Κοσμος

Τραμπ: «Απίστευτο χάλι η Βενεζουέλα, κάτι πρέπει να γίνει»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ προαναγγέλλει εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ντόναλντ Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ/©EPA/Al Drago

Προειδοποιήσεις Τραμπ για το «έσχατο» μέτρο που μπορεί να ληφθεί στη Βενεζουέλα.

Για «εξελίξεις» στη Βενεζουέλα, εντός των επόμενων ημερών, με αναφορά για «έσχατο» μέτρο έκανε λόγο ο Ντόναλντ Τραμπ μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο Fox Business, επαναφέροντας το σενάριο για λήψη στρατιωτικής δράσης στη χώρα, στο πλαίσιο ενεργειών για την απομάκρυνση από την εξουσία του Νικολάς Μαδούρο.

«Είναι ένα απίστευτο χάλι (…) Το μέρος είναι τόσο άσχημα και τόσο επικίνδυνο (…) οπότε κάτι θα πρέπει να γίνει. Πολλά πράγματα θα γίνονται την επόμενη εβδομάδα - και συντομότερα από αυτό. Θα δούμε τι θα συμβεί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε την υποστήριξή του στον Χουάν Γκουαϊδό, τον ηγέτη της αντιπολίτευσης και αναγνωρισμένο από τουλάχιστον 50 χώρες μεταβατικό πρόεδρο. Και πρόσθεσε: «Κάνουμε ό,τι μπορούμε να κάνουμε, εκτός από -ξέρετε- το "έσχατο" (σ.σ. ultimate), το οποίο υπάρχουν άνθρωποι που θα ήθελαν να το κάνουμε».

Κληθείς να δώσει διευκρινίσεις, ο Τραμπ απάντησε: «Μερικές από αυτές (τις επιλογές) δεν μου αρέσει καν να τις αναφέρω, γιατί είναι αρκετά σκληρές».

Την ώρα που η κατάσταση στη χώρα παραμένει έκρυθμη, εντείνονται οι διπλωματικές διεργασίες σε διεθνές επίπεδο. Όπως γνωστοποίησε Αμερικανός αξιωματούχος, Μάικ Πομπέο και Σεργκέι Λαβρόφ θα έχουν την επόμενη εβδομάδα συνάντηση στη Φινλανδία, όπου μεταξύ άλλων θα συζητήσουν για την παρούσα κατάσταση στην πολύπαθη χώρα και τις επιλογές για την αποκλιμάκωση της έντασης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ