- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ισχυρή έκρηξη με στόχο ΜΚΟ στο κέντρο της Καμπούλ (video)
Ακολούθησαν ανταλλαγές πυρών - Προσπάθειες για διάσωση των εργαζομένων στο κτίριο
Εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν από επίθεση των Ταλιμπάν στη ΜΚΟ Counterpart International στην Καμπούλ.
Μέλη των Ταλιμπάν επιτέθηκαν σήμερα εναντίον μη κυβερνητικής οργάνωσης στο κέντρο της Καμπούλ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον εννέα άνθρωποι.
Το υπουργείο Εσωτερικών του Αφγανιστάν ανακοίνωσε ότι η ΜΚΟ Counterpart International, που συνεργάζεται με την υπηρεσία των ΗΠΑ για τη Διεθνή Ανάπτυξη (USAID), δέχθηκε επίθεση από τους αντάρτες. Το κτίριο όπου στεγάζεται η οργάνωση στην Καμπούλ βρίσκεται δίπλα στο γραφείο του γενικού εισαγγελέα.
Νωρίς το πρωί έκρηξη συγκλόνισε την αφγανική πρωτεύουσα, ενώ στη συνέχεια ακούστηκαν ανταλλαγές πυρών.
«Επιβεβαιώνω μια έκρηξη στη συνοικία Σαρ-ε-Νάου», στο κέντρο της Καμπούλ, δήλωσε λίγο πριν το μεσημέρι (10:30 ώρα Ελλάδας) ο Φερντάους Φράμουρμ, εκπρόσωπος της αστυνομίας της αφγανικής πρωτεύουσας.
«Τουλάχιστον εννέα τραυματίες έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο της Καμπούλ», επεσήμανε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Ουαχιντουλάχ Μάγιαρ.
#BREAKING
— ZAWIA (@ZawiaMedia) May 8, 2019
ZAWIA exclusive footage.#KabulAttack updates. Gunfight continues. Nusrat Rahimi, spokesman for the Ministry of Interior, says the attackers are surrounded by the security forces.#Afghanistan #ZAWIA pic.twitter.com/WgdPUHgmjz
Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, μέχρι στιγμής 150 εργαζόμενοι στην Counterpart International έχουν διασωθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για τη διάσωση των υπολοίπων.
«Οι δράστες εισήλθαν στο κτίριο της ΜΚΟ. Η αστυνομία έχει περικυκλώσει την περιοχή και οι επιχειρήσεις συνεχίζονται», επεσήμανε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Νάστρατ Ραχίμι.
«Βρισκόμουν στο γραφείο μου όταν άκουσα μια μεγάλη έκρηξη, όλα τα παράθυρά μας έσπασαν», δήλωσε ο Άμπαρ Χαν Σαχαντάτ, εισαγγελέας που βρισκόταν στο γραφείο του την ώρα της έκρηξης.
«Βγήκαμε τρέχοντας από το κτίριο και άκουσα τα πυρά όπλων και εκρήξεις χειροβομβίδων», πρόσθεσε.
Η επίθεση αυτή σημειώθηκε την ώρα που ΗΠΑ και Ταλιμπάν διεξάγουν από την προηγούμενη Τετάρτη νέο γύρο ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων στη Ντόχα του Κατάρ.
Εξάλλου λίγες ημέρες νωρίτερα η λόγια ζίργκα, η μεγάλη παραδοσιακή συνέλευση των αντιπροσώπων του αφγανικού λαού, ζήτησε να κηρυχθεί εκεχειρία για τον ιερό μήνα του Ραμαζανιού.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.