- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Πούτιν προειδοποιεί τις ΗΠΑ με νέους πυρηνικούς πυραύλους
«Θα αναπτύξουμε νέους πυρηνικούς πυραύλους αν αναπτύξετε εσείς»
Αυστηρή προειδοποίηση του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουάσινγκτον. Θα αναπτύξουμε νέους πυρηνικούς πυραύλους αν αναπτύξετε εσείς, αναφέρει.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε σήμερα ότι η Ρωσία θα αρχίσει να αναπτύσσει πυρηνικούς πυραύλους μικρού και μεσαίου βεληνεκούς στην περίπτωση που οι Ηνωμένες Πολιτείες αρχίζουν να αναπτύσσουν τους δικούς τέτοιου είδους πυραύλους μετά την αποχώρηση τους από την Συνθήκη INF, επισημαίνοντας ότι οι ενέργειες αυτές των ΗΠΑ ενδέχεται να οδηγήσουν σε έναν αδικαιολόγητο και ασυγκράτητο ανταγωνισμό των εξοπλισμών.
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε ότι «η Ρωσία είναι αναγκασμένη να επισημάνει ότι η μονομερής και με μια σκηνοθετημένη πρόφαση αποχώρηση των ΗΠΑ από την Συνθήκη INF και η καταστροφή ενός εκ των θεμελιωδών εγγράφων στον τομέα του ελέγχου των εξοπλισμών περιέπλεξαν με τον πλέον σοβαρό τρόπο την κατάσταση στον κόσμο, δημιούργησαν δυνητικούς κινδύνους για όλους». Παράλληλα υπογράμμισε ότι «την ευθύνη για ότι συνέβη την φέρει πλήρως η αμερικανική πλευρά».
«Οι ΗΠΑ αντί να συζητήσουν με σύνεση τα προβλήματα της διεθνούς ασφάλειας, απλώς διέγραψαν τις πολυετείς προσπάθειες, που αποσκοπούσαν στην μείωση των πιθανοτήτων μια ευρείας έκτασης στρατιωτικής σύρραξης, στην οποία θα γίνονταν χρήση πυρηνικών όπλων», επισήμανε ο Ρώσος πρόεδρος.
Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να αρχίσει εκ νέου συνομιλίες με την Ουάσιγκτον με θέμα τις εγγυήσεις για την στρατηγική σταθερότητα και ασφάλεια. «Για να αποφύγουμε το χάος, στο οποίο δεν επικρατούν οποιοιδήποτε κανόνες, περιορισμοί και νόμοι, πρέπει για μια ακόμη φορά να σταθμίσουμε όλες τις πιθανές επικίνδυνες συνέπιες και να ξεκινήσουμε έναν σοβαρό διάλογο χωρίς αμφισημίες και κατ' ουσία», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος προσθέτοντας ότι «η Ρωσία θεωρεί ότι είναι αναγκαίο, χωρίς χρονοτριβές να επαναληφθούν οι συνομιλίες επί όλων των θεμάτων για τη διασφάλιση της στρατηγικής σταθερότητας και ασφάλειας», όπως και ότι είμαστε έτοιμοι γι αυτό».
Επίσης υπογράμμισε ότι η Ρωσία θα αναγκαστεί να ξεκινήσει την παραγωγή νέων πυραύλων μεσαίου και μικρού βεληνεκούς, εάν θα είναι πεπεισμένη ότι και οι ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει την παραγωγή τέτοιου είδους εξοπλισμών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η συνεργασία μεταξύ Ευρώπης και Αμερικής είναι «σήμερα πιο σημαντική από ποτέ», υποστήριξε
Drone εντόπισε ηλικιωμένη κοντά στο Λίμαν - Ρομπότ τη μετέφερε σε ασφαλές σημείο εν μέσω πυρών
«Δεν ξέρει τι λέει» όταν μιλάει για το Ιράν, η αντίδραση Τράμπ για τον γερμανό Καγκελάριο
Μασκ εναντίον Άλτμαν στη μεγάλη σύγκρουση για την τεχνητή νοημοσύνη
Μάχη για τα 2 τρισ. ευρώ και αντιπαράθεση για δαπάνες, φόρους και αποπληρωμή χρέους
Σύμφωνα με αυτές ο «Τραμπ σκηνοθετεί ο ίδιος τις απόπειρες δολοφονίας του»
Αύξηση στο 1,27% του ΑΕΕ, νέοι πόροι και έμφαση σε άμυνα, συνοχή και ανταγωνιστικότητα
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός προτείνει τετ α τετ στο Μπερεχόβε, με στόχο την εξομάλυνση των σχέσεων
Οι ήχοι κάτω από το όριο της ανθρώπινης ακοής κάνουν κάποιους χώρους ιδιαίτερα τρομακτικούς
Η Τεχεράνη σταματά τις εξαγωγές χάλυβα - Πλήγμα στη βιομηχανία μετά από επιδρομές
Είχαν διακινήσει και υλικό παιδικής πορνογραφίας
Η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Ελεύθερος μετά από έξι χρόνια στο πλαίσιο ανταλλαγής κρατουμένων μεταξύ Μινσκ και Βαρσοβίας
Οργή με δηλώσεις της Μελίσα Άιζακ που υποτιμούν το γυναικείο φύλο
Τεράστιο πλήγμα στο πετρελαϊκό καρτέλ
Τα 80 ζώα θα μεταφερθούν στον ζωολογικό κήπο Βαντάρα, στο ινδικό κρατίδιο Γκουτζαράτ
Το ποσό αυτό πιθανότατα είναι υποτιμημένο, επειδή δεν περιλαμβάνει τις επιπτώσεις του πληθωρισμού
Οι μοναχοί επέστρεφαν από διακοπές στην Ταϊλάνδη μεταφέροντας τα ναρκωτικά σε κρύπτες στις αποσκευές τους
Μεταξύ των οποίων δημοσιογράφοι, συνδικαλιστές και αντιπολιτευόμενοι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.