστε σε θέση βέτο», δήλωσε η Αμελί ντε Μονσαλέν κατά την άφιξη της στο Λουξεμβούργο για μια συνεδρίαση με τους ομολόγους της της ΕΕ.
«Δεν υπάρχει αντίθεση της Γαλλίας στην αρχή της ευρωπαϊκής προοπτικής των χωρών των Βαλκανίων, όμως οφείλουμε να κάνουμε τα πράγματα με αξιόπιστο τρόπο», εξήγησε.
Η έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων απαιτεί ομοφωνία των κρατών μελών και η άρνηση να διαχωρισθούν οι υποψηφιότητες της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας μπλοκάρει και τις δύο χώρες, επειδή κράτη μέλη, όπως η Γαλλία, θεωρούν πως η Αλβανία δεν εκπληρώνει τις προϋποθέσεις για ένταξη.
«Οφείλουμε να εξασφαλίσουμε πως οι μεταρρυθίσεις που ζητούνται ως προϋπόθεση για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων ψηφίσθηκαν και τέθηκαν σε εφαρμογή», επέμεινε η ντε Μονσαλέν.
Η Γαλλία θεωρεί εξάλλου πως «η διαδικασία διαπραγμάτευσης με το ατελείωτο σίριαλ των κεφαλαίων είναι απογοητευτική, δεν απαντά στις προσδοκίες των πολιτών και, γι' αυτούς τους λόγους, πρέπει να αναθεωρηθεί», υπογράμμισε.
Στη γαλλική κυβέρνηση δεν αρέσει το γεγονός ότι καταγγέλλεται ως η μόνη χώρα που εμποδίζει την έναρξη διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία και θέτει σε κίνδυνο τη σταθερότητα στα Βαλκάνια, προειδοποίησαν οι εκπρόσωποί της.
Το Παρίσι διατήρησε την αντίθεσή του παρά την έκκληση που απηύθυναν στις 3 Οκτωβρίου με επιστολή τους οι ηγέτες των τριών κύριων ευρωπαϊκών θεσμών (Κοινοβούλιο, Συμβούλιο και Επιτροπή) υπέρ της έναρξης διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια και τα Τίρανα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Εμανουέλ Μακρόν χαιρέτισε μια «μεγάλη κυρία της καρδιάς»
Μια διαφωνία για την Τεχνητή Νοημοσύνη στις οικογενειακές διακοπές, ήταν μοιραία
Νέα ένταση με ιρανικούς βαλλιστικούς πάνω από τον Περσικό σε αντίποινα στις ΗΠΑ
Σχεδόν έναν χρόνο μετά τον θάνατο του θρυλικού παλαιστή - Oι ισχυρισμοί περί ιατρικής αμέλειας
Η διαδικασία «θερμικής διαφυγής» στις μπαταρίες λιθίου μπορεί να προκαλέσει ακραίες θερμοκρασίες
Στο μικροσκόπιο των αρχών παλαιότερες καταγγελίες εις βάρος του υπόπτου, που φέρεται να σχετίζονται με υποθέσεις κακοποίησης ανηλίκων
Είναι η τρίτη εκλογική αναμέτρηση μέσα σε 16 μήνες
Ο στενός φίλος του ζευγαριού αποκάλυψε τι συμβαίνει μακριά από τις κάμερες και γιατί «κανείς δεν το μαθαίνει»
Σοβαρές ελλείψεις σε καύσιμα, τρόφιμα και φάρμακα
Εξαπέλυσε πυραύλους και drones, στο στόχαστρο και δεξαμενόπλοια στα Στενά του Ορμούζ
Η περίπτωση του 17χρονου που συνελήφθη στην Ολλανδία
Σε πρόσφατη συνέντευξή της η πρώην καγκελάριος κάνει απολογισμό της θητείας της
Η Ντάουνινγκ Στριτ καταγγέλλει «προσπάθειες παρέμβασης» από την Ουάσιγκτον
Η επιχείρηση εξελίχθηκε υπό δύσκολες συνθήκες στη ζώνη έρευνας και διάσωσης της Τουρκίας
Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο και γρήγορα έγινε viral
«Αχρείαστο το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Αποδέσμευση παγωμένων περιουσιακών στοιχείων απαιτεί η Τεχεράνη
Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός από τη φωτιά
Eυτυχώς o ανήλικος δεν υπέστη σοβαρό τραυματισμό
Στο πλευρό της η Ναόμι Κάμπελ, η Κλόντια Σίφερ και η Σίντι Κρόφορντ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.