- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Διαδηλώσεις σε Δυτική Όχθη και Γάζα για τη διάσκεψη του Μπαχρέιν
Διαδηλωτές έκαψαν πορτρέτα του Τραμπ και του βασιλιά του Μπαχρέιν
Διαδηλώσεις σε Δυτική Όχθη και Γάζα με αφορμή τη διάσκεψη του Μπαχρέιν την οποία μποϊκοτάρουν οι Παλαιστίνιοι
Πολλές εκατοντάδες Παλαιστίνιοι διαδήλωσαν σήμερα διαμαρτυρόμενοι για τη διάσκεψη που θα διεξαχθεί στο Μπαχρέιν, υπό την αιγίδα των ΗΠΑ, με σκοπό την παρουσίαση του οικονομικού μέρους του σχεδίου της Ουάσινγκτον για την επίλυση του Μεσανατολικού.
Στη Δυτική Όχθη, η οποία είναι υπό ισραηλινή κατοχή εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια, έγιναν διαδηλώσεις στη Ραμάλα, τη Νάμπλους και τη Χεβρώνα, όπως ανέφεραν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου, κάνοντας λόγο για μικροεπεισόδια.
Κοντά στη Χεβρώνα, στη νότια Δυτική Όχθη, οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί γύρω από ένα φέρετρο που έφερε το σύνθημα «'Οχι στη συμφωνία του αιώνα» – όπως χαρακτηρίζεται το ειρηνευτικό σχέδιο του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Οι διαδηλωτές έκαψαν πορτρέτα του Τραμπ και του βασιλιά του Μπαχρέιν.
Ισραηλινοί στρατιώτες διέλυσαν τη διαδήλωση κάνοντας χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.
Στη Λωρίδα της Γάζας μερικές δεκάδες άνθρωποι φώναζαν συνθήματα εναντίον του Τραμπ.
Οι κυριότερες παλαιστινιακές οργανώσεις έχουν απευθύνει κάλεσμα για νέες διαδηλώσεις αύριο Τρίτη στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας.
Η Ουάσινγκτον υποστηρίζει ότι θέλει να δοκιμάσει μια νέα προσέγγιση για τον τερματισμό της ισραηλινοπαλαιστινιακής σύγκρουσης. Το πολιτικό μέρος του σχεδίου θα παρουσιαστεί τον Νοέμβριο, μετά τις βουλευτικές εκλογές στο Ισραήλ.
Στην αυριανή διάσκεψη του Μπαχρέιν έχουν προσκληθεί μεταξύ άλλων οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών του Κόλπου, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν και η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.
Η Παλαιστινιακή Αρχή μποϊκοτάρει αυτή τη διάσκεψη επειδή δεν γίνεται καμία αναφορά στο τέλος της ισραηλινής κατοχής. «Χρειαζόμαστε οικονομική (υποστήριξη), χρήματα και βοήθεια αλλά, πάνω απ' όλα, απαιτείται μια πολιτική λύση», υπογράμμισε ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Βερολίνου - Φέρεται να εμπλέκεται σε τρομοκρατικό δίκτυο
Όταν η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως κακόγουστη φάρσα
Οι διεθνείς εξελίξεις και το «τέλος της ιστορίας» που δεν έρχεται ποτέ
Οπτικό υλικό δείχνει ότι ο 37χρονος νοσηλευτής κρατούσε κινητό και όχι όπλο
Σάλος από βίντεο που δείχνει την εν ψυχρώ δολοφονία – Στους δρόμους οι διαδηλωτές
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.