- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γκουαϊδό: Επιστρέφουμε στους δρόμους της Βενεζουέλας
Κάλεσμα για νέες κινητοποιήσεις από τον ηγέτη της αντιπολίτευσης
Έκκληση για νέες κινητοποιήσεις από τον Χουάν Γκουαϊδό και υπαινιγμοί αμερικανικής βοήθειας για την αποπομπή Μαδούρο.
Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό κάλεσε σε νέες κινητοποιήσεις τους υποστηρικτές του, για αύριο Σάββατο από τις 10:00 το πρωί [17:00 ώρα Ελλάδας], σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σύλληψη του αντιπροέδρου της Εθνοσυνέλευσης Έντγκαρ Σαμπράνο, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να ζητήσει να υπάρξει αμερικανική στρατιωτική επέμβαση για να αποπεμφθεί ο πρόεδρος της χώρας της Λατινικής Αμερικής, ο Νικολάς Μαδούρο.
«Το Σάββατο θα επιστρέψουμε στους δρόμους (...) σε όλες τις επαρχίες της Βενεζουέλας», είπε ο Γκουαϊδό κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, πλαισιωμένος από βουλευτές της αντιπολίτευσης. Είπε επίσης ότι θα ζητήσει να συγκληθεί έκτακτη συνεδρίαση του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ) για να συζητηθεί ο «διωγμός» μελών της Εθνοσυνέλευσης.
Ακόμη ο Γκουαϊδό, ο οποίος έχει δηλώσει πως δεν αποκλείει το να ζητήσει να υπάρξει στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ για την ανατροπή του Μαδούρο, υπογράμμισε πως η αντιπολίτευση χρειάζεται να «αποτιμήσει όλες τις επιλογές της με υπεύθυνο τρόπο».
«Σαν σήμερα πριν από 200 χρόνια, ο απελευθερωτής της χώρας Σιμόν Μπολίβαρ ενέκρινε την είσοδο 5.000 βρετανών λεγεωνάριων στον αγώνα για την ανεξαρτησία», είπε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης και πρόσθεσε πως οι εξελίξεις θα εξαρτηθούν από αυτούς «που συνεργάζονται» με το στρατόπεδό του.
Οι αρχές της Βενεζουέλας κατηγορούν τον Σαμπράνο ότι διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στην απόπειρα «πραξικοπήματος» της 30ής Απριλίου, όταν ο Γκουαϊδό κάλεσε τον στρατό να στασιάσει και να ανατρέψει τον Μαδούρο.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο και ο ομόλογός του της Βραζιλίας Ερνέστου Αραούζου συζήτησαν για την κρίση στη Βενεζουέλα τηλεφωνικά χθες Πέμπτη, γνωστοποίησε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μόργκαν Ορτέιγκους.
Εξέφρασαν «την υποστήριξη» των κυβερνήσεών τους «στον μεταβατικό πρόεδρο Χουάν Γκουαϊδό, στη δημοκρατικά εκλεγμένη εθνοσυνέλευση και στον λαό της Βενεζουέλας στον αγώνα του για να αποκατασταθεί η δημοκρατία και η ευημερία στη χώρα του», κατά την ανακοίνωση που δημοσιοποίησε η Ορτέιγκους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εξέλιξη της πνευμονικής νόσου της πριγκίπισσας είναι σοβαρή και η μεταμόσχευση θα πραγματοποιηθεί «το συντομότερο δυνατό»
O πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία απειλεί ολόκληρη την Ευρώπη
Εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων από τους κατοίκους
Κίνδυνος για το οικοσύστημα της Αυστραλίας - Η χρήση τους ως τροφή για ερπετά
Χωρίς τέλος τα πλήγματα του ρωσικού στρατού σε μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις
Πρώτη επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στην Πιονγκγιάνγκ μετά από επτά χρόνια
Άγνωστο σε τι κατάσταση βρίσκεται
Ερωτηματικό για το πώς διέρρευσε η πληροφορία για την αποστολή τους
Η Χεζμπολάχ απορρίπτει την προτεινόμενη συμφωνία
«Ως υπουργός είμαι έντρομος και ως πατέρας ακόμη περισσότερο» δηλώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης
Το «εξαιρετικά ευφυές» ζώο κατάφερε να ξεφύγει από τις παγίδες και τα ηρεμιστικά των αρχών
«Δεν υπήρξε κανένα δράμα» λέει πηγή από το περιβάλλον του
Μάχη με τον χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία
Θύματα κατηγορούν αστυνομικούς ότι έκαναν τα στραβά μάτια
Χωρίς τέλος η βία μεταξύ αντίπαλων καρτέλ ναρκωτικών
Κίνηση τακτικής ή παραδοχή αδιεξόδου στο μέτωπο
Ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποιεί την Τεχεράνη ότι ο χρόνος λιγοστεύει
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Φαντάσου να πίνεις σαμπάνια σε ένα κουπέ του 1890, ενώ η Ευρώπη περνάει έξω από το παράθυρό σου
Ζητά συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.