- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Βοσνία: Καταρρακτώδεις βροχές - Έρευνες για τον εντοπισμό 6χρονου
Ποταμοί υπερχείλισαν εξαιτίας των βροχοπτώσεων που άρχισαν την Κυριακή
Καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες πλήττουν τη Βοσνία. Σε κατάσταση ετοιμότητας βρίσκονται οι γειτονικές χώρες.
Καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες σε ορισμένα τμήματα της Βοσνίας ανάγκασαν τις αρχές να κηρύξουν σήμερα κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ γειτονικές χώρες βρίσκονται σε ετοιμότητα και λαμβάνουν προληπτικά μέτρα καθώς οι νεροποντές συνεχίζονται.
Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για έναν εξάχρονο που εκφράζονται φόβοι ότι πνίγηκε αφού έπεσε σε πλημμυρισμένο ρέμα κοντά στην πόλη Ζέπτσε της κεντρικής Βοσνίας. Η μητέρα του, η οποία προσπάθησε να τον σώσει χωρίς να τα καταφέρει, νοσηλεύεται.
Εκατοντάδες νοικοκυριά στην κεντρική και τη βορειοδυτική Βοσνία πλημμύρισαν όταν μικρότεροι ποταμοί υπερχείλισαν εξαιτίας των βροχοπτώσεων που άρχισαν την Κυριακή. Τοπικοί αξιωματούχοι στη βόρεια πόλη Κότορ Βάρος δήλωσαν ότι περίπου 15 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους.
Κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από τις ραγδαίες βροχοπτώσεις απέκλεισαν περιφερειακούς δρόμους, ενώ σε ορισμένες περιοχές προκάλεσαν διακοπές στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση. Ο Ερυθρός Σταυρός παρέχει σετ υγιεινής στον πληγέντα πληθυσμό.
#Sanski #Most #Bosnia 🙏🙏 pic.twitter.com/WNgF2oiF4Z
— Minka (@Minka203) May 14, 2019
Ωστόσο αξιωματούχοι των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας δήλωσαν πως η κατάσταση είναι λιγότερο σοβαρή απ' ό,τι το 2014, όταν τη Βοσνία και τη Σερβία είχαν πλήξει οι σφοδρότερες βροχοπτώσεις και οι μεγαλύτερες πλημμύρες των τελευταίων 120 ετών προκαλώντας τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων και αποκλείοντας πόλεις και χωριά.
Ο καιρός αναμένεται να σταθεροποιηθεί μέσα στις επόμενες λίγες ημέρες στη Βοσνία και η στάθμη των ποταμών να πέσει.
Στην Κροατία, οι αρχές λαμβάνουν έκτακτα μέτρα στα σύνορα με τη Βοσνία, όπου η στάθμη του ποτανού Ούνα ανεβαίνει, καθώς και στις κεντρικές περιοχές της χώρας, όπου οκτώ τουρίστες διασώθηκαν από πυροσβέστες στην πλημμυρισμένη πόλη Σλούνι.
Η Σερβία βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας και έχει λάβει προληπτικά μέτρα κατά την πλημυρών που μπορεί να προκαλέσουν οι βροχοπτώσεις, οι οποίες αναμένεται ότι θα συνεχισθούν μέχρι την Παρασκευή, ανακοίνωσαν οι αρχές.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eρωτήματα για την κατάσταση της υγείας του προκαλούν οι εικόνες από το Νταβός
Ρυθμιζόμενα ενοίκια, πολεοδομικό μονοπώλιο και είκοσι χρόνια αναμονής για ένα ενοίκιο στη Στοκχόλμη
Συγκλονίζουν το Ηνωμένο Βασίλειο οι αποκαλύψεις
Η κρίση της Γροιλανδίας λειτούργησε ως καταλύτης για μια ιστορική στροφή στρατηγικής αυτονομίας της ΕΕ
Βερολίνο και Ρώμη αναζητούν κοινό ευρωπαϊκό βηματισμό απέναντι σε ΗΠΑ, δασμούς και εσωτερικές διαφωνίες
Επιφυλακτικοί οι Ευρωπαίοι ηγέτες
«Μαρκ, να θυμάσαι ότι ο Καναδάς ζει χάρη στις ΗΠΑ», λέει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
«Τι έπρεπε να κάνουν; Να αφήσουν ένα παιδί πέντε ετών να πεθάνει από το κρύο;» διερωτήθηκε
Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Πώς από ένα ταψάκι κέικ έγινε ένα από τα διασημότερα παιχνίδια στον κόσμο
Η άλλη ευρωπαϊκή χώρα που έχει ενταχθεί είναι η Ουγγαρία
Ειρωνεία στα social media μετά την παραδοχή του Τσέχου πρωθυπουργού για ακριβή υδρόγειο και γεωπολιτικά σχόλια
Μελέτη της Greenpeace αποκαλύπτει ακραία συγκέντρωση αγροτικών επιδοτήσεων σε έξι χώρες της ΕΕ
Γροιλανδία: «Κόκκινη γραμμή» η κυριαρχία – Άγνοια για όσα συζήτησαν Τραμπ και Ρούτε
Ο πρόεδρος αμφισβητεί τη μεθοδολογία της Times–Siena και μιλά για «εγκληματικές» δημοσκοπήσεις
Γονείς ζήτησαν την απαγόρευσή του από σχολικές βιβλιοθήκες
«Μικροπράγματα» οι καταγγελίες, λέει η υπεράσπιση
Καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Harry σε Σικελία και Καλαβρία, εκτεταμένες ζημιές από την κακοκαιρία στον ιταλικό Νότο
Αγωγή 5 δισ. δολαρίων κατά της μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.