- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Όλα έτοιμα για την κυβέρνηση «Κόντε 2» στην Ιταλία
Πήρε την ψήφο εμπιστοσύνης από την ιταλική Γερουσία
Τελικό πράσινο φως για την νέα κυβέρνηση Κόντε. Έλαβε την ψήφο εμπιστοσύνης από την Γερουσία της Ιταλίας.
Η ιταλική Γερουσία έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης, δίνοντας το τελικό πράσινο φως στην νέα κυβέρνηση, έπειτα από μια έντονη συζήτηση κατά την οποία η ακροδεξιά κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε ότι πρόδωσε τους ψηφοφόρους, αποφεύγοντας την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.
Ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση «Κόντε 2» έδωσαν 169 Ιταλοί γερουσιαστές, 133 ψήφισαν ενάντια και 5 απείχαν, σε σύνολο των 321 εδρών.
Χθες η νέα κυβέρνηση έλαβε την ψήφο εμπιστοσύνης των βουλευτών με ευρεία πλειοψηφία (343 ψήφους υπέρ έναντι 263 κατά).
Ο Κόντε θα ηγηθεί μιας νέας κυβέρνησης που σχηματίστηκε έπειτα από τη συνεργασία του αντισυστημικού Κινήματος 5 Αστέρων (M5S) και του Δημοκρατικού Κόμματος (PD).
«Πρωθυπουργέ Κόντε, δεν σας ζηλεύω», δήλωσε ο Ματέο Σαλβίνι, ο ηγέτης της ακροδεξιάς Λέγκας, ο οποίος έριξε την προηγούμενη κυβέρνηση και ζητούσε πρόωρες εκλογές αυτό το φθινόπωρο. «Αποκτήσατε τη θέση σας μέσω προδοσίας. Δεν θα μπορούσα να κάτσω στη θέση σας ούτε καν για 15 λεπτά. Δεν έχω εξουσία, αλλά έχω την αξιοπρέπειά μου και τη στοργή του ιταλικού λαού», είπε ο ακροδεξιός πρώην αντιπρόεδρος της πρώτης κυβέρνησης Κόντε.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε ότι ο Σαλβίνι, επιχειρώντας να προκαλέσει «μονόπλευρα και αυθαίρετα» πρόωρες εκλογές, έδρασε μια «αλαζονεία και με μικρή γνώση του συνταγματικού δικαίου».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νυχτερινή επιδρομή ρωσικών drones στην περιφέρεια Σούμι
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Οι επόμενες δύσκολες 60 ημέρες διαπραγματεύσεων
Το πρωτόκολλο των 14 σημείων παρατείνει την κατάπαυση του πυρός για 60 ημέρες
Aπολύθηκε καθώς απορρίφθηκε η δικαστική του προσφυγή
«Διαφωνούσα, αλλά έδωσα την έγκρισή μου», δήλωσε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν
Η θνησιμότητα του ιού ανέρχεται στο 23%
Οι μεγαλύτερες εντοπίζονται στο οικονομικό σκέλος
Ανησυχίες για τους όρους που περιγράφονται στο Μνημόνιο Συνεννόησης
«Αυτά είναι ψευδείς ειδήσεις. Το μόνο που υπάρχει για εμάς είναι η επιτυχία», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι πυροβολισμοί είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό τεσσάρων ακόμη
Kαθοριστική στιγμή φαίνεται ότι ήταν ο θάνατος του Λίο Ραντβίνσκι τον Μάρτιο του 2026
Προβληματισμός σχετικά με το αν οι δύο πλευρές θα μπορέσουν να τηρήσουν το μνημόνιο κατανόησης
Απόπειρα δολοφονίας ερευνούν οι Αρχές
Ο συγγραφέας πέθανε στο σπίτι του στο Παρίσι στις 11 Ιουλίου 2023, σε ηλικία 94 ετών
Η ανήλικη αναμένεται να αναρρώσει πλήρως
Επιστημονική μελέτη με ένα εξαιρετικά συγκινητικό εύρημα
H γιορτή συνδέεται παραδοσιακά με τη θυσία προβάτων
H Κιμ Γιο Γιονγκ χαρακτήρισε τις δηλώσεις «εντελώς ξεπερασμένες»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.