- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Τυνησία: Άνοιξαν οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές
Στο Κοινοβούλιο κυριαρχούσε ως τώρα το ισλαμικό κόμμα Ενάχντα
Οι τρίτες βουλευτικές εκλογές, μετά την επανάσταση του 2011, για την Τυνησία διεξάγονται ανάμεσα στους δύο γύρους των προεδρικών εκλογών.
Οι κάλπες άνοιξαν σήμερα στην Τυνησία για τις τρίτες βουλευτικές εκλογές μετά την επανάσταση του 2011, οι οποίες διεξάγονται ανάμεσα στους δύο γύρους των προεδρικών εκλογών, που έχουν επισκιάσει αυτή την ωστόσο κρίσιμη ψηφοφορία. Επτά εκατομμύρια Τυνήσιοι καλούνται στις κάλπες μέχρι τις 18:00 (τοπική ώρα, 20:00 ώρα Ελλάδας), τρεις εβδομάδες αφότου τιμώρησαν την κυβερνώσα πολιτική τάξη στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.
Οι Τυνήσιοι του εξωτερικού άρχισαν να ψηφίζουν από την Παρασκευή και χθες, Σάββατο, στις 14:00, η συμμετοχή ήταν ακόμη πολύ χαμηλή, στο 4,6%, ανακοίνωσε η ανεξάρτητη αρχή που είναι αρμόδια για τις εκλογές (ISIE). Οι Τυνήσιοι του εξωτερικού μπορούν να ψηφίζουν μέχρι απόψε.
Ουρές ψηφοφόρων είχαν σχηματισθεί σήμερα το πρωί έξω από εκλογικά τμήματα στην Τύνιδα, όπως ανάμεσά τους οι νέοι ήταν λίγοι. Σ'ένα εκλογικό τμήμα στο κέντρο της πρωτεύουσας, η Ρίμπεχ Χαμντί, ηλικίας περίπου 60 ετών, ήταν πρώτη στην ουρά, όπως ήταν και στις προεδρικές εκλογές.
«Θέλω ασφάλεια και σταθερότητα, να τελειώνουμε με τις εκλογές για να περάσουμε στην πράξη και στην οικοδόμηση», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο. Περισσότεροι από 15.000 υποψήφιοι διεκδικούν 217 έδρες σ' ένα κοινοβούλιο στο οποίο κυριαρχούσε ως τώρα το ισλαμικό κόμμα Ενάχντα, που είχε συμμαχήσει με το κύριο κόμμα του κέντρου, το Νιντάα Τουνές, το οποίο έκτοτε αποδεκατίσθηκε εξαιτίας των μαχών εξουσίας. Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα αναμένονται στις 9 Οκτωβρίου.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επιστρέφουν κανονικά τα γνωστά δίκτυα
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Καταδικάστηκε σε θάνατο έπειτα από οκτώ μήνες κράτησης
Ο Τζέιμς ΜακΚρέρι Β΄ αποχώρησε από το έργο τον Οκτώβριο του 2025
Tα επιστημονικά δεδομένα παραμένουν περιορισμένα
Ο δημοσιογράφος δεν την δέχεται
Οι δύο χειριστές κατάφεραν να εγκαταλείψουν εγκαίρως το αεροσκάφος
Ένα χάσμα μεγαλύτερο του ενός αιώνα
Τι αναφέρει το βρετανικό δημοσίευμα - Η αναζήτηση μιας «ενδιάμεσης» λύσης
Ο πρώην παραγωγός αναμένεται να ακούσει νέα ποινή και στην Καλιφόρνια
Ο κόπος ανταμείφθηκε με το ασημένιο μετάλλιο στους Ασιατικούς Αγώνες
Ο Μασούντ Πεζεσκιάν κάλεσε σε διεθνή συνεργασία για ειρήνη - Αποχώρησε η αμερικανική αντιπροσωπεία
Σκληρή κριτική από τους Σοσιαλδημοκράτες
Δημοσκοπικό αδιέξοδο για το CDU, με την AfD να παγιώνει το προβάδισμά της
Η δημόσια τηλεόραση NPO παίρνει τη σκυτάλη μετά την αποχώρηση του Avrotros
Η παρέμβασή του έγινε πριν από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας
Η γυναίκα αρνείται τις καταγγελίες, ενώ οι φίλοι της υποστηρίζουν ότι ο εν διαστάσει σύζυγός της προσπάθησε να την παγιδεύσει
Το δικαστήριο διέταξε την κατάσχεση της συλλογής του
Η υπόθεση εξελίχθηκε σε νέο σημείο έντασης γύρω από τη στεγαστική κρίση στην Ισπανία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.