- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κούρδοι: Δραπέτευσαν 785 ξένοι που σχετίζονται με το ISIS
Μετά από βομβαρδισμό και επίθεση «μισθοφόρων» κατά της φρουράς στρατοπέδου
785 ξένοι που σχετίζονται με το ISIS δραπέτευσαν από στρατόπεδο, μετά από βομβαρδισμό και επίθεση «μισθοφόρων», σύμφωνα με την κουρδική διοίκηση.
Η κουρδική διοίκηση στα βόρεια της Συρίας δήλωσε ότι 785 ξένοι που σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος κατάφεραν να δραπετεύσουν από ένα στρατόπεδο στο οποίο και κρατούνταν, μετά τους βομβαρδισμούς που δέχθηκε το στρατόπεδο από τους τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις.
Κάνοντας ουσιαστική αναφορά στους αντάρτες της Συρίας που υποστηρίζονται από τον τουρκικό στρατό, η κουρδική διοίκηση ανέφερε σε ανακοίνωσή της, ότι «μισθοφόροι» επιτέθηκαν κατά της φρουράς του στρατοπέδου όπου κρατούνταν «στοιχεία του Ισλαμικού Κράτους» και άνοιξαν τις πύλες.
Συριακό Παρατηρητήριο: Δραπέτευσαν μέλη οικογενειών που συνδέονται με το ISIS
Νωρίτερα, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι περίπου 100 άνθρωποι -γυναίκες που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος και τα παιδιά τους-δραπέτευσαν από ένα στρατόπεδο το οποίο φρουρούνταν από συριακές δυνάμεις υπό κουρδική ηγεσία στα βόρεια της Συρίας.
Επικαλούμενο πηγές στην πόλη Άιν Ίσα, ο διευθυντής του παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντουλραχμάν δήλωσε ότι υπήρχε ένα «καθεστώς αναρχίας» στο εσωτερικό του στρατοπέδου.
Η κουρδική διοίκηση στα βόρεια της Συρίας είχε προηγούμενα δηλώσει ότι μερικά μέλη οικογενειών που σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος, κατάφεραν να διαφύγουν από το στρατόπεδο, μετά από βομβαρδισμό τουρκικών και των συριακών ανταρτικών δυνάμεων, που υποστηρίζονται από την Άγκυρα.
Ένας αξιωματούχος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) που τελούν υπό κουρδική διοίκηση δήλωσε ότι υπήρχαν περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση που επικρατεί στο αναφερόμενο στρατόπεδο.
Ο πρώην υπ. Άμυνας των ΗΠΑ προειδοποιεί για ανάκαμψη του ISIS
Σημειώνεται ότι ο πρώην υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζιμ Μάτις προειδοποίησε χθες Σάββατο ότι το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) δεν έχει ηττηθεί οριστικά και θα αναγεννηθεί εάν η Ουάσινγκτον δεν συνεχίζει τον πόλεμο εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης.
«Το ΙΚΙΛ δεν έχει ηττηθεί και πρέπει να συνεχίσουμε να ασκούμε πίεση στο ΙΚΙΛ ώστε να μην ανανήψει», επισήμανε ο Μάτις κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην εκπομπή «Meet the Press» του τηλεοπτικού δικτύου NBC. «Σε περίπτωση που δεν συνεχίσουμε την πίεση, το ΙΚΙΛ θα ορθωθεί ξανά. Είναι απόλυτα δεδομένο ότι θα επανακάμψει», προειδοποίησε ο Μάτις, που χρησιμοποίησε το ακρώνυμο μιας παλαιότερης ονομασίας της τζιχαντιστικής οργάνωσης, που ήταν Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε.
Η τοποθέτηση αυτή του πρώην επικεφαλής του Πενταγώνου και στρατηγού των Πεζοναυτών εν αποστρατεία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη θέση του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Τραμπ, ο οποίος ισχυρίζεται ότι κέρδισε τον πόλεμο με το ΙΚ.
Ο Μάτις παραιτήθηκε τον Δεκέμβριο, όταν ο Τραμπ ανήγγειλε ότι θα απέσυρε τα αμερικανικά στρατεύματα από περιοχές της Συρίας όπου δρούσαν. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ πάντως αποφάσισε να διατηρήσει κάποιες δυνάμεις στη χώρα, μετά την κατακραυγή που είχε προκαλέσει η ανακοίνωση του ενοίκου του Λευκού Οίκου σε εγχώριο επίπεδο και μεταξύ πολλών συμμάχων της Ουάσινγκτον.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Περίπου έχουν ήδη επιστραφεί στους ιδιοκτήτες τους
18χρονη οικιακή βοηθός καταλήγει νεκρή από επιπλοκές σε ιδιωτική κλινική κατά τη διάρκεια άμβλωσης – Την είχαν βιάσει ομαδικά ο γιος του ζάμπλουτου εργοδότη της και ο φίλος του
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς ή ζημιές
Η 21χρονη κατέληξε έπειτα από πτώση περίπου 130 ποδιών
Το θέμα έχει πάρει και έμφυλη διάσταση
Μια από τις πιο παράξενες και συναρπαστικές ιστορίες αφοσίωσης στη λογοτεχνία
Οι ηγέτες των ισχυρών κρατών ζητούν από τις ΗΠΑ να αναλάβουν ρόλο μεσολαβητή
Eκτελέστηκε με πέντε σφαίρες σε πάρκινγκ
Το πλήθος θα κινούνταν προς συγκεκριμένη τοποθεσία, εκεί που θα υπήρχαν ελεύθεροι σκοπευτές
Kρίθηκε ένοχος για «διακεκριμένη μαστροπεία», για απόπειρα βιασμού, επίθεση και απειλές
Για «δίκαιη απάντηση» κάνει λόγο ο Ζελένσκι
Ουκρανία και Ευρωπαίοι ηγέτες αναζητούν κοινό έδαφος με τον Αμερικανό πρόεδρο
Το στιγμιότυπο που έγινε viral στα social media
Τι δείχνουν οι πρώτες ενδείξεις για τον θάνατό της
Ο Γιούρκο έχασε τα πόδια του στο Ντονμπάς και ξαναστάθηκε όρθιος στην Αθήνα
Τι αναφέρει η Wall Street Journal
Σε 1,5 σελίδα η προκαταρκτική συμφωνία - Τι είπε ο Τζέι ντι Βανς
Δεν υπάρχουν επιζώντες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.