- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τερέζα Μέι στο BBC: Περηφάνια και Απογοήτευση (video)
Παραφράζει την Τζέιν Όστεν και αποχωρεί για πάντα από την Ντάουνινγκ Στριτ
Η τελευταία συνέντευξη της Τερέζα Μέι με το αξίωμα της πρωθυπουργού της Βρετανίας στο BBC. Μίλησε για περηφάνια και απογοήτευση.
Με ανάμικτα συναισθήματα υπερηφάνειας και απογοήτευσης θα αποχωρήσει από το αξίωμά της αυτόν τον μήνα η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, καθώς δεν κατάφερε να υλοποιήσει τη βασική δέσμευσή της, να οδηγήσει τη χώρα εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να επουλώσει τις πληγές του διχασμού.
Μιλώντας στο BBC σήμερα η ηγέτιδα των Συντηρητικών, η οποία βίωσε αλλεπάλληλες κρίσεις στην προσπάθειά της να βρει μια συμβιβαστική συμφωνία για το Brexit, παραδέχτηκε ότι υποτίμησε τις αντιδράσεις των βουλευτών.
«Νομίζω ότι θα είναι ένα μίγμα υπερηφάνειας επειδή έκανα τη δουλειά μου αλλά και απογοήτευσης, σε κάποιο βαθμό, επειδή υπήρχαν και άλλα πράγματα που ήθελα να κάνω», είπε, όταν ρωτήθηκε πώς αισθάνεται με την αποχώρησή της από την εξουσία.
Σχολιάζοντας την απόφαση της Βουλής των Κοινοτήτων να ενεργοποιήσει το Άρθρο 50 –δηλαδή τον μηχανισμό με τον οποίο ξεκίνησε η διαδικασία του "διαζυγίου" από την ΕΕ– η Μέι είπε ότι υπέθετε πως τα μέλη του κοινοβουλίου θα ενώνονταν και θα ενέκριναν μια συμφωνία για την αποχώρηση. «Αυτό που υποτίμησα ήταν ότι υπήρχαν άνθρωποι περιχαρακωμένοι στις θέσεις τους. Υποτίμησαν το ότι το κοινοβούλιο δεν ήταν πρόθυμο απλώς να υλοποιήσει αυτό που ήθελαν οι άνθρωποι από το δημοψήφισμα. Θυσίασα τη θέση μου προσπαθώντας να πετύχω μια συμφωνία», τόνισε.
Όταν ρωτήθηκε αν ο Μπόρις Τζόνσον, το φαβορί για να την διαδεχθεί, κατανοεί τη σοβαρότητα του αξιώματος, η Μέι απάντησε ότι τόσο ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου όσο και ο νυν υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ κατανοούν τις ευθύνες που θα έχουν. Ωστόσο απέφυγε να στηρίξει κάποιον από τους δύο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το ζήτημα αγγίζει ευρύτερες κοινωνικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα
Η επίθεση σημειώθηκε σε κατοικημένη περιοχή στη Ζαπορίζια
Σύμβολο των κινητοποιήσεων έχουν γίνει τα φλαμίνγκο που ζουν στον υγροβιότοπο
Xρεώνουν, όπως είναι λογικό, χιλιάδες δολάρια την ώρα
Νέο σοκ στη Γαλλία μία εβδομάδα μετά τον εντοπισμό της σορού της 11χρονης
Η εστία της έντασης αφορά κυρίως τις σφαγές της Βολυνίας την περίοδο 1943-1945.
Τσουνάμι σε Ινδονησία και Ιαπωνία - Ζημιές σε παραθαλάσσιους οικισμούς
Περισσότερες από 30 γυναίκες έχουν μιλήσει δημόσια τους τελευταίους μήνες
Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε κύμα συγκίνησης στον καλλιτεχνικό χώρο
Μια ματιά στη συζήτηση για την κυοφορούμενη τουρκική νομοθεσία περί ζωνών θαλάσσιας δικαιοδοσίας
Φόβοι για νέα ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή
Η επιδημία εξαπλώνεται από το Κονγκό - Ενισχυμένα μέτρα επιτήρησης
«Τερματίστε τους πολέμους, βοηθήστε τους μετανάστες», ήταν το μήνυμα του ποντίφικα
Η Κάγια Κάλας προτείνει κοινές αγορές όπλων και αποζημιώσεις
Ο Αμερικανός πρόεδρος παρεμβαίνει μετά την κατάρρευση της δίμηνης εκεχειρίας
Το θέμα είναι δυσάρεστο και βαρύ αλλά δεν μπορείς να το περάσεις στο ντούκου αν το αντιμετωπίζει δικός σου άνθρωπος
Τα καλοκαίρια ποτέ δεν ήταν δροσερά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η πόλη κρύβεται
Η στρατιωτική φθορά και η οικονομική πίεση επαναφέρουν το ερώτημα για την έκβαση του πολέμου
Συναγερμός στην Ουτσουνομίγια - Οι αρχές καλούν τους κατοίκους να κλειστούν στα σπίτια τους
Μαχητικά του ΝΑΤΟ κατέρριψαν drone που μπήκε στον εναέριο χώρο της Λετονίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.