- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Σαουδική Αραβία: Έφηβος γλίτωσε τη θανατική καταδίκη
Ο Μουρτάτζα Κουρέιρις συνελήφθη το 2014 όταν ήταν 13 ετών
Γλίτωσε τη θανατική καταδίκη ένας έφηβος, που συμμετείχε σε διαδηλώσεις σιιτών όταν ήταν 13 ετών, στην Σαουδική Αραβία.
Ένας έφηβος που κινδύνευε να καταδικαστεί σε θάνατο επειδή συμμετείχε σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας των σιιτών της Σαουδικής Αραβίας όταν ήταν παιδί δεν θα εκτελεστεί, όμως θα παραμείνει στη φυλακή.
Ο Μουρτάτζα Κουρέιρις, που ήταν 13 ετών όταν συνελήφθη το 2014, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών, ποινή που περιλαμβάνει και τον χρόνο που έχει ήδη μείνει προφυλακισμένος. Μπορεί να ζητήσει αναστολή της ποινής του αφού εκτίσει συνολικά 8 χρόνια, κάτι που σημαίνει ότι είναι δυνατόν να αποφυλακιστεί το 2022.
Οι σαουδαραβικές αρχές κατηγορούσαν τον 13χρονο ότι κατασκεύασε και εκτόξευσε βόμβες μολότοφ σε επιθέσεις εναντίον αστυνομικών και ενός φαρμακείου, στο οποίος χρησιμοποίησε και όπλα, αφού τον είχε στρατολογήσει ένας "τρομοκρατικός" πυρήνας.
Η Σαουδική Αραβία δέχεται σφοδρή κριτική από οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα τα τελευταία χρόνια και ιδίως μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, τον περασμένο Οκτώβριο. Τον Απρίλιο το βασίλειο εκτέλεσε 37 άνδρες, στην πλειονότητά τους σιίτες. Μεταξύ των εκτελεσθέντων ήταν και ένας νέος που είχε συλληφθεί όταν ήταν 16 ετών, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία.
Η οργάνωση αυτή, με ανάρτησή της στο Twitter δήλωσε "ανακουφισμένη" για την απόφαση να μην καταδικαστεί σε θάνατο ο Μουρτάτζα Κουρέιρις.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι πρέπει να μάθει από αυτές
Από τη βενζίνη των 4,28 δολαρίων μέχρι τις επιχειρήσεις της ICE
Η καταγγελία 21χρονης για βιασμό
Χρήση βιομετρικής αναγνώρισης με τη βοήθεια τις τεχνητής νοημοσύνης για διαδηλωτές με καλυμμένο το πρόσωπο
H Αθήνα απώλεσε όλα τα ερείσματά της, ενώ η Τουρκία κατάφερε να αποκτήσει ουσιαστικά τα δικά της επενδύοντας χρήματα και προοπτικές.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Φον ντερ Λάιεν
Στρατιωτικοί αναλυτές έχουν δηλώσει ότι η Ρωσία κατά πάσα πιθανότητα ευθύνεται για τα χτυπήματα
Η εμπλοκή Τούρκου δισεκατομμυριούχου
Η εταιρεία απάντησε ότι γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης των τεχνικών προβλημάτων
Από τη γέννησή τους αντιμετώπιζαν δυσκολίες στο περπάτημα και χρησιμοποιούσαν σκέιτμπορντ για να μετακινούνται
Η κυβέρνηση παραδέχεται λάθη
Ο συνιδρυτής της OpenAI αρνείται τις κατηγορίες
Εξετάζεται μείωση του ορίου ποινικής ευθύνης σε νέους κάτω των 16 ετών
Η γυναίκα που ξεπέρασε μια οικογενειακή τραγωδία και αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των ΑμεΑ
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ξερογλείφονται για ένα κάποιο μπάχαλο –μιας και κάτι τέτοιο θεωρείται γι’ αυτά δίκαιο και αυτονόητο–, που θα ξεβρακώσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη
Ελλείψεις σε τρόφιμα και καύσιμα λόγω των κινητοποιήσεων
Πόσο θα ακριβύνουν το 2027
Kαθώς οι αγρότες είναι δυσαρεστημένοι με την ακρίβεια
Οι αρχικές πληροφορίες και η διάψευση των Αρχών
Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το μνημόνιο του 2019 για τις θαλάσσιες ζώνες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.