- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Δεν θέλουμε ένα σκληρό Brexit
Θέλει να προσφέρει στη Βρετανία μια παράταση των συνομιλιών
Η ΕΕ θα περιμένει πρώτα να επιλεγεί νέος πρωθυπουργός στη Βρετανία και μετά θα ζητήσει συνομιλίες, σύμφωνα με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Η μέλλουσα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε σήμερα ότι είναι διατεθειμένη να προσφέρει στη Βρετανία μια παράταση των συνομιλιών για την έξοδό της από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αν το Λονδίνο εξασφαλίσει μια ικανοποιητική βάση, προσθέτοντας ότι μια συντεταγμένη αποχώρηση είναι σημαντική για την έναρξη μελλοντικών δεσμών σε καλή βάση.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε κοινοπραξία ευρωπαϊκών εφημερίδων, ανάμεσά τους η γερμανική Sueddeutsche Zeitung, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είπε ότι η ΕΕ θα περιμένει πρώτα να επιλεγεί νέος πρωθυπουργός στη Βρετανία και μετά θα ζητήσει συνομιλίες.
«Δεν θέλουμε ένα σκληρό Brexit. Αυτό δεν είναι καλό για καμιά πλευρά. Έχουμε μια καλή συμφωνία εξόδου», είπε η φον ντερ Λάιεν αναφερόμενη στη συμφωνία που έχει απορριφθεί και από τους δύο υποψηφίους για τη διαδοχή της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.
Όσον αφορά το έλλειμμα της Ιταλίας, η φον ντερ Λάιεν είπε ότι οι κατοχυρωμένοι δημοσιονομικοί κανόνες στο Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΣΣΑ) της ΕΕ πρέπει να τηρηθούν, αλλά πρόσθεσε: «Υπάρχει μεγάλη ευελιξία στο εγχειρίδιο κανόνων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί πλήρως για να επιτρέψει μια ανάπτυξη βασιζόμενη στις επενδύσεις».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νωρίτερα ο Ρώσος πρόεδρος είχε αναφέρει ότι με αμοιβαίους συμβιβασμούς μπορεί να επιτευχθεί ειρήνη
Η συνταγματική αναθεώρηση του 2020 μηδένισε τις προηγούμενες προεδρικές θητείες του
Οι συμφωνίες αυτές δυσκολεύονται να εξελιχθούν σε μόνιμες λύσεις
Ειχε λάβει υπόσχεση αμοιβής ύψους περίπου 25.000 ευρώ
Δυνάμεις της Αστυνομίας χρησιμοποίησαν υδροβόλα για να διαλύσουν τα πλήθη
Οι διαμαρτυρίες αναμένεται να επεκταθούν και στα νότια της χώρας
Φόβοι για περαιτέρω διασπορά του ιού στην περιοχή
Το σκοτεινό παρελθόν του Ζερόμ Μπαρελά που συνελήφθη και οι τρεις καταγγελίες για βιασμό
Τα θύματα βιντεοσκοπήθηκαν εν αγνοία τους, σύμφωνα με τις Αρχές
Διέσχισαν τη στρατηγική θαλάσσια δίοδο με κλειστούς πομπούς
Στο πλευρό της ο πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
«Οι Δημοκρατικοί θα προτιμούσαν να δουν τη χώρα να αποτυγχάνει», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο επικεφαλής της οργάνωσης χαρακτήρισε τη συμφωνία «συνθηκολόγηση»
Παρέμεναν εγκλωβισμένοι στις ουρές των συνοριακών ελέγχων
Τι φέρεται να είπε συνδικαλιστικός εκπρόσωπος
Ο 51χρονος Τοντ Μπλανς αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο μετά την απομάκρυνση της Παμ Μπόντι
Η εμμηνόπαυση στο επίκεντρο νέας επένδυσης 215 εκατ. δολαρίων
Mέχρι στιγμής έχει εντοπιστεί ένα κρούσμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.