- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Τέλος στο κρατικοδίαιτο ταξί στην Κούβα
Οι μεταρρυθμίσεις του Ραούλ Κάστρο ενισχύουν την ιδιωτική πρωτοβουλία
Τη δυνατότητα να εργάζονται ως ιδιώτες πλέον οι οδηγοί ταξί στην Κούβα δίνει η κυβέρνηση του προέδρου Ραούλ Κάστρο, όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέτρα ενημέρωσης στην Αβάνα. Μέχρι σήμερα οι οδηγοί ταξί δραστηριοποιούνταν στις κρατικές εταιρείες και υπηρεσίες. Οι κρατικοί οργανισμοί που σήμερα διαθέτουν τον σχετικό στόλο, θα νοικιάσουν τα αυτοκίνητά τους στους οδηγούς-κρατικούς υπάλληλους ώστε να σταματήσει η μισθοδοσία τους από το κράτος και αυτομάτως να γίνουν αυτοαπασχολούμενοι ιδιώτες. Η καθημερινή εφημερίδα Γκράνμα, επίσημο όργανο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας, ανέφερε ότι το μέτρο, το οποίο ήδη έχει δοκιμαστεί πιλοτικά από το 2010 σε τρεις κρατικές εταιρείες ταξί στην Αβάνα και στο περίφημο κουβανέζικο τουριστικό θέρετρο Βαραδέρο, θα αρχίζει να εφαρμόζεται σταδιακά εντός του 2014.
Οι μεταρρυθμίσεις του προέδρου της Κούβας έχουν τα τελευταία χρόνια αυξήσει σταδιακά την ιδιωτική πρωτοβουλία. Μεταξύ άλλων οι πολίτες έχουν πλέον τη δυνατότητα να αγοράζουν και να πωλούν αυτοκίνητα, αλλά και τη δυνατότητα να αποκτήσουν καινούργιο εισαγόμενο αυτοκίνητο, αν και με βάση τη συναλλαγματική ισοτιμία, οι τιμές των αυτοκινήτων είναι απαγορευτικές για τους περισσότερους κουβανούς πολίτες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αμερικανός ηθοποιός, κωμικός, παραγωγός και σκηνοθέτης έκανε το ντεμπούτο του στην εκπομπή το 1999
Έντονη κινητικότητα στο παρασκήνιο για το ουκρανικό
Πώς βλέπουν την ασφάλεια η ισραηλινή δεξιά και η ισραηλινή κεντροαριστερά
Για να επιβληθούν οι νέοι κανόνες, χρειάζεται το αίσθημα της συλλογικής ανασφάλειας να είναι κυρίαρχο και αναμφισβήτητο
Το πετρελαιοφόρο θα μεταφέρει 40.000 μετρικούς τόνους ντίζελ, ενώ θα ακολουθήσουν επιπλέον φορτία
«Συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες που διατυπώθηκαν»
Πώς αποκαλύφθηκε η απίστευτη απάτη
Οι χειρισμοί του Τραμπ δεν σταματούν να προβληματίζουν τους Ευρωπαίους
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο Μάικλ Ο'Λίρι προειδοποιεί για κατακόρυφη άνοδο τιμών λόγω του κόστους των καυσίμων
Τι υποστήριξε ο δικηγόρος του δράστη
Αποχωρεί από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης
Ποιος κρατά τον διακόπτη για τα ουκρανικά drones
Τι πρέπει να μάθει από αυτές
Από τη βενζίνη των 4,28 δολαρίων μέχρι τις επιχειρήσεις της ICE
Η καταγγελία 21χρονης για βιασμό
Χρήση βιομετρικής αναγνώρισης με τη βοήθεια τις τεχνητής νοημοσύνης για διαδηλωτές με καλυμμένο το πρόσωπο
H Αθήνα απώλεσε όλα τα ερείσματά της, ενώ η Τουρκία κατάφερε να αποκτήσει ουσιαστικά τα δικά της επενδύοντας χρήματα και προοπτικές.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Φον ντερ Λάιεν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.