- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΗΠΑ: Πρώτη σύλληψη παράνομου παραγωγού ηλεκτρονικού τσιγάρου
Οι ατμοποιητές ήταν προγεμισμένοι με έλαιο μαριχουάνας
Οι εισαγγελείς της κομητείας Kenosha δήλωσαν ότι ο 20χρονος είχε εργαζόμενους για να συσκευάζουν με «επαγγελματικό» τρόπο τους ατμοποιητές με έλαιο μαριχουάνας .
Ένας άνδρας από το Wisconsin κατηγορείται για παράνομη επιχείρηση που απασχολούσε 10 εργαζόμενους και παρήγαγε, κάθε μέρα για σχεδόν δύο χρόνια, χιλιάδες πλαστούς ατμοποιητές ηλεκτρονικού τσιγάρου προγεμισμένους με έλαιο μαριχουάνας (THC), ανέφεραν οι αρχές.
Οι εισαγγελείς της κομητείας Kenosha δήλωσαν ότι ο 20χρονος Tyler Huffhines είχε εργαζόμενους για να συσκευάζουν με «επαγγελματικό» τρόπο τους ατμοποιητές. Οι αρχές δήλωσαν ότι οι εργαζόμενοι συσκεύαζαν περίπου 3.000 έως 5.000 προγεμισμένους ατμοποιητές την ημέρα, οι οποίοι πωλούνταν προς 16 δολάρια το πακέτο.
"Με βάση τον τρόπο με τον οποίο είχε στηθεί, αυτή ήταν μια hi-tech επιχείρηση που λειτουργούσε για αρκετό καιρό", δήλωσε ο Andrew Burgoyne, βοηθός εισαγγελέα της επαρχίας Kenosha County, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας τη Δευτέρα. Η αστυνομία δήλωσε ότι η επιχείρηση ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2018.
Η αστυνομία συνέλαβε τον Huffhines την Πέμπτη. Έχει προφυλακιστεί με εγγύηση αξίας 500.000 δολαρίων, ενώ περιμένει να του υποβληθούν κατηγορίες. Το δικαστήριο ήταν την Παρασκευή. Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του, Mark Richards, δεν απάντησε σε κανένα ηλεκτρονικό ή τηλεφωνικό μήνυμα.
Οι οργανισμοί δίωξης ναρκωτικών του Kenosha εκτέλεσαν εντάλματα έρευνας σε δύο σπίτια. H εφημερίδα Kenosha News αναφέρει ότι οι αρχές κατάσχεσαν 85 κιλά μαριχουάνας, ελαίου THC, 8 πυροβόλα όπλα και περίπου 20.000 δολάρια σε μετρητά.
Οι αρμόδιες αρχές Υγείας προειδοποίησαν να μην αγοράζουν οι πολίτες πλαστούς προγεμισμένους ατμοποιητές. Δεν είναι γνωστό εάν η συγκεκριμένη παράνομη επιχείρηση του Wisconsin έχει συνδεθεί με οποιεσδήποτε ασθένειες που έχουν ξεσπάσει.
Καμία συγκεκριμένη συσκευή ατμίσματος, υγρό αναπλήρωσης ή συστατικό δεν έχει συνδεθεί με τις πνευμονοπάθειες που έχουν ξεσπάσει. Αλλά τελευταία η προσοχή όλων στρέφεται σε συσκευές, υγρά, και επαναγεμιζόμενους ή μη ατμοποιητές που δεν πωλούνται στα καταστήματα.
Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης έχει επικεντρώσει την έρευνά της σε ένα συστατικό που ονομάζεται οξική βιταμίνη Ε (Vitamin E acetate), το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί για να κάνει πιο πυκνό, πιο παχύρευστο το υγρό αναπλήρωσης που περιέχει έλαιο μαριχουάνας και το οποίο θεωρείται επικίνδυνο εάν θερμανθεί και εισπνευστεί.
Ο CDC (Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Ασθενειών της Αμερικής) διερευνά επίσης την οξική βιταμίνη Ε (Vitamin E acetate), αλλά οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι εξετάζουν και διάφορα άλλα συστατικά. Την περασμένη εβδομάδα, το CDC προειδοποίησε τους καταναλωτές να μην αγοράζουν προϊόντα από το δρόμο επειδή οι ουσίες που περιέχονται σε αυτά είναι άγνωστες. Ο οργανισμός προειδοποίησε επίσης τους πολίτες να μην τροποποιήσουν τα προϊόντα ηλεκτρονικού τσιγάρου και να μην προσθέτουν ουσίες που δεν προορίζονται από τον κατασκευαστή.
ΠΗΓΗ: Associated Press
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
12 επιλεγμένα άρθρα γνώμης κι explainers
Μια σειρά άρθρων που εξηγεί βήμα προς βήμα την ιστορία του Κυπριακού για όσους θέλουν να το καταλάβουν καλύτερα
«Όνειρο η παράδοση άνευ όρων» λέει ο Μασούντ Πεζεσκιάν
Οι επιχειρήσεις και το ενδεχόμενο ναρκοθέτησης του Ορμούζ
Πτήση επαναπατρισμού που ήταν προγραμματισμένη θα καθυστερήσει
Περισσότερα από 200 πλοία έχουν ρίξει άγκυρα κοντά στα στενά του Ορμούζ περιμένοντας τις εξελίξεις
Οι συγκρούσεις στο Ιράν, το κόστος ζωής και η αντίδραση από τους καταναλωτές
Πού και πώς συμβαίνουν οι θάνατοι
Ο Πέδρο Σάντσεθ και η στάση της αριστεράς στον πόλεμο του Ιράν
Το Ιράν απειλεί όσες ευρωπαϊκές χώρες συμμαχήσουν με ΗΠΑ και Ισραήλ
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ τόνισε ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει διάλογος με το σημερινό ιρανικό καθεστώς
Ευρωπαϊκή ναυτική αποστολή για την ασφάλεια της περιοχής
Επικοινωνίες με Ιράκ, Βρετανία, Γερμανία και Ιταλία – Το Tonnerre πλέει να συναντήσει το Charles de Gaulle
Την κρατούσαν φυλακισμένη για μήνες
Η ελληνική Belharra μαζί με τη φρεγάτα Ψαρά ενισχύουν την αεράμυνα της Κύπρου στην κρίση
Η Ουάσιγκτον δηλώνει ότι διαθέτει επαρκή αποθέματα οπλισμού – Στόχος ο έλεγχος του εναέριου χώρου
Επίθεση κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο – Αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ σε στόχους στη Βηρυτό
Και η επίσκεψη της Κρίστι Νοέμ στη φυλακή του Ελ Σαλβαδόρ με Rolex Daytona
Οι τοπικές αρχές και Eurojust ταυτοποίησαν 22 υπόπτους για επιθέσεις σε ευρωπαϊκές μεταφορές
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ λέει ότι η Κούβα «είναι έτοιμη μετά από 50 χρόνια» – Στο τραπέζι νέα διαπραγμάτευση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.