- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σεισμός στο Πακιστάν: 24 νεκροί, 450 τραυματίες
Εκατοντάδες σπίτια ισοπεδώθηκαν και ακόμα ο κόσμος δεν έχει ηρεμήσει από τους μετασεισμούς
Πακιστάν-σεισμός: Σε 24 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών και σε 450 των τραυματιών, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι επιχειρήσεις διάσωσης.
Τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 450 τραυματίστηκαν από τον σεισμό που σημειώθηκε στο πακιστανικό Κασμίρ, δήλωσαν σήμερα τοπικοί αξιωματούχοι, προσθέτοντας ότι οι επιχειρήσεις διάσωσης βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και ο πανικός υποχωρεί.
Ο χθεσινός σεισμός ισοπέδωσε σπίτια και καταστήματα και κατέστρεψε δρόμους σε περιοχή που βρίσκεται βόρεια μεταξύ των πόλεων Τζελούμ και Μιρπούρ, στην πακιστανική πλευρά του διαφιλονικούμενου Κασμίρ.
«Η κατάσταση αρχίζει σιγά σιγά να εξομαλύνεται, τώρα έχει μειωθεί ο πανικός των ανθρώπων, αν και τη νύχτα έγινε αισθητός και ένας μετασεισμός», δήλωσε ο αξιωματούχος της αστυνομίας Σάρνταρ Γκουλφάραζ Χαν.
Οι μεγαλύτερες ζημιές προκλήθηκαν σε χωριά στα οποία κατέρρευσαν παλιά σπίτια, πρόσθεσε ο Χαν.
Πολλοί από την περιοχή κοιμήθηκαν έξω τη νύχτα και κάποιοι επέστρεψαν στα σπίτια τους σήμερα το πρωί για να πάρουν πράγματα και να δουν τι ζημιές έχουν υποστεί, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που επικαλείται το Reuters.
Ο στρατός και τα σωστικά συνεργεία συνέχισαν τις επιχειρήσεις διάσωσης καθ'όλη τη διάρκεια της νύχτας, ενώ συνεργεία μηχανικών άρχισαν την επισκευή κεντρικής οδικής αρτηρίας που υπέστη σοβαρές ζημιές, ανακοίνωσε το γραφείο επικοινωνιών του πακιστανικού στρατού. Από τον σεισμό υπέστησαν επίσης ζημιές τρεις γέφυρες.
Ο στρατός είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 160 τραυματίστηκαν από τον σεισμό, ωστόσο σύμφωνα με αναφορές που είχε αργότερα ο απολογισμός αυτός αυξήθηκε σε 24 νεκρούς και 450 τραυματίες.
«Τουλάχιστον 50.000 άνθρωποι επλήγησαν, ενώ σοβαρές ζημιές υπέστησαν υποδομές», δήλωσε παράλληλα στο AFP ο Τσόντρι Ρούχσαρ, ένα μέλος της τοπικής συνέλευσης του πακιστανικού Κασμίρ. «Εκατοντάδες σπίτια είτε ισοπεδώθηκαν, είτε υπέστησαν τόσο μεγάλες ζημιές που να κρίνεται ότι δεν μπορούν να κατοικηθούν», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι σε ορισμένες ζώνες διεκόπη επίσης η ηλεκτροδότηση και οι τηλεπικοινωνίες.
Το επίκεντρο του σεισμού αυτού των 5,2 βαθμών εντοπίστηκε σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων βόρεια της πόλης Τζελούμ, η οποία βρίσκεται στα σύνορα ανάμεσα στην επαρχία Παντζάμπ και το πακιστανικό Κασμίρ, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Γεωλογικών Μελετών των ΗΠΑ (USGS). Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται ότι έφτανε τα 10 χιλιόμετρα.
Ο πρωθυπουργός της χώρας Ίμραν Καν σε μήνυμά του στο Twitter εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και σημείωσε ότι έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να προβεί γρήγορα σε προσπάθειες ανακούφισης των πληγέντων και στον υπολογισμό των ζημιών.
Το Κασμίρ είναι μια διαφιλονικούμενη περιοχή μεταξύ της Ινδίας και του Πακιστάν και έχει αποτελέσει την αιτία για δύο πολέμους μεταξύ των δύο χωρών.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο και γρήγορα έγινε viral
«Αχρείαστο το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Αποδέσμευση παγωμένων περιουσιακών στοιχείων απαιτεί η Τεχεράνη
Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός από τη φωτιά
Eυτυχώς o ανήλικος δεν υπέστη σοβαρό τραυματισμό
Στο πλευρό της η Ναόμι Κάμπελ, η Κλόντια Σίφερ και η Σίντι Κρόφορντ
Η ρωσική διαστημική εταιρεία Roskosmos δήλωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το πλήρωμα
Άγνωστη η αιτία θανάτου - Tι εξετάζουν οι γαλλικές Αρχές
Η Ουάσινγκτον κλιμακώνει την πίεση προς την Αβάνα, στοχεύοντας κρατικούς θεσμούς και την ηγεσία της χώρας
Οι κόρες του ανακοίνωσαν την είδηση του θανάτου του
Οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν για την ενίσχυση της βοήθειας προς το Κίεβο
«Αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης να είναι έτοιμη», τόνισε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας
Οι αστροναύτες συμμετέχουν στην αποστολή SpaceX Crew-12
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει αυστηρότερους κανόνες εισόδου στη ζώνη Σένγκεν
Η ελληνική πρεσβεία στην Ελβετία συνεχάρη τη νέα δήμαρχο, ευχόμενη κάθε επιτυχία στη θητεία της
Η φορολόγηση των κρυπτονομισμάτων στις ευρωπαϊκές χώρες διαφέρει
Η εξέλιξη της πνευμονικής νόσου της πριγκίπισσας είναι σοβαρή και η μεταμόσχευση θα πραγματοποιηθεί «το συντομότερο δυνατό»
O πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία απειλεί ολόκληρη την Ευρώπη
Εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων από τους κατοίκους
Κίνδυνος για το οικοσύστημα της Αυστραλίας - Η χρήση τους ως τροφή για ερπετά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.