- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΗΠΑ: 3,6 δισ. από το Πεντάγωνο για το τείχος στα σύνορα με Μεξικό
Για να αποδεσμευθούν τα κεφάλαια, το υπουργείο Άμυνας αποφάσισε να «αναβληθούν» 127 έργα κατασκευής
Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι εκταμιεύει 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια για να ενισχυθούν προϋπάρχοντα και να ανεγερθούν νέα τμήματα του τείχους.
Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι εκταμιεύει 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια για να ενισχυθούν προϋπάρχοντα και να ανεγερθούν νέα τμήματα του τείχους κατά μήκος 280 χιλιομέτρων των συνόρων των ΗΠΑ με το Μεξικό, κατ’ εντολή του ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
Για να αποδεσμευθούν τα κεφάλαια, το υπουργείο Άμυνας αποφάσισε να «αναβληθούν» 127 έργα κατασκευής ή εκσυγχρονισμού στρατιωτικών εγκαταστάσεων στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό, που είχαν προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του για το 2019, διευκρίνισε σε δημοσιογράφους ο Τζόναθαν Χόφμαν, εκπρόσωπος του υπουργείου.
Ο υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ «αποφάσισε ότι αυτά τα κατασκευαστικά έργα είναι απαραίτητα (...) θα γίνουν 11 έργα κατασκευής του συνοριακού φράκτη», πρόσθεσε ο Χόφμαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
«Το συνολικό μήκος (...) είναι 175 μίλια», ανέφερε από τη δική του πλευρά ο Κένεθ Ραπουάνο, αξιωματούχος αρμόδιος για ζητήματα εσωτερικής ασφάλειας στο Πεντάγωνο. Ανέφερε ότι θα ενισχυθούν τμήματα του τείχους που υπήρχαν ήδη αλλά κρίνονταν ανεπαρκή, ενώ θα ανεγερθούν επίσης νέα. Τα τμήματα των συνόρων όπου θα γίνουν τα έργα βρίσκονται κοντά στη Γιούμα (Αριζόνα), το Ελ Σέντρο και το Σαν Ντιέγκο (Καλιφόρνια), το Λαρέντο και το Ελ Πάσο (Τέξας).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η δήλωση του Αμερικανού προέδρου που προκάλεσε την αντίδραση της Ιταλίας
Η στιγμή που δεξαμενή πετρελαίου τινάζεται στον αέρα
Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις αποναρκοθέτησης στο Στενό θα συνεχισθούν
Μετά τη σύνοδο κορυφής, η Μελόνι δήλωσε ότι οι σχέσεις της με τον Τραμπ δεν έχουν αλλάξει
Το χρονικό της απίστευτης υπόθεσης
Προκαλεί αιμορραγικό πυρετό και μεταδίδεται μέσω σωματικών υγρών
Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το 2023 όταν το Titan κατέρρευσε σε βάθος άνω των 3.000 μέτρων κατά τη διάρκεια αποστολής προς το ναυάγιο του Τιτανικού
Νέες αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ
Πώς η μεγαλύτερη υπόσχεση της εξόδου από την ΕΕ είναι και εκείνη που διαψεύστηκε περισσότερο
Το προφίλ του ανθρώπου που θα μπορούσε να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός
Είναι το πρόσωπο της αμφιλεγόμενης συμφωνίας με το Ιράν και οι επικρίσεις δεν έχουν τέλος
Νυχτερινή επιδρομή ρωσικών drones στην περιφέρεια Σούμι
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Οι επόμενες δύσκολες 60 ημέρες διαπραγματεύσεων
Το πρωτόκολλο των 14 σημείων παρατείνει την κατάπαυση του πυρός για 60 ημέρες
Aπολύθηκε καθώς απορρίφθηκε η δικαστική του προσφυγή
«Διαφωνούσα, αλλά έδωσα την έγκρισή μου», δήλωσε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν
Η θνησιμότητα του ιού ανέρχεται στο 23%
Οι μεγαλύτερες εντοπίζονται στο οικονομικό σκέλος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.