- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
ΚΥΠΕ: Χαρτοφυλάκιο-έκπληξη για τον Μαργαρίτη Σχοινά
Την Τρίτη οι ανακοινώσεις από την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Το χαρτοφυλάκιο του τομέα Άμυνας και Διαστήματος αναλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, ο Έλληνας επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς.
Το χαρτοφυλάκιο του τομέα Άμυνας και Διαστήματος αναλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, ο Έλληνας επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς. Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν την ερχόμενη Τρίτη από την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Ο τομέας της άμυνας που αναλαμβάνει ο Μαργαρίτης Σχοινάς, θα συνοδευτεί από την ίδρυση μιας νέας σχετικής γενικής διεύθυνσης.
Η λίστα αποτυπώνει τις προθέσεις που υπήρχαν το πρωί της Παρασκευής, και θα υποστεί τροποποιήσεις έως την τελική παρουσίαση την Τρίτη από την επόμενη πρόεδρο της Κομισιόν που θα κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες του πρακτορείου. Η κατανομή μπορεί να αλλάξει σε μικρό βαθμό, ή και καθόλου, αναφέρει πάντως το ΚΥΠΕ.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα υπόλοιπα χαρτοφυλάκια κατανέμονται ως εξής:
Το χαρτοφυλάκιο για την προστασία των καταναλωτών και την υγεία, αναμένεται να αναλάβει η Κύπρια Επίτροπος, Στέλλα Κυριακίδου.
Ο Γιοχάνες Χαν από την Αυστρία, αναλαμβάνει τις εσωτερικές υποθέσεις, ο Ντίντιερ Ρέιντερ από το Βέλγιο τον προϋπολογισμό, η Μαρίγια Γκάμπριελ από τη Βουλγαρία την εκπαίδευση και τον πολιτισμό, η Ντουμπράβκα Σούικα από την Κροατία τη διεύρυνση, η Βέρα Γιούροβα από την Τσεχία το Κράτος Δικαίου και τη Δημοκρατία, η Μαγκρέτ Βέσταγκερ αναλαμβάνει εκτελεστική αντιπρόεδρος για θέματα ψηφιακής μετάβασης, η Κάντρι Σίμσον από την Εσθονία, τη διεθνή συνεργασία και ανάπτυξη, η Φιλανδή πρώην Υπουργός Οικονομικών Γιούτα Ουρπιλάινεν την οικονομία (το πρώην χαρτοφυλάκιο Μοσκοβισί), η Σιλβί Γκουλάρντ από τη Γαλλία, τον ανταγωνισμό, ο Λάζλο Τροσκάνιλ από την Ουγγαρία την ανθρωπιστική βοήθεια και ο Ιρλανδός Φιλ Χόγκαν το Εμπόριο.
Επιπλέον, ο Ιταλίος Πάολο Τζεντιλόνι αναλαμβάνει τη βιομηχανία και την εσωτερική αγορά, ο Βάλντις Ντομπρόβσκις την ενέργεια, ο Λιθουανός Βιργκίνιους Σινκεβίτσιους την έρευνα, ο Λουξεμβούργιος Νικόλας Σμιντ τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, και η Μαλτέζα Χελένα Ντάλι τη Δικαιοσύνη.
Ο Ολλανδός Φρανς Τίμμερμανς αναλαμβάνει εκτελεστικός αντιπρόεδρος για το κλίμα, ο Πολωνός Γιάνος Βοισέτσοφσκυ τη Γεωργία, η Πορτογαλέζα Ελίζα Φερέιρα την περιφερειακή πολιτική, ο Μάρος Σέφτσοβις την ασφάλεια, ο Σλοβένος Γιάνες Λέναρτσις την αλιεία, και η Σουηδέζα Ίλβα Γιόχανσον την απασχόληση.
Ο Ισπανός Ζοζέπ Μπορέλ αναλάμβάνει Ύπατος Εκπρόσωπος για την εξωτερική πολιτική και το ΗΒ λόγω Brexit δεν έχει ορίσει επίτροπο.
Η Ρουμανία συμπληρώνει τη λίστα με δύο πρόσωπα, τους Νταν Ρίκα, ή Ροβάνα Πλάμπ, ένας εκ των οποίων θα λάβει τις μεταφορές.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.