- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πρόστιμο 700.000 ρουβλίων στην Google επέβαλε η ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών (Roskomnadzor) για παραβίαση της νομοθεσίας.
Η ρωσική ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών Roskomnadzor επέβαλλε στην Google πρόστιμο 700.000 ρουβλίων (10.000 ευρώ) επειδή παραβίασε τον νόμο περί πληροφόρησης και ιδιαίτερα το μέρος της σχετικής νομοθεσίας που αφορά το φιλτράρισμα ιστότοπων που απαγορεύονται στην Ρωσία, αναφέρεται σε ανακοίνωση της ρωσικής ρυθμιστική αρχής τηλεπικοινωνιών η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της.
Η Google σύμφωνα την Roskomnadzor, όπως αναφέρει η ανακοίνωση δεν τήρησε τις απαιτήσεις του νόμου για τον αποκλεισμό από την αναζήτηση παραπομπών σε διαδικτυακούς ιστότοπους, η πρόσβαση στους οποίους είναι περιορισμένη στην επικράτεια της Ρωσίας.
«Από ελέγχους που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι η Google πραγματοποιεί επιλεκτικό φιλτράρισμα στο μέρος της αναζήτησης, καθώς περισσότερο από τα δύο τρίτα των παραπομπών που περιλαμβάνει το μητρώο απαγορευμένης πληροφόρησης διατηρείται στην αναζήτηση» αναφέρει η ανακοίνωση.
Τον κατάλογο των ιστοσελίδων, την πρόσβαση στις οποίες οι ρώσοι πάροχοι υποχρεούνται να περιορίσουν, τον ορίζει η Roskomnadzor. Στο μητρώο αυτό των ιστοσελίδων περιλαμβάνονται ιστότοποι που περιέχουν εκκλήσεις σε εξτρεμιστικές πράξεις, προπαγανδίζουν αυτοκτονίες ή προωθούν την πορνογραφία, προωθούν την χρήση ναρκωτικών, τα τυχερά παιγνίδια χωρίς την σχετική άδεια καθώς τις πειρατικές ιστοσελίδες.
Αυτή είναι η δέυτερη φορά που επιβάλλεται πρόστιμο στην Google. Τον Δεκέμβριο του 2018 της είχε επιβληθεί πρόστιμο 500.000 ρουβλίων (7.000 ευρώ) επειδή αρνήθηκε να φιλτράρει ιστότοπους που απαγορεύονται. Τον Απρίλιο του 2019 ανακοινώθηκε ότι η η αμερικανική εταιρεία άρχισε να φιλτράρει ιστότοπους που απαγορεύονται στην Ρωσία, όχι όμως στο σύνολο τους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι γίνεται με τις δύο επόμενες κρατιδιακές εκλογές
O πρόεδρος της Γαλλίας ζητά παγκόσμια συμμαχία για τη σωτηρία του κινηματογράφου
H υπόθεση αφορούσε την παρουσία ινδουιστικής θρησκευτικής αντιπροσωπείας
Το fund διαχειρίζεται περίπου 22 δισ. δολάρια
Εάν οι Δημοκρατικοί κερδίσουν τη Βουλή, ανοίγει ο δρόμος για έρευνες κατά του προέδρου
Ζητούν την απομάκρυνσή του
Η εμφάνιση ήρθε μόλις δύο ημέρες μετά τη νέα διάψευση του ότι φορά περούκα
Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ δεν θα εγκατασταθούν σε βασιλική κατοικία
Πολιτικός σεισμός από την επικράτηση της ακροδεξιάς - Aπέχει τρεις έδρες από την αυτοδυναμία
Η απόφαση που εξέπληξε τους πάντες
Αντιδράσεις από την ΕΕ για τις τιμές στον καταδικασμένο για εγκλήματα πολέμου πρώην διοικητή των σερβοβοσνιακών δυνάμεων
Ενισχύονται οι δεσμοί Μόσχας και Πιονγκγιάνγκ - Ανησυχίες για πιθανή στρατιωτική χρήση
Τέσσερα χρόνια μετά το περιστατικό στη Βραζιλία
Η συγκομιδή ξεκίνησε ασυνήθιστα νωρίς στις περισσότερες αμπελουργικές περιοχές
Το ακροδεξιό κόμμα βλέπει τη νίκη ως πρώτο βήμα προς την επικράτηση στις ομοσπονδιακές εκλογές
Η προγραμματίστρια πίσω από ένα από τα σημαντικότερα πειράματα του 20ού αιώνα
Ο Μερτς χαρακτήρισε το αποτέλεσμα «τη χειρότερη ήττα του CDU εδώ και δεκαετίες»
Διάγνωση με σπάνια πάθηση του αίματος - Συνεχίζει τη δουλειά παρά την εξάντληση
Επίθεση σε επιβάτες και πλήρωμα σε πτήση της American Airlines - Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη
Παρέμβαση Φόλκερ Τουρκ στη Γενεύη - Ανησυχία για τις μαζικές απελάσεις της ICE
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.