- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τυνησία: Άνοιξαν οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές
Στο Κοινοβούλιο κυριαρχούσε ως τώρα το ισλαμικό κόμμα Ενάχντα
Οι τρίτες βουλευτικές εκλογές, μετά την επανάσταση του 2011, για την Τυνησία διεξάγονται ανάμεσα στους δύο γύρους των προεδρικών εκλογών.
Οι κάλπες άνοιξαν σήμερα στην Τυνησία για τις τρίτες βουλευτικές εκλογές μετά την επανάσταση του 2011, οι οποίες διεξάγονται ανάμεσα στους δύο γύρους των προεδρικών εκλογών, που έχουν επισκιάσει αυτή την ωστόσο κρίσιμη ψηφοφορία. Επτά εκατομμύρια Τυνήσιοι καλούνται στις κάλπες μέχρι τις 18:00 (τοπική ώρα, 20:00 ώρα Ελλάδας), τρεις εβδομάδες αφότου τιμώρησαν την κυβερνώσα πολιτική τάξη στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.
Οι Τυνήσιοι του εξωτερικού άρχισαν να ψηφίζουν από την Παρασκευή και χθες, Σάββατο, στις 14:00, η συμμετοχή ήταν ακόμη πολύ χαμηλή, στο 4,6%, ανακοίνωσε η ανεξάρτητη αρχή που είναι αρμόδια για τις εκλογές (ISIE). Οι Τυνήσιοι του εξωτερικού μπορούν να ψηφίζουν μέχρι απόψε.
Ουρές ψηφοφόρων είχαν σχηματισθεί σήμερα το πρωί έξω από εκλογικά τμήματα στην Τύνιδα, όπως ανάμεσά τους οι νέοι ήταν λίγοι. Σ'ένα εκλογικό τμήμα στο κέντρο της πρωτεύουσας, η Ρίμπεχ Χαμντί, ηλικίας περίπου 60 ετών, ήταν πρώτη στην ουρά, όπως ήταν και στις προεδρικές εκλογές.
«Θέλω ασφάλεια και σταθερότητα, να τελειώνουμε με τις εκλογές για να περάσουμε στην πράξη και στην οικοδόμηση», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο. Περισσότεροι από 15.000 υποψήφιοι διεκδικούν 217 έδρες σ' ένα κοινοβούλιο στο οποίο κυριαρχούσε ως τώρα το ισλαμικό κόμμα Ενάχντα, που είχε συμμαχήσει με το κύριο κόμμα του κέντρου, το Νιντάα Τουνές, το οποίο έκτοτε αποδεκατίσθηκε εξαιτίας των μαχών εξουσίας. Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα αναμένονται στις 9 Οκτωβρίου.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς κατέρρευσε η «ειδική σχέση» Ρώμης και Λευκού Οίκου
Η ανακοίνωση εκδόθηκε λίγα λεπτά μετά τις δηλώσεις του Τζέι Ντι Βανς
Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μετά τη σύγκρουση δύο επιβατικών αμαξοστοιχιών - Έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος
Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί η πρόσφατη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Ο Ματάν Γκρίνμπεργκ της startup Factory επένδυσε στην ποιότητα του ύπνου του προσωπικού του
Η κυβέρνηση Αλμπανέζι δεσμεύεται να αναχαιτίσει την εξάπλωση του H5N1 μετά τον εντοπισμό μολυσμένου θαλάσσιου πτηνού
Δύο βαγόνια του συρμού κατέληξαν στο οδόστρωμα από ύψος πέντε μέτρων
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ασκεί δριμεία κριτική για το κόστος της σύγκρουσης
Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε το υπερπολυτελές Boeing 747-8, αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων
Λίγες ώρες αργότερα, η οικογένεια εξέδωσε ανακοίνωση
Το περιστατικό έφερε ξανά στο προσκήνιο το φαινόμενο «King Tide» ή «βασιλική παλίρροια»
Εντάσεις στη σχέση των δύο χωρών με αφορμή την κοινή ιστορία τους
Αντιμετωπίζει ακόμα και ισόβια κάθειρξη
Αιτία του εκτροχιασμού φέρεται να είναι μία βλάβη στον μηχανισμό αλλαγής τροχιάς
Αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς επιβατών
Πρόστιμο 200 φράγκων ακόμη και για τατουάζ - Η απαγόρευση θα ισχύει και για τις ψηφιακές πλατφόρμες
Το κτίριο, ένας οκταώροφος πύργος επενδεδυμένος με γρανίτη, έχει ήδη προκαλέσει συζητήσεις για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του
Oι νέοι κανόνες θα εφαρμοστούν από την επόμενη σχολική χρονιά
Το στιγμιότυπο αναπαράχθηκε ευρέως στα social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.