- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Δυτική Όχθη: Οδηγός έπεσε πάνω σε περαστικούς
Ισραηλινοί αστυνομικοί άνοιξαν πυρ και τον σκότωσαν
Παλαιστίνιος έριξε ένα αυτοκίνητο πάνω σε περαστικούς και έπεσε νεκρός από τις σφαίρες Ισραηλινών αστυνομικών.
Η ισραηλινή αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε την Παρασκευή έναν Παλαιστίνιο οδηγό ο οποίος -όπως υποστήριξε- οδήγησε το αυτοκίνητό του πάνω σε δύο Ισραηλινούς πολίτες στη Δυτική Όχθη τραυματίζοντάς τους -τον έναν από τους οποίους σοβαρά. Δημοσιογράφοι του Reuters στο σημείο ανέφεραν ότι είδαν την αστυνομία να τοποθετεί το πτώμα του οδηγού σε πλαστική σακούλα.
Εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας είπε πως ένας αστυνομικός που βρισκόταν κοντά στο σημείο άνοιξε πυρ όταν ένας Παλαιστίνιος παρέσυρε με το αυτοκίνητό του πεζούς στην άκρη του δρόμου δίπλα στον ισραηλινό οικισμό Ελάζαρ, κοντά στην παλαιστινιακή πόλη Βηθλεέμ.
Η υπηρεσία ασθενοφόρων του Ισραήλ ανακοίνωσε πως o ένας από τους Ισραηλινούς, ηλικίας 17 ετών, δεν ανταποκρίνεται και η κατάστασή του «είναι σοβαρή με πολυσυστημικά τραύματα» και ότι ο άλλος, 19 ετών, υπέστη μέτρια τραύματα.
Όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεκάδες Ισραηλινοί στρατιώτες και γιατροί βρίσκονταν στο σημείο. Το αυτοκίνητο του φερόμενου ως δράστη, το οποίο έφερε ισραηλινές πινακίδες κυκλοφορίας που επιτρέπουν μεγαλύτερη ελευθερία στις μετακινήσεις τόσο στο Ισραήλ όσο και στη Δυτική Όχθη, ανετράπη στην άκρη του δρόμου. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο επιτιθέμενος οδηγούσε σε έναν δρόμο που περνά μέσα από παλαιστινιακές πόλεις και ισραηλινούς οικισμούς.
Παλαιστίνιοι πραγματοποίησαν σειρά τέτοιων επιθέσεων στη Δυτική Όχθη στα τέλη του 2015 και το 2016, όμως από τότε η συχνότητα τέτοιων περιστατικών έχει μειωθεί.
Το Ισραήλ κατέλαβε τη Δυτική Όχθη στον πόλεμο του 1967. Οι Παλαιστίνιοι επιδιώκουν να ιδρύσουν το κράτος τους εκεί και στην υπό τον έλεγχο της Χαμάς Λωρίδα της Γάζας, με την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα.
Την Πέμπτη δύο νεαροί Παλαιστίνιοι επιτέθηκαν με μαχαίρι σε έναν Ισραηλινό αστυνομικό στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ και δέχτηκαν τα πυρά από αστυνομικούς με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός εκ των δύο.
Οι ειρηνευτικές συνομιλίες ανάμεσα στους Ισραηλινούς και τους Παλαιστινίους κατέρρευσαν το 2014. Από τότε κάθε απόπειρα επαναπροσέγγισης έχει αποτύχει.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βερολίνο και Ρώμη αναζητούν κοινό ευρωπαϊκό βηματισμό απέναντι σε ΗΠΑ, δασμούς και εσωτερικές διαφωνίες
Επιφυλακτικοί οι Ευρωπαίοι ηγέτες
«Μαρκ, να θυμάσαι ότι ο Καναδάς ζει χάρη στις ΗΠΑ», λέει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
«Τι έπρεπε να κάνουν; Να αφήσουν ένα παιδί πέντε ετών να πεθάνει από το κρύο;» διερωτήθηκε
Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Πώς από ένα ταψάκι κέικ έγινε ένα από τα διασημότερα παιχνίδια στον κόσμο
Η άλλη ευρωπαϊκή χώρα που έχει ενταχθεί είναι η Ουγγαρία
Ειρωνεία στα social media μετά την παραδοχή του Τσέχου πρωθυπουργού για ακριβή υδρόγειο και γεωπολιτικά σχόλια
Μελέτη της Greenpeace αποκαλύπτει ακραία συγκέντρωση αγροτικών επιδοτήσεων σε έξι χώρες της ΕΕ
Γροιλανδία: «Κόκκινη γραμμή» η κυριαρχία – Άγνοια για όσα συζήτησαν Τραμπ και Ρούτε
Ο πρόεδρος αμφισβητεί τη μεθοδολογία της Times–Siena και μιλά για «εγκληματικές» δημοσκοπήσεις
Γονείς ζήτησαν την απαγόρευσή του από σχολικές βιβλιοθήκες
«Μικροπράγματα» οι καταγγελίες, λέει η υπεράσπιση
Καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Harry σε Σικελία και Καλαβρία, εκτεταμένες ζημιές από την κακοκαιρία στον ιταλικό Νότο
Αγωγή 5 δισ. δολαρίων κατά της μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας
Σε ορισμένες περιπτώσεις φέρεται να ζήτησε ακόμη και θέση στο πιλοτήριο
Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί η σύλληψη του μικρού Λίαμ και του πατέρα του
Αίτημα πρόωρης αποφυλάκισης από τη φυλακή
Ο τραγικός απολογισμός αυξάνεται μετά τον εντοπισμό δύο ακόμη θυμάτων στο σημείο της σύγκρουσης
Γαλλική ναυτική επιχείρηση στη Μεσόγειο κατά δεξαμενόπλοιου υπό κυρώσεις, με στήριξη συμμάχων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.