- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Κόρμπιν κατά Τραμπ για παρέμβαση στη βρετανική πολιτική
Κάνει λόγο για «απαράδεκτη παρέμβαση» στις υποθέσεις της Βρετανίας
Ο Τζέρεμι Κόρμπιν κατηγορεί τον Ντόναλντ Τραμπ για παρέμβαση στη βρετανική πολιτική, μετά τις δηλώσεις του υπέρ του Μπόρις Τζόνσον.
Ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε σήμερα ότι τα σχόλια του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ , που εξέφρασε την υποστήριξή του στον επικρατέστερο υποψήφιο για την ηγεσία των Συντηρητικών Μπόρις Τζόνσον ως τον επόμενο πρωθυπουργό της χώρας, συνιστά μια «απαράδεκτη παρέμβαση» στις υποθέσεις της Βρετανίας.
Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Sun, ενόψει της επίσημης επίσκεψής του στη Βρετανία την επόμενη εβδομάδα, ο Τραμπ είπε σχετικά με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών: «Νομίζω ότι ο Μπόρις θα έκανε πολύ καλή δουλειά. Πιστεύω ότι θα ήταν εξαιρετικός».
Ο Κόρμπιν, ο οποίος αρνήθηκε την πρόσκληση να παραστεί στο επίσημο γεύμα με τον Τραμπ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, απάντησε:
«Η απόπειρα του προέδρου Τραμπ να αποφασίσει ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας αποτελεί μια απόλυτα απαράδεκτη παρέμβαση στη δημοκρατία της χώρας μας».
Ο ίδιος πρόσθεσε: «Ο επόμενος πρωθυπουργός θα πρέπει να επιλεχθεί όχι από τον πρόεδρο των ΗΠΑ ούτε από τα 100.000 μη αντιπροσωπευτικά στελέχη του κόμματος των Συντηρητικών αλλά από τον βρετανικό λαό μέσω γενικών εκλογών».
Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος είχε εγκωμιάσει τον Τζόνσον στην τελευταία του επίσκεψη στη Βρετανία τον Ιούλιο του 2018, λέγοντας πως πίστευε ότι διέθετε τις ικανότητες που χρειάζονται για να γίνει πρωθυπουργός, λίγο μετά την παραίτηση του Τζόνσον σε μια κίνηση διαμαρτυρίας για τον τρόπο διαχείρισης του Brexit από την Τερέζα Μέι.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η μητέρα της κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η κόρη της δεν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας
Πέρασε ξυστά από λεωφορείο και «πέταξε» πάνω από δύο άλλα αυτοκίνητα
Το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στις χώρες με ανεξάντλητα κεφάλαια
Σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το έγγραφο ήρθε σαν παγωμένο ντους
Την άφησε στο βουνό στους –20°C: ο σύντροφος της ορειβάτισσας οδηγείται σε δίκη
Την ευθύνη για την πράξη ανέλαβε μέσω κοινωνικών δικτύων η οργάνωση Take Back Power
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.