- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Η ΕΕ προειδοποιεί τον Μαδούρο να ξεμπλοκάρει τις διαπραγματεύσεις
Διεξάγονται στα νησιά Μπαρμπέιντος για τη διευθέτηση της πολιτικής κρίσης
Αν οι διαπραγματεύσεις που είναι σε εξέλιξη δεν καταλήξουν σε κανένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα, η ΕΕ θα διευρύνει περαιτέρω τα στοχευμένα μέτρα της.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση προειδοποίησε σήμερα τις αρχές της Βενεζουέλας ότι θα προσθέσει νέα ονόματα στη μαύρη λίστα των προσώπων σε βάρος των οποίων έχουν επιβληθεί κυρώσεις, αν οι διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στα νησιά Μπαρμπέιντος για τη διευθέτηση της πολιτικής κρίσης δεν αποφέρουν αποτέλεσμα.
"Αν οι διαπραγματεύσεις που είναι σε εξέλιξη δεν καταλήξουν σε κανένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα, η ΕΕ θα διευρύνει περαιτέρω τα στοχευμένα μέτρα της", προειδοποίησε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι.
Η ΕΕ "εκφράζει ικανοποίηση και υποστηρίζει την επανάληψη των διαπραγματεύσεων στα Μπαρμπέιντος" μεταξύ του καθεστώτος του Νικολάς Μαδούρο και της αντιπολίτευσης και "ζητεί μια πραγματική δέσμευση ώστε (οι διαπραγματεύσεις) να καταλήξουν επειγόντως σε ένα αποτέλεσμα που θα επιτρέψει διαφανείς εκλογές και εποπτευόμενες σε διεθνές επίπεδο", ανακοίνωσε.
Οι ευρωπαϊκές κυρώσεις "μπορούν να ανασταλούν αν σημειωθεί ουσιαστική πρόοδος προς την κατεύθυνση της αποκατάστασης της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Βενεζουέλα", υπενθυμίζει.
Σε αρκετά πρόσωπα του καθεστώτος του Νικολάς Μαδούρο έχει απαγορευτεί η διαμονή σε ευρωπαϊκό έδαφος και τα περιουσιακά τους στοιχεία στην ΕΕ έχουν κατασχεθεί.
Η ομοφωνία των κρατών μελών της ΕΕ είναι απαραίτητη για την υιοθέτηση νέων κυρώσεων.
Ο διάλογος μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα επαναλήφθηκε μεταξύ της 8ης και της 10ης Ιουλίου στα νησιά Μπαρμπέιντος υπό την αιγίδα της Νορβηγίας. Οι πλευρές ανακοίνωσαν ότι συμφώνησαν να συγκροτήσουν μια ομάδα για να εργαστεί "σε συνεχή βάση και με ταχύ ρυθμό".
Μια νέα διαπραγματευτική συνάντηση έχει προγραμματιστεί και οι εκπρόσωποι του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό έφθασαν στα Μπαρμπέιντος χθες, 15 του μηνός, όπου αναμένουν την αντιπροσωπεία της κυβέρνησης.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να παρενέβη προσωπικά
«Ήταν αντίγραφο», απαντά το Πεντάγωνο
«Χρειαζόμαστε εναλλακτικές λύσεις εκτός από τους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους», δηλώνει ο ηθοποιός
«Είμαι εδώ, θα το παλέψουμε μαζί», του είπε η Ρεμπέκα Γκέιχαρτ όταν έμαθε για τη διάγνωσή του
Σημαντική απειλή για την οικονομία της Σίλικον Βάλεϊ
Συνολικά, 450 επιχειρήσεις υπέστησαν ζημιές στο Παρίσι και 228 λεηλατήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο
Απαιτεί μάλιστα και συγγνώμη
«Αυτή τη φορά θα σε σκοτώσουμε», φώναζαν οι περαστικοί
Χιλιάδες συλλήψεις για ταραχές και λεηλασίες - Έκτακτα μέτρα ασφαλείας στο Παρίσι
Τι πρέπει να περιλαμβάνει ένα κιτ πρώτης ανάγκης
Η δόνηση χτύπησε την περιοχή Σιζάνγκ προκαλώντας συναγερμό για καταστροφές
Τι λέει για τον κίνδυνο εξάπλωσης
Συγκλονιστικές καταθέσεις φίλων και γονέων θύματος
Οι περισσότεροι εργαζόμενοι εργάζονται εξ αποστάσεως
Μπαράζ πυραυλικών πληγμάτων στην Ουκρανία - Νεκροί, τραυματίες και καταστροφές σε υποδομές
Στο κλιπ μια μητέρα στρέφεται κατά της κόρης της
«Ήταν μια πολύ τρομακτική εμπειρία, αλλά είμαι χαρούμενος που είναι όλοι ασφαλείς», δήλωσε ο Μπιλ Μάρεϊ
Οι καταγγελίες για βασανιστήρια και η καταδίκη σε 15 χρόνια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.