- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Τραμπ εγκρίνει «επιχείρηση σκούπα» για την απέλαση μεταναστών
«Ήρθαν παράνομα» και «θα τους ξαναστείλουμε στις χώρες τους»
Το Σαββατοκύριακο ξεκινά μια ευρεία επιχείρηση για την απέλαση παράτυπων μεταναστών, επιβεβαίωσε ο πρόεδρος Τραμπ.
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, επιβεβαίωσε σήμερα ότι εντός του Σαββατοκύριακου θα ξεκινήσει μια μεγάλη επιχείρηση για τη σύλληψη και την απέλαση παράτυπων μεταναστών σε 10 πόλεις σε όλη τη χώρα.
«Ήρθαν παράνομα» και οι υπηρεσίες μετανάστευσης «θα τους ξαναστείλουν στις χώρες τους», είπε ο Τραμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους στον κήπο του Λευκού Οίκου.
Το σχέδιο αυτό είχε ανακοινωθεί αρχικά από τον ίδιο τον πρόεδρο για τις 21 Ιουνίου, όμως αναβλήθηκε η η εφαρμογή του ώστε να δοθεί χρόνος στο Κογκρέσο για να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση σε ό,τι αφορά τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορα με το Μεξικό. Ο Τραμπ είπε ότι δεν ανησυχεί που το σχέδιο του έγινε ευρύτερα γνωστό, σημειώνοντας ότι οι απελάσεις δεν αποτελούν μυστικό.
Η εφημερίδα New York Times ανέφερε την Πέμπτη ότι επιδρομές αναμένεται να γίνουν σε δέκα πόλεις σε όλη τη χώρα και ότι η επιχείρηση αυτή σε πρώτη φάση βάζει στο στόχαστρο περίπου 2.000 οικογένειες. Οι Δημοκρατικοί υποστηρίζουν ότι απειλούνται άνθρωποι οι οποίοι είναι εγκατεστημένοι επί χρόνια στις ΗΠΑ και έχουν δημιουργήσει οικογένειες.
Οι δήμαρχοι ορισμένων πόλεων έχουν δηλώσει ότι δεν θα συνεργαστούν στη διαδικασία των απελάσεων. Πολλές οργανώσεις προσέφυγαν εξάλλου σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης ζητώντας να ακυρωθούν οι εντολές απέλασης και αντί για αυτό οι παράτυποι μετανάστες να οδηγηθούν ενώπιον δικαστή που θα αποφανθεί για την τύχη τους.
Ο Τραμπ θα δεχτεί την Δευτέρα στον Λευκό Οίκο τον πρόεδρο της Γουατεμάλας, μιας από τις χώρες –μαζί με το Ελ Σαλβαδόρ και την Ονδούρα– απ' όπου προέρχεται η πλειονότητα των παράτυπων μεταναστών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με αφορμή τα 71α γενέθλια του ηθοποιού
Σφοδρές αντιδράσεις από τους επικριτές του
«Θα συνεχίσουμε όσο χρειαστεί» - Η συνέντευξη του Ισραηλινού πρωθυπουργού
Η προστασία της Aramco από τις ελληνικές συστοιχίες και οι στόχοι της Αθήνας
Ο σπουδαίος Κύπριος σεφ είχε βραβευτεί με αστέρι Michelin - Το «αντίο» του Νίκου Αλιάγα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε στην επίθεση που έγινε το 1941 και έβαλε τις ΗΠΑ στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο
Συνελήφθη την ίδια ημέρα που ανακηρύχθηκε υποψήφιος για την προεδρία του CHP με 15,5 εκατομμύρια ψήφους
Ο ισραηλινός υπουργός Ενέργειας Έλι Κοέν ενημέρωσε λίγο αργότερα πως «δεν προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές στις εγκαταστάσεις»
«Περιμένουμε βοήθεια από την Ιαπωνία σε αντίθεση με το NATO»
Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση ο συναγερμός έληξε
Τι κρύβει η στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών
Πέντε ευρωπαϊκές χώρες και η Ιαπωνία καταδικάζουν τις ιρανικές επιθέσεις
Προειδοποιούν για άλμα στις τιμές των καυσίμων - Kαλούν τους επιβάτες να κάνουν έγκαιρα τις κρατήσεις τους
Σοκ on air για τον ρεπόρτερ που γλιτώνει από θαύμα
Θα υπάρξουν ανατιμήσεις σε βασικά είδη
«Ο κόσμος και οι αχάριστοι Ευρωπαίοι πρέπει να ευχαριστούν τον Τραμπ», ανέφερε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ
Νέοι τριγμοί στο ΝΑΤΟ
Η μείωση των ποσοστών γεννήσεων ανησυχεί τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.