- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νέα πρόκληση της Τουρκίας: Βίντεο-προπαγάνδα για την κυπριακή ΑΟΖ
Το βίντεο προβλήθηκε και στην ελληνική έκδοση του τουρκικού ΤRT
Το βίντεο έχει τίτλο «Η ενεργειακή σκακιέρα της Ανατολικής Μεσογείου» και σε αυτό προβάλλονται οι τουρκικές αξιώσεις.
Σε ένα προπαγανδιστικό βίντεο που προβλήθηκε στο κρατικό κανάλι TRT και έχει αναρτηθεί και στην ελληνική έκδοση του καναλιού στο Διαδίκτυο, ξετυλίγεται όλη η προκλητικότητα της Τουρκίας στην Κύπρο και την κυπριακή ΑΟΖ.
Το βίντεο έχει τίτλο «Η ενεργειακή σκακιέρα της Ανατολικής Μεσογείου» και είναι υποτιτλισμένο στα ελληνικά. Σε αυτό προβάλλονται οι τουρκικές αξιώσεις και διεκδικήσεις για την Κύπρο.
Στο βίντεο αναφέρεται πως η «Ρωμαίικη διοίκηση» – όπως αποκαλούν οι Τούρκοι την Κυπριακή Δημοκρατία - προέβη σε «μονομερείς ενέργειες» και «χορήγησε άδειες σε διεθνείς ενεργειακές εταιρείες στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη που κήρυξε και ξεκίνησε πρωτοβουλία για να παραμερίσει την Τουρκία και τους Τουρκοκύπριους στη μεταφορά του φυσικού αερίου». Σε άλλο σημείο του βίντεο, σημειώνεται πως η «ρωμιοκυπριακή διοίκηση» καταπάτησε τα δικαιώματα των τουρκοκυπρίων.
Το βίντεο συνεχίζει λέγοντας πως «ως απάντηση στη μονομερή στάση των Ρωμιών η Τουρκία και η ΤΔΒΚ υπέγραψαν συμφωνία οριοθέτησης της Υφαλοκρηπίσας στις 21 Σεπτεμβρίου 2011». Όπως σημειώνει έστειλε στην περιοχή για έρευνες και το σκάφος «Μπαρμπαρός».
Σε άλλο σημείο του βίντεο αναφέρεται πως «οι Ρωμιοί δεν μπόρεσαν να χωνέψουν τη δραστηριοποίηση του πλοίου - γεωτρύπανου Φατίχ στην περιοχή» και σημειώνεται ότι «απείλησαν ότι θα συλλάβουν το πλήρωμα του πλοίου».
Στο βίντεο χρησιμοποιούνται ως «όπλο» της τουρκικής προπαγάνδας οι δηλώσεις που είχαν κάνει στο παρελθόν ο Γιώργος Κατρούγκαλος και ο Νίκος Κοτζιάς. «Ονόματα που βρίσκονται ή βρέθηκαν στο παρελθόν στην κορυφή της ελληνικής διπλωματίας έχουν επίγνωση των δικαιωμάτων της Τουρκίας», αναφέρεται χαρακτηριστικά και προβάλλεται η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου: «Ασφαλώς βλέπουμε θετικά τη συμμετοχή της Τουρκίας. Πως μπορεί κάποιος να αποκλείσει από αυτή την περιοχή την Τουρκία η οποία έχει τόσα χιλιόμετρα ακτή στη Μεσόγειο;.
Αλλά και δήλωση του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά: «Στην ενέργεια πρέπει να πάρει μέρος και η Τουρκία και δεν πρέπει να είμαστε μοναχοφάηδες».
Δείτε το βίντεο εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.