- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πρόστιμο 700.000 ρουβλίων στην Google επέβαλε η ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών (Roskomnadzor) για παραβίαση της νομοθεσίας.
Η ρωσική ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών Roskomnadzor επέβαλλε στην Google πρόστιμο 700.000 ρουβλίων (10.000 ευρώ) επειδή παραβίασε τον νόμο περί πληροφόρησης και ιδιαίτερα το μέρος της σχετικής νομοθεσίας που αφορά το φιλτράρισμα ιστότοπων που απαγορεύονται στην Ρωσία, αναφέρεται σε ανακοίνωση της ρωσικής ρυθμιστική αρχής τηλεπικοινωνιών η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της.
Η Google σύμφωνα την Roskomnadzor, όπως αναφέρει η ανακοίνωση δεν τήρησε τις απαιτήσεις του νόμου για τον αποκλεισμό από την αναζήτηση παραπομπών σε διαδικτυακούς ιστότοπους, η πρόσβαση στους οποίους είναι περιορισμένη στην επικράτεια της Ρωσίας.
«Από ελέγχους που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι η Google πραγματοποιεί επιλεκτικό φιλτράρισμα στο μέρος της αναζήτησης, καθώς περισσότερο από τα δύο τρίτα των παραπομπών που περιλαμβάνει το μητρώο απαγορευμένης πληροφόρησης διατηρείται στην αναζήτηση» αναφέρει η ανακοίνωση.
Τον κατάλογο των ιστοσελίδων, την πρόσβαση στις οποίες οι ρώσοι πάροχοι υποχρεούνται να περιορίσουν, τον ορίζει η Roskomnadzor. Στο μητρώο αυτό των ιστοσελίδων περιλαμβάνονται ιστότοποι που περιέχουν εκκλήσεις σε εξτρεμιστικές πράξεις, προπαγανδίζουν αυτοκτονίες ή προωθούν την πορνογραφία, προωθούν την χρήση ναρκωτικών, τα τυχερά παιγνίδια χωρίς την σχετική άδεια καθώς τις πειρατικές ιστοσελίδες.
Αυτή είναι η δέυτερη φορά που επιβάλλεται πρόστιμο στην Google. Τον Δεκέμβριο του 2018 της είχε επιβληθεί πρόστιμο 500.000 ρουβλίων (7.000 ευρώ) επειδή αρνήθηκε να φιλτράρει ιστότοπους που απαγορεύονται. Τον Απρίλιο του 2019 ανακοινώθηκε ότι η η αμερικανική εταιρεία άρχισε να φιλτράρει ιστότοπους που απαγορεύονται στην Ρωσία, όχι όμως στο σύνολο τους.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Oι κατηγορίες σε βάρος του παραμένουν υπό διερεύνηση
Ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας σκοπεύει να καταργήσει τον ΦΠΑ στους οικιακούς λογαριασμούς ρεύματος
Για πρώτη φορά μετά το 2002, το ευρώ αλλάζει εμφάνιση - Η ηλεκτρονική ψηφοφορία θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 21 Σεπτεμβρίου
Η υπόθεση ήρθε ξανά στην επιφάνεια μετά από ανάρτηση της στο Instagram
Λίγες στιγμές πριν επιτεθεί στον 65χρονο, ο βίσωνας φέρεται να είχε κινηθεί απειλητικά προς άλλους
«Πρόκειται για ιστορικό βήμα στη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο Νετανιάχου
Έχει υποβληθεί αισίως σε επτά επεμβάσεις
Παράλληλα τον κατηγορούσαν ότι αφιερώνει υπερβολικό χρόνο στη δημιουργία περιεχομένου
Το εύρημα ήταν ευτυχώς ένα καλοήθες νεύρωμα
Γιατί ο Αμερικανός πρόεδρος στοχοποιεί τους εξτρεμιστές στην Υεμένη
Οι φωτογραφίες βραβεύτηκαν στον διαγωνισμό World Press Photo
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το διάσημο μουσείο γυρίζει σελίδα μετά τη ληστεία των βασιλικών θησαυρών
Το θύμα είχε γλιτώσει από ενέδρα θανάτου λίγους μήνες πριν
Τουλάχιστον 10.000 οι αγνοούμενοι στα χαλάσματα
Το χρονικό του εγκλήματος με θύμα τη νεαρή μητέρα 4 παιδιών
Δροσίζει τους πολίτες σε μόλις 5 λεπτά
Πρόθεση περιορισμού της ισλαμιστικής παρουσίας και τα ανυπέρβλητα εμπόδια της αριστεράς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.