Κοσμος

Γκουαϊδό: «Ευχαριστώ» τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Εύσημα και από τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, στην ελληνική κυβέρνηση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χουάν Γκουαϊδό
Χουάν Γκουαϊδό / © EPA/MIGUEL GUTIÉRREZ

Ο Χουάν Γκουαϊδό ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την ελληνική κυβέρνηση για την αναγνώρισή του ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας.

Την ευγνωμοσύνη του στον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, και την ελληνική κυβέρνηση για την αναγνώρισή του εξέφρασε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, Χουάν Γκουαϊδό.

Να σημειωθεί ότι ο Γκουαϊδό έχει αναγνωριστεί ως μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας από την ΕΕ, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Βραζιλία, την Κολομβία, τη Χιλή και το Πουέρτο Ρίκο. 

«Εξ ονόματος ολόκληρου του λαού της Βενεζουέλας ευχαριστώ τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση της Ελλάδας που αναγνωρίζει τον αγώνα μας για μια ελεύθερη Βενεζουέλα. Η Ελλάδα, το λίκνο της δημοκρατίας, θα είναι αδιαμφισβήτητα ένας μεγάλος Ευρωπαϊκός σύμμαχος στον αγώνα μας» ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτηση του στο Twitter ο Γκουαϊδό.



«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επέδειξε τολμηρή ηγεσία χτες ανακοινώνοντας ότι η Ελλάδα αναγνωρίζει τον Χουάν Γκουαϊδό ως τον νόμιμο πρόεδρο της Βενεζουέλας. Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλάι του λαού της Βενεζουέλας στη μάχη του για την ελευθερία» έγραψε ο αντιπρόεδρος των Μάικλ Πενς στο Twitter, σχολιάζοντας την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για την Βενεζουέλα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ