- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έξαλλος ο Βίγκο Μόρτενσεν με τους ακροδεξιούς Vox της Ισπανίας
Πήραν τον Άραγκορν του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» και τον έβαλαν σε σλόγκαν τους
Την οργή του Βίγκο Μόρτενσεν, του πρωταγωνιστή του «Άρχοντα των Δακτυλιδιών», προκάλεσε το ακροδεξιό κόμμα Vox.
Ο ηθοποιός Βίγκο Μόρτενσεν καταφέρθηκε εναντίον του ισπανικού ακροδεξιού κόμματος Vox, διότι χρησιμοποίησε σε ένα tweet πολιτικού περιεχομένου, που έστειλε, μια φωτογραφία του ήρωα Άραγκορν, ενώ κραδαίνει το ξίφος του, τον οποίο υποδύεται στην ταινία «Ο άρχοντας των Δακτυλιδιών».
Ανήμερα των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών της Ισπανίας, το Vox ανήρτησε μια φωτογραφία του Άραγκορν, που έχει πίσω του την ισπανική σημαία και το έμβλημα του κόμματος, και επιτίθεται εναντίον ενός εχθρικού στρατού που απαρτίζεται από αριστερά κόμματα, φεμινιστικές οργανώσεις και οργανώσεις ΛΟΑΤΚΙ, φιλελεύθερα ΜΜΕ και ισπανικές αυτονομιστικές οργανώσεις.
«Ας ξεκινήσει η μάχη!» #Για την Ισπανία», αναφέρεται στο μήνυμα.
«Πρέπει να είσαι ιδιαίτερα αδαής για να πιστεύεις ότι το να χρησιμοποιείς τον χαρακτήρα… για να προωθήσεις την εκστρατεία ενός ξενοφοβικού, ακροδεξιού κόμματος όπως το Vox, θα ήταν καλή ιδέα» έγραψε ο Μόρτενσεν σε μια επιστολή που δημοσίευσε η ισπανική εφημερίδα El Pais σήμερα.
⚔🇪🇸 ¡Qué comience la batalla! #PorEspaña pic.twitter.com/TVgdcP1Kw5
— VOX 🇪🇸 (@vox_es) April 28, 2019
«Θα γέλαγα με την ανικανότητά τους όμως το Vox κέρδισε 24 έδρες στο Κοινοβούλιο. Δεν είναι αστείο» τονίζει στη επιστολή που έστειλε από το Λος Άντζελες, ο 60χρονος Δανοαμερικανός ηθοποιός, ο οποίος μιλάει άπταιστα ισπανικά και διατηρεί σπίτι στη Μαδρίτη.
Στις γενικές εκλογές της 28ης Απριλίου, το Vox αναδείχθηκε το πρώτο ακροδεξιό κόμμα που εξασφάλισε σημαντική παρουσία στο ισπανικό κοινοβούλιο από τον θάνατο του δικτάτορα Φράνκο το 1975.
Η εταιρεία Warner Bros Spain, που έχει τα δικαιώματα διανομής, επίσης αντέδρασε, επισημαίνοντας ότι δεν έδωσε άδεια για τη χρήση πνευματικής ιδιοκτησίας της στην προεκλογική εκστρατεία οποιουδήποτε κόμματος.
Ο Βίγκο Μόρτενσεν λέει ότι το μήνυμα του Vox είναι παράλογο, καθώς στα βιβλία ο Άραγκορν είναι ένας «πολύγλωσσος πολιτικός άνδρας, που υπερασπίζεται τη γνώση και την ενσωμάτωση των ποικίλων φυλών, παραδόσεων και γλωσσών στη Μέση Γη» και δεν θα πρέπει να σχετίζεται με την ακροδεξιά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το ψήφισμα καταδικάζει τις επιθέσεις του Ιράν στην περιοχή και καλεί την Τεχεράνη να τις σταματήσει άμεσα
Τηλεφωνική επικοινωνία Φον ντερ Λάιεν με τον πρόεδρο Αούν και στήριξη της ΕΕ στον λαό του Λιβάνου
Βρετανική βόμβα 250 κιλών εντοπίστηκε στον Έλβα - Μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης στο κέντρο της πόλης
Κλιμάκωση στη σύγκρουση Ισραήλ–Λιβάνου μετά από μαζική επίθεση ρουκετών της Χεζμπολάχ
«Η Ρωσία μπορεί να στείλει στρατό στο Ιράν», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος
Ο Μακρόν κάλεσε τη Χεζμπολάχ να παραδώσει τα όπλα
Καμία ανησυχία για ενδεχόμενες επιθέσεις στο έδαφός μας, δηλώνει ο Τραμπ
Ενδεχόμενο να φτάσει έως και 200 δολάρια το βαρέλι πετρελαίου
Ο στρατός των ΗΠΑ πραγματοποιεί τακτικά αποστολές μέσω της θαλάσσιας αυτή οδού
Η ίδια τράπεζα, όπως και άλλη μία κρατική, υπέστησαν χθες μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση
Είναι η πρώτη φορά που η Σάρλοτ Νίκολς μιλά δημόσια για την εμπειρία της
Η Μαδρίτη τερματίζει επίσημα τη θητεία της πρέσβεως ενώ η ένταση με το Ισραήλ κλιμακώνεται
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας επικοινωνούσε με το πλοίο μέσω τηλεφώνου και παρακολουθούσε τη διαδικασία μέσω βίντεο
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός αλλάζει τόνο για τα πλήγματα στο Ιράν, μιλώντας για ενέργειες εκτός διεθνούς δικαίου
1:23:06.801 χρειάστηκε ο Τζορτζ Ράσελ για να ολοκληρώσει τον αγώνα στο Grand Prix της Αυστραλίας στη Μελβούρνη και να κατακτήσει την πρώτη θέση στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν στη Formula 1
«Ο πόλεμος πηγαίνει εξαιρετικά» είπε χαρακτηριστικά
Το 90% των ιρανικών εξαγωγών πετρελαίου περνά από εκεί
Πανηγύρι με τις φωτογραφίες του ζευγαριού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.