- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Η Ελλάδα αναγνώρισε τον Γκουαϊδό ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας
Τι αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών
Τον Χουάν Γκουαϊδό ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας αναγνώρισε η Ελλάδα, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.
Τον Χουάν Γκουαϊδό αναγνωρίζει η Ελλάδα ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας. Αυτό επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών. Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε διαχωρίσει τη θέση της από την κοινή ευρωπαϊκή γραμμή, αρνούμενη να αναγνωρίσει τον πρόεδρο της δημοκρατικά εκλεγμένης Εθνοσυνέλευσης στη Βενεζουέλα και να καταδικάσει τον Νικολάς Μαδούρο.
Αναλυτικά:
Η Κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας, συμφώνως με την κοινή θέση της ΕΕ όπως διατυπώθηκε, εξ ονόματος των 28, στη δήλωση της Υψηλής Εκπροσώπου/Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κας Mogherini, αποφάσισε να αναγνωρίσει τον Πρόεδρο της δημοκρατικά εκλεγμένης Εθνοσυνέλευσης, Juan Guaido, ως μεταβατικό Πρόεδρο της Βενεζουέλας, προκειμένου να προκηρύξει ελεύθερες, δίκαιες και δημοκρατικές προεδρικές εκλογές».
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως η κυβέρνηση υποστηρίζει ένθερμα τις προσπάθειες της ΕΕ και συναφείς πρωτοβουλίες όπως τις συνομιλίες του Όσλο, «προς το σκοπό επίτευξης ειρηνικής, πολιτικής, και δημοκρατικής λύσης της κρίσης ως αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων, προς όφελος του λαού της Βενεζουέλας».
Ας σημειωθεί ότι η Ελλάδα ήταν από τις ελάχιστες χώρες της ΕΕ που δεν είχαν συμμορφωθεί με την σύστασή της, για αναγνώριση του Γκουαϊδό ως μεταβατικού προέδρου της Βενεζουέλας.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να παρενέβη προσωπικά
«Ήταν αντίγραφο», απαντά το Πεντάγωνο
«Χρειαζόμαστε εναλλακτικές λύσεις εκτός από τους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους», δηλώνει ο ηθοποιός
«Είμαι εδώ, θα το παλέψουμε μαζί», του είπε η Ρεμπέκα Γκέιχαρτ όταν έμαθε για τη διάγνωσή του
Σημαντική απειλή για την οικονομία της Σίλικον Βάλεϊ
Συνολικά, 450 επιχειρήσεις υπέστησαν ζημιές στο Παρίσι και 228 λεηλατήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο
Απαιτεί μάλιστα και συγγνώμη
«Αυτή τη φορά θα σε σκοτώσουμε», φώναζαν οι περαστικοί
Χιλιάδες συλλήψεις για ταραχές και λεηλασίες - Έκτακτα μέτρα ασφαλείας στο Παρίσι
Τι πρέπει να περιλαμβάνει ένα κιτ πρώτης ανάγκης
Η δόνηση χτύπησε την περιοχή Σιζάνγκ προκαλώντας συναγερμό για καταστροφές
Τι λέει για τον κίνδυνο εξάπλωσης
Συγκλονιστικές καταθέσεις φίλων και γονέων θύματος
Οι περισσότεροι εργαζόμενοι εργάζονται εξ αποστάσεως
Μπαράζ πυραυλικών πληγμάτων στην Ουκρανία - Νεκροί, τραυματίες και καταστροφές σε υποδομές
Στο κλιπ μια μητέρα στρέφεται κατά της κόρης της
«Ήταν μια πολύ τρομακτική εμπειρία, αλλά είμαι χαρούμενος που είναι όλοι ασφαλείς», δήλωσε ο Μπιλ Μάρεϊ
Οι καταγγελίες για βασανιστήρια και η καταδίκη σε 15 χρόνια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.