- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Το Podemos δεν θα στηρίξει τον Σάντσεθ στην ψήφο εμπιστοσύνης
Κατέρρευσαν οι συνομιλίες μεταξύ των Σοσιαλιστών και του αριστερού κόμματος
Το Podemos δεν θα στηρίξει τον Πέδρο Σάντσεθ στην ψήφο εμπιστοσύνης σήμερα. Κατέρρευσαν οι συνομιλίες μεταξύ των Σοσιαλιστών και του αριστερού κόμματος.
Οι συνομιλίες μεταξύ των Ισπανών Σοσιαλιστών και του αριστερού κόμματος Podemos για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ κατέρρευσαν χθες Τετάρτη και δεν έχουν ξεκινήσει εκ νέου λίγες ώρες πριν από τη δεύτερη ψηφοφορία που θα διεξαχθεί σήμερα στο κοινοβούλιο, δήλωσε ανώτερο στέλεχος του Podemos.
Η Ιόνε Μπελάρα δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό RNE ότι το Podemos παραμένει ανοικτό στις διαπραγματεύσεις «μέχρι την τελευταία στιγμή», όμως, αφού οι Σοσιαλιστές δήλωσαν στο κόμμα της ότι θεωρούν πως οι συνομιλίες έχουν καταρρεύσει, οποιαδήποτε επανάληψή τους θα πρέπει να γίνει έπειτα από δική τους πρωτοβουλία.
Η Μπελάρα πρόσθεσε ότι το Podemos δεν θα στηρίξει σήμερα τον Σάντσεθ στην ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, παρά μόνο αν πληρούνται οι όροι που έχει θέσει. Διευκρίνισε όμως ότι δεν υπάρχει χρόνος για διαπραγματεύσεις επί των όρων αυτών πριν από τον Σεπτέμβριο.
Από την πλευρά του ο διαπραγματευτής του Podemos Πάμπλο Ετσενίκε τόνισε στον ραδιοφωνικό σταθμό Ser ότι το κόμμα του δεν θα συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνασπισμού ανεξαρτήτως κόστους, ενώ η διαπραγματεύτρια των Σοσιαλιστών Κάρμεν Κάλβο δήλωσε στον ίδιο σταθμό ότι το Podemos δεν επιθυμεί να διαπραγματευτεί και ζήτησε να αναλάβει πολλά υπουργεία.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρώην εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σχολίασε τη σύντομη θητεία της Κέιτι Ζακάρια
Χιλιάδες memes δημιουργήθηκαν, περιγελώντας τον πανικό και την απόγνωση της
Η κυβέρνηση Τραμπ προσφεύγει πριν βγουν τα αποτελέσματα
«Πρέπει να βοηθήσουμε τις γυναίκες να ξαναβρούν την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους», δηλώνει
Το μοναδικό μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που είχε συμμετάσχει κατά το παρελθόν, ήταν η Σάρα Φέργκιουσον, η πρώην σύζυγος του έκπτωτου πρίγκιπα Άντριου. το 2009
Για «τρομοκρατική επίθεση από «ομάδα εξτρεμιστών» , μιλά η κυβέρνηση της Ιορδανίας - Kαταδικάζει το ελληνικό ΥΠΕΞ
Καταστηματάρχες και κάτοικοι επικαλούνται φόβους για την ασφάλειά τους
To κόμμα δεν απαντά σε ερωτήματα για τη γνησιότητα τους
Συναγερμός μετά τον θάνατο δύο Ισραηλινών στρατιωτών σε ανταλλαγή πυρών στη Χεβρώνα
Το κόμμα του προηγείται στις δημοσκοπήσεις, αλλά ο σχηματισμός κυβέρνησης παραμένει ανοιχτός
Τι επιβεβαιώνουν οι Φιλιππίνες
Φόβοι για έκτροπα και λεηλασίες το Σάββατο - Αναβλήθηκε το ταξίδι Μακρόν στην Αφρική
Η 23χρονη αποδίδει τους θανάτους των παιδιών σε εμβολιασμό
Η Αντιτρομοκρατική εξετάζει ενδεχόμενο φυλετικού ή θρησκευτικού κινήτρου
Η Δούκισσα του Σάσεξ τοποθετήθηκε για τις καταγγελίες που αφορούν υλικό παιδικής κακοποίησης
Στο πλαίσιο της συμφωνίας Τραμπ με Πούτιν
Άνθρωποι τρέχουν πανικόβλητοι
Η απόφαση ανακοινώθηκε μετά από επίθεση κοντά στη Χεβρώνα
Από τον Ιούνιο του 2028 θα τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.