Απέσυρε την υποψηφιότητά του και στηρίζει Τζόνσον ο Ματ Χάνκοκ
Στη μάχη για την ηγεσία των Τόρις
Την υποστήριξή του για την ηγεσία των Τόρις, στον πρώην υπουργό Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκο.
Την υποστήριξή του στον πρώην υπουργό Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον, στον αγώνα για την ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ, ο οποίος την Παρασκευή απέσυρε τη δική του υποψηφιότητα, μετά από την πρώτη ψηφοφορία που τον έφερε προτελευταίο στις προτιμήσεις των βουλευτών, με 20 ψήφους.
Σε άρθρο του στην εφημερίδα Times, ο Χάνκοκ εξηγεί τους λόγους της απόφασής του, να στηρίξει το φαβορί της κούρσας διαδοχής, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος στην προεκλογική του καμπάνια πρέσβευε ότι το κόμμα χρειάζεται ανανέωση από νέα πρόσωπα και ότι δεν πρόκειται να πιέσει προς την κατεύθυνση της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς μία συμφωνία. Όπως επεσήμανε στο άρθρο του, καθώς ο Τζόνσον θεωρείται ο πιο πιθανός νικητής του αγώνα, έφτασε η ώρα να ενωθούν όλοι γύρω του το συντομότερο δυνατό. Ο Χάνκοκ είπε ότι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών έχει διαβεβαιώσει ότι πρόκειται να κυβερνήσει ως συναινετικός Συντηρητικός για ένα έθνος και ότι θα στηρίξει τις ανάγκες των επιχειρήσεων, και ότι ο ίδιος θα απαιτήσει να τηρήσει τις δεσμεύσεις του και στα δύο αυτά θέματα.
Ο Χάνκοκ αναφέρει ότι συνομίλησε με όλους τους υποψήφιους και αναλογίστηκε αυτό που χρειάζεται για το εθνικό συμφέρον. «Εξετάζοντας όλες τις επιλογές, υποστηρίζω τον Μπόρις Τζόνσον, ως τον καλύτερο υποψήφιο για να ενώσει το Συντηρητικό κόμμα, ώστε να ολοκληρώσουμε το Brexit και στη συνέχεια να ενώσουμε τη χώρα με μία ανοιχτή, φιλόδοξη και προοδευτική ατζέντα, που θα επιτευχθεί με την ενέργεια που απαιτείται για την υλοποίησή της» γράφει.
Η στροφή του Χάνκοκ - του οποίου συνεργάτες υποστήριζαν την Παρασκευή ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει μία συμμαχία των πιο μετριοπαθών δυνάμεων των Τόρις, απέναντι στους σκληρούς υποστηρικτές του Brexit - να στηρίξει τελικά τον Μπόρις Τζόνσον, είναι μία σημαντική ώθηση προς τον υποψήφιο, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι όλοι οι υποστηρικτές του θα τον ακολουθήσουν σε αυτή την επιλογή. Ήδη ο Σκοτσέζος συντηρητικός βουλευτής Πολ Μάστερτον, δήλωσε ότι σκοπεύει στην αυριανή δεύτερη ψηφοφορία να στηρίξει τον υπουργό Διεθνούς Ανάπτυξης, Ρόρι Στιούαρτ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αποκλειστική δημοσκόπηση σε 23 χώρες της ΕΕ δείχνει κρίση εμπιστοσύνης, φόβους για τη δημοκρατία και τον Τραμπ
Κυκλώνας Χάρι, υπερφορτωμένα σκάφη και μαρτυρίες επιζώντων σκιαγραφούν τραγωδία στην κεντρική Μεσόγειο
Το περιστατικό σημειώθηκε σε έλεγχο για ναρκωτικά – ο 28χρονος φέρεται να σημάδεψε αστυνομικούς τους
Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο ενισχύει δραματικά την παρουσία των ΗΠΑ, ενώ συνεχίζεται η καταστολή διαδηλώσεων στο Ιράν
Ακόμα μια φορά στο επίκεντρο της δημοσιότητας ο Κύπριος ευρωβουλευτής
Νομοσχέδιο για φυλάκιση ανηλίκων σε φόνους, βιασμούς και επιθέσεις με όπλα – Αντιδράσεις από αρχές
Kρίνοντας ότι πρόκειται για μαρτυρία εξ ακοής
Δίνει μάχη για τη ζωή του μετά από κατάρρευση στο σπίτι
Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ κατηγορεί την ΕΕ ότι θυσιάζει την ανεξαρτησία της με τις κυρώσεις
Διακοπή στο Leonardo προκάλεσε αλλαγές ωραρίων και ακυρώσεις – σύσκεψη υπουργείου, εξήγηση της Rostec
Άνοδος στη δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου λόγω των γεωπολιτικών εντάσεων
Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας ανοίγει ξανά τη συζήτηση για λιγότερα κρατίδια και ανάβει πολιτικές φωτιές
Ο Τόμας Χόμαν αναλαμβάνει δράση μετά τη δολοφονία του Άλεξ Πρέτι
Ράλι εν μέσω πολιτικής αβεβαιότητας στις ΗΠΑ και φόβων για το δολάριο
Εκπλήρωση όρου του σχεδίου Τραμπ – επιστροφή για ταφή και άνοιγμα του περάσματος Ράφα
Σε ισχύ τα νέα μέτρα μέχρι την έναρξη του σχολικού έτους τον Σεπτέμβριο
Αντιδράσεις από οργανώσεις για την υπεράσπιση της εθνικής κληρονομιάς
Αποκλεισμοί φορτηγών σε Σερβία, Βοσνία, Μαυροβούνιο, Βόρεια Μακεδονία για το νέο σύστημα εισόδου της ΕΕ
Πολιτικοί από τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταδίκασαν το περιστατικό
Απέφυγε να καλύψει τον ομοσπονδιακό πράκτορα - Πληθαίνουν οι πιέσεις από Ρεπουμπλικανούς και Δημοκρατικούς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.