- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ήρε ορισμένες απαγορεύσεις για τις επισκέψεις τουριστών στη ζώνη ασφαλείας του Τσερνόμπιλ.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με διάταγμα που υπέγραψε, ήρε ορισμένες από τις απαγορεύσεις, που αφορούσαν τις επισκέψεις τουριστών στη ζώνη ασφαλείας γύρω από τον πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ μετά την πυρηνική καταστορφή της 26ης Απριλίου 1986, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένας «πράσινος διάδρομος» για τους τουρίστες.
Την απόφαση του αυτή ο Ουκρανός πρόεδρος κοινοποίησε με ανάρτηση του στο Twitter. «Πρέπει να δείξουμε το Τσερνόμπιλ στον κόσμο. Στους επιστήμονες , στους οικολόγους , στους ιστορικούς στους τουρίστες. Δυστυχώς η νεκρή ζώνη μέχρι σήμερα είναι σύμβολο της διαφθοράς- αστυνομικοί δωροδοκούνται από τους τουρίστες, παράνομα εξάγονται (από την περιοχή) μεταλλικά αντικείμενα και χρησιμοποιούνται οι φυσικοί πόροι», γράφει ο Ζελένσκι στην ανάρτηση του και προσθέτει ότι « όλα αυτά θα σταματήσουν και η νεκρή ζώνη θα μετατραπεί σ' ένα σημείο ανάπτυξης της νέας Ουκρανίας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
«Πρόκειται για τεράστιο λάθος», δήλωσε ο συνιδρυτής της Microsoft
«Don't look back in anger», προέτρεψε o Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ
Kαρπός σχέσης του με τη Σβετλάνα Κριβονογκίχ, πρώην καθαρίστρια
Με αφορμή μια δήλωση του αρμόδιου υπουργού
Mεγάλη έρευνα που αφορά συνολικά 13 ονομαστά brands
Συνάντηση του ρώσου προέδρου με τον ινδό πρωθυπουργό, Ναρέντρα Μόντι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.