Η Ονδούρα κηρύχθηκε σε κατάσταση συναγερμού καθώς επιδημία δάγκειου πυρετού έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε 44 ανθρώπους φέτος.
Οι αρχές της Ονδούρας κήρυξαν χθες Τρίτη σε κατάσταση συναγερμού όλη την επικράτεια στην προσπάθειά τους να περιορίσουν την επιδημία δάγκειου πυρετού που πλέον έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 44 ανθρώπους από την αρχή της χρονιάς, γνωστοποίησε η κυβέρνηση.
«Ενεργοποιούμε όλους τους κυβερνητικούς και μη κυβερνητικούς θεσμούς για να τεθεί σε εφαρμογή σειρά μέτρων» εναντίον του φορέα της ασθένειας, του κουνουπιού-τίγρη (Aedes aegypti), τόνισε η υπουργός Υγείας Άλμπα Φλόρες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.
Ανάμεσα σε αυτά τα μέτρα, τα οποία θα εφαρμοστούν σε 298 δήμους, είναι ιδίως η εξάλειψη των τόπων αναπαραγωγής αυτού του κουνουπιού, σε λιμνάζοντα νερά.
Το 2019, ο δάγκειος πυρετός προκάλεσε τον θάνατο 44 ανθρώπων και θεωρήθηκε πιθανή αιτία θανάτου άλλων 35, διευκρίνισε ο Γουστάβο Ουρμπίνα, αξιωματούχος αρμόδιος για την επιδημιολογική επιτήρηση. Συνολικά, καταγράφηκαν «15.406 κρούσματα δάγκειου πυρετού», εκ των οποίων 5.032 σοβαρά, απαρίθμησε.
Η Ονδούρα αναμένει τους επόμενους τρεις μήνες να σημειωθούν βροχοπτώσεις, που ίσως επιδεινώσουν την κατάσταση, δημιουργώντας περισσότερους τόπους αναπαραγωγής των κουνουπιών-φορέων, προειδοποίησε αξιωματούχος της κυβέρνησης αρμόδιος για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων, ο Κάρλος Κορδέρο.
Το 2010, χρονιά που εκδηλώθηκε η χειρότερη επιδημία δάγκειου πυρετού στα χρονικά, έχασαν τη ζωή τους 83 άνθρωποι, κατά επίσημες στατιστικές.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σύμφωνα με οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Τι υποστηρίζει η υπεράσπιση της εφημερίδας
Έκτακτη συνέντευξη για τον έναν χρόνο ως πρόεδρος των ΗΠΑ
Δεν είναι ακόμη σαφές αν τα χρήματα των πελατών έχουν δεσμευτεί σε κρασιά
Επικαλούμενος την επιστολή στον πρωθυπουργό της Νορβηγίας
Πού επικεντρώνονται οι έρευνες
Μια από τις τραγικές ιστορίες του δυστυχήματος
Σε ηλικία μόλις 29 ετών
Ο Γιενς-Φρέντερικ Νίλσεν προειδοποιεί για αυξημένη εγρήγορση amid δηλώσεων Τραμπ περί αμερικανικού ελέγχου
Η συμφωνία είχε κλειστεί τον Ιούλιο έπειτα από συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν
Οι Κούρδοι ακυρώνουν τη συμφωνία με το καθεστώς της Δαμασκού – Αποχωρούν από το αλ-Χολ, συγκρούσεις και στην Τουρκία
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και η επιβολή ενός νέου τύπου αστυνομικού κράτους
Ο θρυλικός σέντερ του ΝΒΑ συναντήθηκε με τον Τούρκο πρόεδρο
Στο σημείο της τραγωδίας το βασιλικό ζεύγος
Τι σημαίνει το «Nu det NUUK» που κυριαρχεί
Οι κινήσεις του από την ορκομωσία κι έπειτα, το χρονικό του φόβου και οι «τέσσερις ελευθερίες»
Γιατί φοράει γυαλιά ηλίου ο Γάλλος πρόεδρος;
Η υπόθεση της Βενεζουέλας, οι ενέργειες των ΗΠΑ και η σημασία όλων αυτών για τη χώρα μας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.