- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αρνείται ότι διέπραξε επίθεση σε τζαμί και σκότωσε την αδελφή του
Ξεκίνησε η δίκη του βασικού υπόπτου στη Νορβηγία, ο οποίος εμφανίστηκε με μαυρισμένα μάτια ενώπιον των δικαστών
Ο βασικός ύποπτος δεν αποδέχεται τις κατηγορίες ότι σκότωσε την ετεροθαλή αδελφή του και άνοιξε πυρ σε τζαμί στη Νορβηγία.
Ο βασικός ύποπτος για την ένοπλη επίθεση σε ισλαμικό κέντρο κοντά στην πρωτεύουσα της Νορβηγίας εμφανίστηκε τη Δευτέρα ενώπιον των δικαστών με μώλωπες στα μάτια και τραύματα στο πρόσωπο και στον αυχένα. Ο Φίλιπ Μανσχάους κατηγορείται επίσης ότι σκότωσε την 17χρονη ετεροθαλή αδελφή του, το πτώμα της οποίας βρέθηκε στο σπίτι του λίγες ώρες μετά το συμβάν με τους πυροβολισμούς στο τζαμί. Η επίθεση στο ισλαμικό κέντρο χαρακτηρίζεται πλέον «τρομοκρατική» από τις αρχές της σκανδιναβικής χώρας.
Όπως μετέδωσαν διεθνή ΜΜΕ, η αστυνομία επιδιώκει ο ύποπτος να παραμείνει προφυλακιστέος, αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες για ανθρωποκτονία και παραβίαση της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας. Η συνήγορος του κατηγορουμένου, ο οποίος ήταν χαμογελαστός κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ξεκαθάρισε ότι ο πελάτης της δεν αποδέχεται καμία κατηγορία.
«Κάνει χρήση του δικαιώματός του να μην ανακριθεί» δήλωσε στο Reuters η Ούνι Φρις και ξεκαθάρισε: «Δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ενοχή».
Επίθεση στο τζαμί - Τι λένε οι μαρτυρίες
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο Μανσχάους μπήκε στο Ισλαμικό Κέντρο αλ-Νουρ έχοντας στην κατοχή του περισσότερα από ένα πυροβόλα όπλα. Ένας 65χρονος πρόλαβε να τον ακινητοποιήσει και να του πάρει τα όπλα πριν κάνει εκτεταμένη χρήση.
Ακροδεξιές απόψεις
Σύμφωνα με την αστυνομία, η κατοικία του 21χρονου βρίσκεται κοντά στο συγκεκριμένο τζαμί. Σε αναρτήσεις του στα social media ο νεαρός εκφράζει ακροδεξιές απόψεις και θέσεις κατά των μεταναστών.
«Η εισαγγελική αρχή θα ζητήσει το πρόσωπο που κατηγορείται να παραμείνει υπό κράτηση για τέσσερις εβδομάδες και να του επιβληθεί απαγόρευση των επισκέψεων και της επικοινωνίας, να μην έχει πρόσβαση στα μέσα ενημέρωσης και να κρατηθεί σε απομόνωση» αναφέρει σε δήλωσή της η αστυνομία.
«Η έρευνα εξακολουθεί να βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο και ο ύποπτος δεν έχει κάνει καμιά δήλωση στην αστυνομία» προστίθεται.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Μαδρίτη τερματίζει επίσημα τη θητεία της πρέσβεως ενώ η ένταση με το Ισραήλ κλιμακώνεται
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας επικοινωνούσε με το πλοίο μέσω τηλεφώνου και παρακολουθούσε τη διαδικασία μέσω βίντεο
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός αλλάζει τόνο για τα πλήγματα στο Ιράν, μιλώντας για ενέργειες εκτός διεθνούς δικαίου
1:23:06.801 χρειάστηκε ο Τζορτζ Ράσελ για να ολοκληρώσει τον αγώνα στο Grand Prix της Αυστραλίας στη Μελβούρνη και να κατακτήσει την πρώτη θέση στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν στη Formula 1
«Ο πόλεμος πηγαίνει εξαιρετικά» είπε χαρακτηριστικά
Το 90% των ιρανικών εξαγωγών πετρελαίου περνά από εκεί
Πανηγύρι με τις φωτογραφίες του ζευγαριού
Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε όλη τη Μέση Ανατολή από τις 28 Φεβρουαρίου
Τουλάχιστον δέκα τάνκερ έχουν γίνει στόχος ή έχουν αναφέρει επίθεση από την αρχή της σύρραξης
Στάθηκε τυχερός που επέζησε από την επίθεση της 28ης Φεβρουαρίου λέει ο πρέσβης του Ιράν στην Κύπρο
Το νέο εργαλείο αποκαλείται HODIO - ένα ακρωνύμιο στα ισπανικά για το «Αποτύπωμα Μίσους και Πόλωσης»
Όταν η επιθυμία για ανατροπή γίνεται εφιάλτης
Το πέρασμα είναι αρκετά βαθύ ώστε να το διασχίζουν τα μεγαλύτερα δεξαμενόπλοια αργού πετρελαίου στον κόσμο
Η κατάσταση στην περιοχή παραμένει ασταθής
Πώς ο πόλεμος στο Ιράν και η κρίση στη Μέση Ανατολή μπορούν να γεμίσουν τα ταμεία της Μόσχας
«Όσοι θέλουν να δουν τον χαρακτήρα μας, ας κοιτάξουν την Κύπρο»
Συμφωνία, εκεχειρία, εξέγερση ή αποχώρηση των ΗΠΑ
Η νέα γυναικοκτονία συγκλονίζει τη Μεσσίνα της Σικελίας
Επιτήδειοι χρησιμοποιούν λογότυπα μεγάλων ΜΜΕ, όπως το Euronews, παραποιώντας αυθεντικά βίντεο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.