Κοσμος

Βουλγαρία: Έφοδος της αστυνομίας σε εταιρεία κυβερνοασφάλειας

Μετά τη μεγαλύτερη κυβερνοεπίθεση που έχει γίνει στη χώρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
hacker

Έφοδο στα γραφεία εταιρείας κυβερνοασφάλειας πραγματοποίησε η αστυνομία που ερευνά τη μεγαλύτερη κυβερνοεπίθεση που έχει γίνει στη Βουλγαρία.

Η αστυνομία που ερευνά τη μεγαλύτερη κυβερνοεπίθεση που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στη Βουλγαρία συνέλαβε ανώτερο στέλεχος εταιρείας κυβερνοασφάλειας, πραγματοποίησε έρευνα στα γραφεία της και κατέσχεσε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, όπως έγινε γνωστό σήμερα.

Η εταιρεία Tad Group βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας που διεξάγεται. Ένας από τους εργαζόμενούς της, ο Κρίστιαν Μπόικοφ, είναι μέχρι στιγμής ο μοναδικός άνθρωπος εναντίον του οποίου έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για την κυβερνοεπίθεση εναντίον της φορολογικής υπηρεσίας της Βουλγαρίας.

Ο 20χρονος Μποίκοφ έχει αρνηθεί τις κατηγορίες εναντίον του και έχει αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Η αστυνομία και η εισαγγελία ερεύνησαν τα γραφεία της Tad Group χθες Τρίτη. «Ανώτερο στέλεχος συνελήφθη και ανακρίνεται. Κρατείται για 24 ώρες», διευκρίνισε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών χωρίς να κατονομάσει τον συλληφθέντα.

Οι εισαγγελείς πιστεύουν ότι ο Μπόικοφ δεν έδρασε μόνος του και αναζητούν το ή τα πρόσωπα που έδωσαν εντολή για την κυβερνοεπίθεση αλλά και συνεργούς του.

Ωστόσο οι εισαγγελείς πιστεύουν ότι ο Μπόικοφ ήταν αυτός που έστειλε ένα μέιλ από ρωσική διεύθυνση σε πολλά βουλγαρικά στο οποίο περιέχονταν τα φορολογικά στοιχεία περίπου ενός εκατομμυρίου φυσικών και νομικών προσώπων στη Βουλγαρία.

Η εφημερίδα 24 Chasa ανέφερε ότι ένα αρχείο που της στάλθηκε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου περιείχε περισσότερους από 1,1 εκατομμύριο αριθμούς μητρώου και άλλα στοιχεία. Άλλα MME ανέφεραν ότι τα αρχεία χρονολογούνταν από το 2007.

Η φορολογική υπηρεσία αντιμετωπίζει πρόστιμο έως και 20 εκατομμυρίων ευρώ για την παραβίαση του λογισμικού της.

Σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα Capital, ανάμεσα στο υλικό που διέρρευσε περιλαμβάνονταν αρχεία του δικτύου της ΕΕ κατά της διαφθοράς EUROFISC.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ