- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τέλος στο κρατικοδίαιτο ταξί στην Κούβα
Οι μεταρρυθμίσεις του Ραούλ Κάστρο ενισχύουν την ιδιωτική πρωτοβουλία
Τη δυνατότητα να εργάζονται ως ιδιώτες πλέον οι οδηγοί ταξί στην Κούβα δίνει η κυβέρνηση του προέδρου Ραούλ Κάστρο, όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέτρα ενημέρωσης στην Αβάνα. Μέχρι σήμερα οι οδηγοί ταξί δραστηριοποιούνταν στις κρατικές εταιρείες και υπηρεσίες. Οι κρατικοί οργανισμοί που σήμερα διαθέτουν τον σχετικό στόλο, θα νοικιάσουν τα αυτοκίνητά τους στους οδηγούς-κρατικούς υπάλληλους ώστε να σταματήσει η μισθοδοσία τους από το κράτος και αυτομάτως να γίνουν αυτοαπασχολούμενοι ιδιώτες. Η καθημερινή εφημερίδα Γκράνμα, επίσημο όργανο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας, ανέφερε ότι το μέτρο, το οποίο ήδη έχει δοκιμαστεί πιλοτικά από το 2010 σε τρεις κρατικές εταιρείες ταξί στην Αβάνα και στο περίφημο κουβανέζικο τουριστικό θέρετρο Βαραδέρο, θα αρχίζει να εφαρμόζεται σταδιακά εντός του 2014.
Οι μεταρρυθμίσεις του προέδρου της Κούβας έχουν τα τελευταία χρόνια αυξήσει σταδιακά την ιδιωτική πρωτοβουλία. Μεταξύ άλλων οι πολίτες έχουν πλέον τη δυνατότητα να αγοράζουν και να πωλούν αυτοκίνητα, αλλά και τη δυνατότητα να αποκτήσουν καινούργιο εισαγόμενο αυτοκίνητο, αν και με βάση τη συναλλαγματική ισοτιμία, οι τιμές των αυτοκινήτων είναι απαγορευτικές για τους περισσότερους κουβανούς πολίτες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε πρόσφατη συνέντευξή της η πρώην καγκελάριος κάνει απολογισμό της θητείας της
Η Ντάουνινγκ Στριτ καταγγέλλει «προσπάθειες παρέμβασης» από την Ουάσιγκτον
Η επιχείρηση εξελίχθηκε υπό δύσκολες συνθήκες στη ζώνη έρευνας και διάσωσης της Τουρκίας
Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο και γρήγορα έγινε viral
«Αχρείαστο το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Αποδέσμευση παγωμένων περιουσιακών στοιχείων απαιτεί η Τεχεράνη
Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός από τη φωτιά
Eυτυχώς o ανήλικος δεν υπέστη σοβαρό τραυματισμό
Στο πλευρό της η Ναόμι Κάμπελ, η Κλόντια Σίφερ και η Σίντι Κρόφορντ
Η ρωσική διαστημική εταιρεία Roskosmos δήλωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το πλήρωμα
Άγνωστη η αιτία θανάτου - Tι εξετάζουν οι γαλλικές Αρχές
Η Ουάσινγκτον κλιμακώνει την πίεση προς την Αβάνα, στοχεύοντας κρατικούς θεσμούς και την ηγεσία της χώρας
Οι κόρες του ανακοίνωσαν την είδηση του θανάτου του
Οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν για την ενίσχυση της βοήθειας προς το Κίεβο
«Αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης να είναι έτοιμη», τόνισε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας
Οι αστροναύτες συμμετέχουν στην αποστολή SpaceX Crew-12
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει αυστηρότερους κανόνες εισόδου στη ζώνη Σένγκεν
Η ελληνική πρεσβεία στην Ελβετία συνεχάρη τη νέα δήμαρχο, ευχόμενη κάθε επιτυχία στη θητεία της
Η φορολόγηση των κρυπτονομισμάτων στις ευρωπαϊκές χώρες διαφέρει
Η εξέλιξη της πνευμονικής νόσου της πριγκίπισσας είναι σοβαρή και η μεταμόσχευση θα πραγματοποιηθεί «το συντομότερο δυνατό»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.