- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νέα έκκληση του Βερολίνου σε Άγκυρα για τις παράνομες γεωτρήσεις
Η γερμανική κυβέρνηση υπερασπιζόμενο τα μέτρα που αποφάσισε το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων
Νέα έκκληση προς την 'Αγκυρα «να αποφύγει την κλιμάκωση και να απέχει από παράνομες γεωτρήσεις» απηύθυνε σήμερα το Βερολίνο.
Νέα έκκληση προς την 'Αγκυρα «να αποφύγει την κλιμάκωση και να απέχει από παράνομες γεωτρήσεις» απηύθυνε σήμερα το Βερολίνο, υπερασπιζόμενο τα μέτρα που αποφάσισε το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων σε βάρος της Τουρκίας και αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο αυστηροποίησής τους. Η γερμανική κυβέρνηση εξέφρασε επίσης την ελπίδα μια πρόοδος στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού να βοηθήσει και στο ζήτημα της εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων της Κύπρου.
«Έχουμε επανειλημμένα τονίσει ότι παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο. Ακόμη, ιδιαίτερα τις τουρκικές ανακοινώσεις για γεωτρήσεις νοτιοανατολικά της κυπριακής χερσονήσου της Καρπασίας. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ήδη στα Συμπεράσματά του από τις 20 Ιουνίου έχει καταδικάσει την διαρκή παράνομη πρακτική της Τουρκίας. Και η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ε.Ε. υπέδειξε ήδη αρχές Ιουλίου πιθανές συνέπειες της τουρκικής πρακτικής. Υπό αυτή την έννοια δεν αποτέλεσε έκπληξη το γεγονός ότι το Συμβούλιο την Δευτέρα αποφάσισε μια σειρά μέτρων. Απευθύνουμε έκκληση προς την Τουρκία να αποφύγει κλιμάκωση και να απέχει από τέτοιες παράνομες γεωτρήσεις. Καλούμε σε λύση των διενέξεων μέσω διαλόγου και με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο. Με αυτό συνδέεται για μας βεβαίως και η ελπίδα ότι πρόοδος στις προσπάθειες για και λύση του Κυπριακού θα είχε θετική επίδραση στην διαφιλονικούμενο ζήτημα της εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων. Αυτή είναι η θέση μας και αυτήν την θέση θα συνεχίσουμε να καθιστούμε σαφή και έναντι της Τουρκίας», δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Κρίστοφερ Μπούργκερ.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά το εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση προτίθεται να λάβει αυστηρότερα μέτρα σε περίπτωση κατά την οποία η Τουρκία, όπως δήλωσε ήδη, συνεχίσει τις γεωτρήσεις, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών άφησε το ενδεχόμενο ανοιχτό: «Μόλις τώρα αποφασίσαμε μέτρα. Αυτά τώρα εφαρμόζονται. Θα συνεχίσουμε να πάνω σε αυτή τη βάση να καθιστούμε σαφή τη στάση μας έναντι της Τουρκίας».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας είχε καταδικαστεί τον Φεβρουάριο του 2024 σε ποινή ενός έτους φυλάκισης
Η αντίδραση της υπαλλήλου ήταν αποστομωτική
«Είναι τέλεια και υγιής», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου για την κόρη της
Συνέντευξη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ στον Στίβεν Κόλμπερτ
Λίγες εβδομάδες πριν ξεκινήσει η δίκη
Οι ΗΠΑ από την πλευρά τους έχουν επιβάλει ναυτικό αποκλεισμό στα ιρανικά λιμάνια
Σε καραντίνα αεροσυνοδός στο Άμστερνταμ, υπό επιτήρηση επιβάτες σε ΗΠΑ και Ευρώπη
Οι συγκεκριμένες ποικιλίες χρησιμοποιούνται κυρίως για κομπόστες
Ωστόσο, υπάρχει και μία μικρή αισιόδοξη πλευρά για τους ταξιδιώτες
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε ότι οι συνομιλίες υπογράμμισαν τη «στενή σχέση» ΗΠΑ και Αγίας Έδρας
Το trend αποδίδεται κυρίως σε έναν ανώνυμο TikToker
Εμπλέκονται 28 μέλη του πληρώματος
Μία επίλεκτη ομάδα φοιτητών προετοιμάζεται αθόρυβα για δολιοφθορές και παρεμβάσεις σε όλη την Ευρώπη
Πέντε τα επιβεβαιωμένα κρούσματα
Oι καταδικασθέντες πρέπει να αποζημιώσουν την πόλη για το πλήρες ποσό
Ο Επίτροπος Μεταφορών ξεκαθαρίζει ότι οι ελλείψεις και οι τιμές των καυσίμων δεν αποτελούν «έκτακτες περιστάσεις»
«Ακούστηκαν πάρα πολλοί πυροβολισμοί»
Ραγδαία αύξηση, με τα περισσότερα θύματα να δολοφονούνται μέσα στο σπίτι τους
Καθησυχαστική η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά την είδηση για την ύποπτη νόσηση αεροσυνοδού
Παγκόσμια κινητοποίηση για τον εντοπισμό επιβατών του κρουαζιερόπλοιου MV Hondius
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.