- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ερντογάν: Ελέγχουμε την Ρας αλ Άιν, περικυκλώσαμε την Τελ Αμπιάντ
Στα 30-35 χιλιόμετρα το βάθος εξέλιξης των τουρκικών πολεμικών επιχειρήσεων
Στα 30-35 χιλιόμετρα το βάθος εξέλιξης των τουρκικών πολεμικών επιχειρήσεων, σύμφωνα με τον πρόεδρο Ερντογάν.
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η τουρκικές πολεμικές επιχειρήσεις θα συνεχιστούν σε βάθος 30-35 χιλιομέτρων εντός της συριακής επικράτειας.
Ο ίδιος είπε ότι οι δυνάμεις υπό την ηγεσία της Τουρκίας ελέγχουν την πόλη Ρας αλ Άιν, ενώ έχουν περικυκλώσει την πόλη Τελ Αμπιάντ.
Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας δήλωσε ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις υπό τουρκική ηγεσία έχουν τον έλεγχο του (βασικού) αυτοκινητοδρόμου Μ4, σε βάθος 30-35 χιλιομέτρων στο εσωτερικό της συριακής επικράτειας.
Η διείσδυση των παραστρατιωτικών δυνάμεων που υποστηρίζονται από την Τουρκία γίνεται στο πλαίσιο της επιθετικής πολεμικής επιχείρησης κατά των Κούρδων, σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.
Το ίδιο υπουργείο προχώρησε σε ανάρτηση για τον βασικό αυτοκινητόδρομο στο Twitter, ενώ πρόκειται για την κεντρική οδική αρτηρία που είναι παράλληλη κατά μήκος με τα τουρκικά σύνορα στα βόρεια της Συρίας.
Μάρτυρας: Στην πόλη Τελ Αμπιάντ βρίσκονται οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις
Οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις και οι υποστηριζόμενοι από την Τουρκία αντάρτες βρίσκονται στην πόλη Τελ Αμπιάντ. Η κατάσταση στην πόλη είναι ήρεμη, όπως δήλωσε ένας μάρτυρας στο Reuters.
Ο απολογισμός του Ερντογάν
O Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι «η επιχείρησή μας δεν έχει στόχο τους Κούρδους» και ότι τη μεγαλύτερη υποστήριξη την λαμβάνουμε από τους Κούρδους της Συρίας. Συνεχίζοντας σημείωσε: «Δεν επιτρέπουμε, ούτε θα επιτρέψουμε ένα κράτος τρομοκρατίας στα βόρεια της Συρίας».
Όπως σημείωσε έχουν σκοτωθεί 440 «τρομοκράτες», 26 έχουν τραυματιστεί και έχουν συλληφθεί 24
Κάνοντας έναν υπολογισμό των απωλειών που έχει υποστεί η τουρκική πλευρά έκανε λόγο για δύο Τούρκους στρατιώτες νεκρούς και 16 μέλη του Συριακού Εθνικού Στρατού που υποστηρίζονται από την Αγκυρα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Είναι νεκρή η 84χρονη Νάνσι;
Πολίτες αναζητούν δροσιά σε ποτάμια και κανάλια αψηφώντας τους κινδύνους
Το τρομακτικό βίντεο που καταγράφεται η σύγκρουση
Έχει έρθει πλέον η ώρα των διαπραγματεύσεων, με μεσολάβηση του Πακιστάν και του Κατάρ
Πίσω από τα καραγκιοζιλίκια του Ντόναλντ Τραμπ υπάρχουν και πραγματικότητες που δεν προκαλούν καθόλου γέλιο
Πόλεμοι, κλιματικά σοκ και αναγκαστικοί εκτοπισμοί επηρεάζουν την εκπαίδευση παιδιών και εφήβων
Ποια είναι τα βασικά του σημεία
Κάνει λόγο για «πολιτικό θέατρο»
Οι αρχές ερευνούν τη μακάβρια συλλογή λειψάνων που βρέθηκε στο σπίτι και στον χώρο εργασίας του
«Ήμουν απλώς έξω για μια βόλτα με το αγαπημένο μου αυτοκίνητο», δικαιολογήθηκε
Μαρτυρίες ότι έστειλε φωτογραφίες σε συμμαθητές της μετά τους φόνους
Παρουσιαζόταν υπεύθυνος για τον λιμό της Βεγγάλης το 1943
Έπασχε από ανίατη ασθένεια
Ο άλλοτε παρουσιαστής του Fox News έχει έρθει σε ρήξη με τον Τραμπ
Τρία άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες
«Τελευταία μου μέρα εδώ», ακούγεται να λέει εγκλωβισμένος επισκέπτης
To περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο
Ο γίγαντας της τεχνολογίας απομάκρυνε 21.000 εργαζόμενους
Η τελευταία πράξη στο οικογενειακό δράμα του Ρομπ Ράινερ, πριν τα Χριστούγεννα του 2025
Στο μικροσκόπιο βρέθηκαν επίσης δύο υπουργοί
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.