- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ρασίντα Τλάιμπ: Γιατί τελικά έγινε δεκτή από το Ισραήλ;
Είναι η πρώτη Αμερικανίδα παλαιστινιακής καταγωγής που εξελέγη στο Κογκρέσο
Η επίσκεψη της Αμερικανίδας παλαιστινιακής καταγωγής βουλευτή Ρασίντα Τλάιμπ θα επιτραπεί για «ανθρωπιστικούς λόγους».
Οι ισραηλινές αρχές άλλαξαν γνώμη και θα επιτρέψουν την είσοδο στη χώρα στη βουλευτή των Δημοκρατικών Ρασίντα Τλάιμπ για «ανθρωπιστικούς» λόγους.
Το υπουργείο Εσωτερικών του Ισραήλ ανακοίνωσε χθες ότι απαγόρευσε την επίσκεψη της Τλάιμπ και της Ιλχάν Ομάρ, μια άλλης Αμερικανίδας βουλευτή των Δημοκρατικών, λόγω της υποστήριξής τους στο κίνημα μποϊκοτάζ του εβραϊκού κράτους και έπειτα από σχετικό αίτημα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
Όμως ο υπουργός Αριέ Ντερί αποφάσισε σήμερα να επιτρέψει την είσοδο της Τλάιμπ «για μια ανθρωπιστική επίσκεψη στη γιαγιά της». Η Ρασίντα Τλάιμπ «υποσχέθηκε να μην προβάλει την υπόθεση του μποϊκοτάζ εναντίον του Ισραήλ στη διάρκεια της παραμονής της», σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου.
Η Ρασίντα Τλάιμπ είναι η πρώτη Αμερικανίδα παλαιστινιακής καταγωγής που εξελέγη στο Κογκρέσο. Το ισραηλινό έδαφος είναι η πύλη εισόδου για τα Παλαιστινιακά Εδάφη.
Το κίνημα BDS (αρκτικόλεξο των λέξεων Μποϊκοτάζ, Αποεπένδυση και Κυρώσεις) καλεί σε οικονομικό, πολιτιστικό ή επιστημονικό μποϊκοτάζ του Ισραήλ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατοχή παλαιστινιακών εδαφών.
Όμως το 2017 το Ισραήλ είχε ψηφίσει έναν νόμο που επέτρεπε την απαγόρευση εισόδου στο έδαφός του υποστηρικτών του BDS, τους οποίους καταγγέλλει ως αντισημίτες -- κατηγορίες τις οποίες αρνούνται.
Ωστόσο στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας η Ρασίντα Τλάιμπ έγραψε στις ισραηλινές αρχές για να τους ρωτήσει αν μπορεί να επισκεφθεί την οικογένειά της και, πιο συγκεκριμένα, τη γιαγιά της, που ζει στο χωριό Μπέιτ Ουρ αλ-Φάουκα, κοντά στη Ραμάλα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.
«Μπορεί να είναι η τελευταία ευκαιρία που έχω να την επισκεφθώ», αναφέρει στην επιστολή της την οποία ανήρτησε στο διαδίκτυο η βουλευτίνα. «Δεσμεύομαι να σεβαστώ όλους τους περιορισμούς και να μην προβάλω την υπόθεση του μποϊκοτάζ του Ισραήλ στη διάρκεια της επίσκεψής μου», γράφει στο σύντομο μήνυμά της στα αγγλικά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετά από πλήγμα σε δεξαμενή καυσίμων
Οι απαντήσεις που έχει λάβει μέχρι στιγμής δεν είναι και πολύ ενθαρρυντικές
Οι καρφίτσες που είχε στο πέτο του
Η Ουάσιγκτον άρχισε να διενεργεί σειρά ερευνών για εμπορικά ζητήματα
Τι αναφέρει το δημοσίευμα της Wall Street Journal
Ο δεύτερος γύρος θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή
Το Ιράν προειδοποιεί άλλες χώρες κατά «οποιασδήποτε ενέργειας» που θα μπορούσε να κλιμακώσει τον πόλεμο
Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε στο CNN ότι ο ισραηλινός στρατός «δεν δουλεύει με το χρονόμετρο ή βάση χρονοδιαγράμματος»
Tο 72% των προγραμματισμένων αποδεσμεύσεων αφορά αργό πετρέλαιο
Τι αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail
Τόνισε ότι η Τεχεράνη δεν ζήτησε ποτέ κατάπαυση του πυρός και δεν σκοπεύει να εμπλακεί σε διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
Μια σειρά άρθρων που εξηγεί βήμα προς βήμα την ιστορία του Κυπριακού για όσους θέλουν να το καταλάβουν καλύτερα
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν για μια πιθανή επέκταση της ναυτικής αποστολής
«Πεθαίνω... για καφέ» αναφέρει σε ανάρτησή του, σατιρίζοντας τις φήμες ότι έχει πεθάνει
Συνεχείς οι αναχαιτίσεις ιρανικών drones και πυραύλων στις χώρες του Κόλπου
Ο πρώτος Αμερικανός ποντίφικας προειδοποίησε πως η βία δεν θα οδηγήσει στην απονομή της δικαιοσύνης
Η Κεντροδεξιά πολιορκεί το Παρίσι και η Ακροδεξιά τη Μασσαλία - Στο 20% η συμμετοχή το μεσημέρι
Η κυβέρνηση Νετανιάχου ενέκρινε συμπληρωματικό προϋπολογισμό για άμεσες αγορές οπλισμού
«Προμήθεια συναλλαγής» φέρνει δισεκατομμύρια στα ταμεία για τον έλεγχο της δημοφιλούς πλατφόρμας
Ανάληψη ευθύνης με βίντεο-ντοκουμέντο από την Ashab Al Yamim - «Κύμα αντισημιτισμού» καταγγέλλει το Τελ Αβίβ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.