- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Η Ρασίντα Τλάιμπ ανακοίνωσε ότι δεν θα πάει στη Δυτική Όχθη
Λόγω των «καταπιεστικών συνθηκών» που έχει επιβάλει, σύμφωνα με την ίδια, το Ισραήλ
Η Ρασίντα Τλάιμπ αρνείται να πάει στο Ισραήλ λόγω των «καταπιεστικών» συνθηκών. Για «προβοκάτσια» μιλάει το ισραηλινό υπουργείο Εσωτερικών.
Η βουλευτής των Δημοκρατικών, με καταγωγή από τα Παλαιστινιακά Εδάφη, Ρασίντα Τλάιμπ, ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα πάει να επισκεφθεί τη γιαγιά της, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, λόγω των «καταπιεστικών συνθηκών» που έχει επιβάλει, σύμφωνα με την ίδια, το Ισραήλ, το οποίο κατηγόρησε για «ρατσιστικές πολιτικές», σε ένα tweet.
«Αποφάσισα ότι το να επισκεφθώ τη γιαγιά μου υπό αυτές τις καταπιεστικές συνθήκες θα αντίκειτο σε όλα όσα πιστεύω: το να πολεμήσω τον ρατσισμό, την καταπίεση και την αδικία» έγραψε στο Twitter η Ρασίντα Τλάιμπ.
Νωρίτερα σήμερα, το Ισραήλ αποφάσισε να επιτρέψει την είσοδο στη χώρα της Τλάιμπ «για μια επίσκεψη για ανθρωπιστικούς λόγους στη γιαγιά της», αφού αρχικά της είχε αρνηθεί την πρόσβαση εξαιτίας της στήριξής της στην εκστρατεία μποϊκοτάζ σε βάρος του εβραϊκού κράτους.
Εκλεγμένη στη Βουλή των Αντιπροσώπων από τον Ιανουάριο του 2019, η Ρασίντα Τλάιμπ, 43 ετών, είναι η πρώτη βουλευτής στο αμερικανικό Κογκρέσο, με καταγωγή από τα Παλαιστινιακά Εδάφη, όπως και μία από τις δύο πρώτες μουσουλμάνες γυναίκες στο Σώμα.
«Όταν κέρδισα, αυτό έδωσε στους Παλαιστίνιους την ελπίδα ότι κάποιος θα έλεγε εντέλει την αλήθεια για τις απάνθρωπες συνθήκες. Δεν μπορώ να επιτρέψω στο κράτος του Ισραήλ να σβήσει αυτό το φως εξευτελίζοντάς με και να χρησιμοποιήσει την αγάπη μου για τη γιαγιά μου προκειμένου να μου επιβάλει τις καταπιεστικές και ρατσιστικές πολιτικές του» έγραψε η πολιτικός.
«Η γιαγιά μου ήθελε να μαζέψουμε μαζί σύκα. Κατέρρευσα διαβάζοντάς το αυτό και ανησυχώ καθημερινά για την ασφάλεια της οικογένειάς μου από τότε που κέρδισα» σημειώνει, επίσης, η Τλάιμπ, σε μήνυμά της, κάνοντας retweet ένα άρθρο που καταγράφει την απογοήτευση της οικογένειάς της μετά την απόφαση τη Ισραήλ να απορρίψει το πρώτο της αίτημα εισόδου.
«Προβοκάτσια» για να φέρει σε αμηχανία το Ισραήλ το αίτημα της Τλάιμπ να επισκεφθεί τη χώρα, σύμφωνα με τον Ισραηλινό υπουργό Εσωτερικών
Ο υπουργός Εσωτερικών του Ισραήλ δήλωσε σήμερα ότι το αίτημα επίσκεψης της βουλευτίνας Ρασίντα Τλάιμπ ήταν προβοκάτσια με στόχο να προκαλέσει αμηχανία στη χώρα του, αφού εκείνη απέρριψε την προσφορά της ισραηλινής κυβέρνησης να ταξιδέψει τελικά στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη για να δει την οικογένειά της.
«Ενέκρινα (το αίτημα) για ανθρωπιστικούς λόγους, όμως αποδεικνύεται ότι ήταν προβοκάτσια με στόχο να προκαλέσει αμηχανία στο Ισραήλ. Το μίσος της για το Ισραήλ υπερισχύει της αγάπης της για τη γιαγιά της» έγραψε στο Twitter ο υπουργός Εσωτερικών Άριεχ Ντερί.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
«Πρόκειται για τεράστιο λάθος», δήλωσε ο συνιδρυτής της Microsoft
«Don't look back in anger», προέτρεψε o Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ
Kαρπός σχέσης του με τη Σβετλάνα Κριβονογκίχ, πρώην καθαρίστρια
Με αφορμή μια δήλωση του αρμόδιου υπουργού
Mεγάλη έρευνα που αφορά συνολικά 13 ονομαστά brands
Συνάντηση του ρώσου προέδρου με τον ινδό πρωθυπουργό, Ναρέντρα Μόντι
1,8 εκατομμύρια άνθρωποι λαμβάνουν τη βασική εισοδηματική στήριξη
Οι Dauvergne εκτρέφουν περίπου 350.000 σαλιγκάρια τον χρόνο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.