- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Κρεμλίνο: Δεν σκεφτόμαστε να εμπλακούμε με την Τουρκία στη Συρία
«Δεν θα θέλαμε καν να σκεφτούμε μια τέτοια εκδοχή»
Μόσχα και Άγκυρα βρίσκονται σε επαφή για την επιχείρηση στη Συρία, δηλώνει το Κρεμλίνο.
Ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σήμερα ότι η ρωσική και η τουρκική κυβέρνηση βρίσκονται σε επαφή όσον αφορά στην τουρκική επιχείρηση στη Συρία.
«Επαφές μεταξύ της ρωσικής και τουρκικής κυβέρνησης υπάρχουν» δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους, υπενθυμίζοντας την πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς και τις επαφές μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών. «Υπάρχουν επίσης δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των στρατιωτικών» επεσήμανε ο Πεσκόφ, αρνούμενος ωστόσο να επεκταθεί σε λεπτομέρειες που αφορούν συμφωνηθέντα μεταξύ δύο πλευρών.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι «υπήρξαν επαφές, υπήρξαν συγκεκριμένες συμφωνίες», «αλλά δεν μπορώ να προσθέσω τίποτα περισσότερο επ’ αυτού» και αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες, υπήρξαν συνομιλίες μεταξύ του προέδρου της Συρίας Μπασάρ Άσαντ και των Κούρδων.
Ο Πεσκόφ είπε ότι «δεν υπάρχει κάποιο νέο στοιχείο στη ρωσική προσέγγιση του ζητήματος αυτού (στη Συρία-σ.σ), τονίζοντας ότι «Μόλις άρχιζε η επιχείρηση αυτή, στα πιο διαφορετικά επίπεδα, η ρωσική πλευρά επισήμαινε ότι ήταν κατηγορηματικά αντίθετη με οποιεσδήποτε ενέργειες, που θα ήταν σε θέση να παρεμποδίσουν την διαδικασία της πολιτικής διευθέτησης στη Συρία και να προκαλέσουν ένταση σ’ αυτή την χώρα» και «αυτή η θέση δεν άλλαξε στο ελάχιστο, είναι συνεπής και την γνωρίζουν όλοι καλά».
Στο ερώτημα αν υπάρχει το ενδεχόμενο η Ρωσία να εμπλακεί στρατιωτικά με την Τουρκία στη Συρία, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, είπε ότι «δεν θα θέλαμε καν να σκεφτούμε μια τέτοια εκδοχή», προσθέτοντας ότι «γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο υπάρχουν δίαυλοι μεταξύ των στρατιωτικών μας».
Στο δε ερώτημα, δεν είναι καιρός η Τουρκία να εγκαταλείψει τη Συρία, δεδομένου ότι έχει επιτευχθεί ο στόχος κατά της τρομοκρατίας, ο Πεσκόφ είπε δεν μπορεί να απαντήσει στο ερώτημα αυτό και «οι μόνοι που μπορούν να το κάνουν είναι στρατιωτικοί».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η 45χρονη πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.