- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Θερμή χειραψία στο τετ α τετ Πούτιν-Κιμ Γιονγκ ουν
Χαμόγελα μπροστά στις κάμερες για τους δύο ηγέτες στο Βλαδιβοστόκ
Ιστορικό τετ α τετ του Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Κιμ Γιονγκ-ουν στο Βλαδιβοστόκ
Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιείται η ιστορική συνάντηση του Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Κιμ Γιονγκ-ουν στο Βλαδιβοστόκ. Οι δύο ηγέτες είχαν θερμή χειραψία, μοιράζοντας απλόχερα χαμόγελα μπροστά στις κάμερες στην είσοδο του πανεπιστημίου Far Eastern Federal Univertity.
«Είμαι σίγουρος ότι η επίσκεψή σας στη Ρωσία θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα με ποιους τρόπους μπορούμε να συμβάλουμε να επιλυθεί η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο, και τι μπορεί να κάνει η Ρωσία για να υποστηρίξει τις θετικές τάσεις που εκτυλίσσονται το τρέχον χρονικό διάστημα» ανέφερε ο Πούτιν κατά την έναρξη της συνάντησης. Και πρόσθεσε: «Σε διμερές επίπεδο, έχουμε πολλά να κάνουμε για να αναπτύξουμε τις οικονομικές μας σχέσεις».
Από τη μεριά του ο Κιμ Γιονγκ-ουν τόνισε πως η συνάντηση θα επιτρέψει να διαμορφωθεί μια κοινή γραμμή Ρωσίας-Βόρειας Κορέας για ζητήματα της Κορεατικής.
«Θεωρώ ότι η συνάντηση αυτή είναι πολύ χρήσιμη για την ανάπτυξη των ιστορικών δεσμών μεταξύ των δύο κρατών, που έχουν μακρά φιλία, και μιας πιο σταθερής και στερεής σχέσης» εξήγησε ο Κιμ Γιονγκ-ουν, ενώ συνεχάρη τον Πούτιν για την επανεκλογή του στο ανώτατο πολιτικό αξίωμα της χώρας και για το γεγονός ότι «οικοδομεί μια ισχυρή Ρωσία».
Ο Πούτιν έφθασε αεροπορικώς στο Βλαδιβοστόκ το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης. Μία ημέρα, νωρίτερα, είχε φθάσει στη ρωσική πόλη ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας. Το τετ α τετ γίνεται στο νησί Ρούσκι, με τα μέτρα ασφαλείας να είναι δρακόντεια.
Διεθνείς αναλυτές επισημαίνουν ότι το ταξίδι του Κιμ Γιονγκ-ουν στη Ρωσία φανερώνει την προσπάθεια της Πιονγκγιάνγκ για ανανέωση των δεσμών φιλίας και οικονομικής συνεργασίας με τη Μόσχα.
Η Ρωσία είχε επιλέξει να παραμείνει στο περιθώριο της θεαματικής αναθέρμανσης των διμερών σχέσεων Βόρειας και Νότιας Κορέας από τις αρχές του 2018, καθώς και της ιστορικής προσέγγισης με τις ΗΠΑ. Τον περασμένο Φεβρουάριο η δεύτερη συνάντηση Τραμπ και Κιμ στο Ανόι εξελίχθηκε σε «ναυάγιο», καθώς η Πιονγκγιάνγκ επιμένει στην άμεση άρση των διεθνών οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της, προκειμένου να ξεκινήσει τη διαδικασία για αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής.
Είναι η πρώτη φορά, από το 2011, που οι ηγέτες Ρωσίας και Βόρειας Κορέας έχουν τετ α τετ. Εκείνη τη χρονιά ο τότε πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ είχε συναντηθεί με τον Κιμ Γιονγκ-Ιλ, πατέρα του Κιμ Γιονγκ-ουν.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Θα συνεχίσουμε όσο χρειαστεί» - Η συνέντευξη του Ισραηλινού πρωθυπουργού
Η προστασία της Aramco από τις ελληνικές συστοιχίες και οι στόχοι της Αθήνας
Ο σπουδαίος Κύπριος σεφ είχε βραβευτεί με αστέρι Michelin - Το «αντίο» του Νίκου Αλιάγα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε στην επίθεση που έγινε το 1941 και έβαλε τις ΗΠΑ στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο
Συνελήφθη την ίδια ημέρα που ανακηρύχθηκε υποψήφιος για την προεδρία του CHP με 15,5 εκατομμύρια ψήφους
Ο ισραηλινός υπουργός Ενέργειας Έλι Κοέν ενημέρωσε λίγο αργότερα πως «δεν προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές στις εγκαταστάσεις»
«Περιμένουμε βοήθεια από την Ιαπωνία σε αντίθεση με το NATO»
Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση ο συναγερμός έληξε
Τι κρύβει η στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών
Πέντε ευρωπαϊκές χώρες και η Ιαπωνία καταδικάζουν τις ιρανικές επιθέσεις
Προειδοποιούν για άλμα στις τιμές των καυσίμων - Kαλούν τους επιβάτες να κάνουν έγκαιρα τις κρατήσεις τους
Σοκ on air για τον ρεπόρτερ που γλιτώνει από θαύμα
Θα υπάρξουν ανατιμήσεις σε βασικά είδη
«Ο κόσμος και οι αχάριστοι Ευρωπαίοι πρέπει να ευχαριστούν τον Τραμπ», ανέφερε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ
Νέοι τριγμοί στο ΝΑΤΟ
Η μείωση των ποσοστών γεννήσεων ανησυχεί τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν
Μετά τις δηλώσεις Τραμπ, η Κοπεγχάγη ήταν έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο
Δραματική άνοδος τιμών στην ενέργεια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.