- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σπίτι Τρόμου: Τα παιδιά συγχώρεσαν τους βασανιστές γονείς τους
Ο Ντέιβιντ και η Λουίζ Τάρπιν καταδικάστηκαν σε ισόβια
13 παιδιά που βίωσαν την κακοποίηση και τον τρόμο στα χέρια των γονιών τους δηλώνουν ότι τους συγχωρούν. Οι γονείς καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη.
Τα παιδιά τους ζεύγους από την Καλιφόρνια συγχώρεσαν τους γονείς τους που επί χρόνια τα βασάνιζαν και τα είχαν σε αιχμαλωσία.
Η υπόθεση είναι γνωστή στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ως «Το Σπίτι του Τρόμου». Οι γονείς Ντέιβιντ και Λουίζ Τάρπιν καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη. Συνελήφθησαν τον Ιανουάριο του 2018, όταν η 17χρονη κόρη τους κατάφερε να αποδράσει από το σπίτι-φυλακή στο Πέρις.
Το ζεύγος ομολόγησε την ενοχή του. Παραδέχθηκαν ότι για εννέα χρόνια κακοποιούσαν 12 από τα 13 παιδιά τους.
«Αγαπώ και τους δύο γονείς τόσο πολύ», αναφέρει η Τζέσικα σε γραπτή δήλωσή της που διαβάστηκε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας. «Μπορεί να μην ήταν οι καλύτεροι στο πώς μας μεγάλωσαν αλλά διαμόρφωσαν τις προσωπικότητές μας», πρόσθεσε.
Ένα άλλο παιδί αναφέρθηκε στα βασανιστήρια που βιώσαν στα χέρια των γονιών τους. «Δεν μπορώ να περιγράψω με λέξεις τι τραβήξαμε μεγαλώνοντας. Ακόμα έχω εφιάλτες. Ακόμα βλέπω στον ύπνο μου τα αδέλφια μου αλυσοδεμένα και δαρμένα. Αλλά αυτό ήταν τότε και το σήμερα είναι διαφορετικό».
Τα παιδιά, ηλικίας από δύο έως 29 ετών όταν ζούσαν σε αιχμαλωσία, βρέθηκαν από την αστυνομία υποσιτισμένα και δεμένα χειροπόδαρα σε έπιπλα.
Οι αστυνομικοί που έκαναν την έφοδο στο σπίτι που βρίσκεται 112 χιλιόμετρα από το Λος Άντζελες είπαν ότι δεν άντεξαν τη δυσοσμία, ενώ έκαναν λόγο για ένα σπίτι ερείπιο. Οι γονείς δεν επέτρεπαν στα παιδιά και θύματά τους να κάνουν μπάνιο παρά μόνο μια φόρα τον χρόνο, δεν τους επέτρεπαν να χρησιμοποιούν την τουαλέτα και ουδέποτε επισκέφθηκαν τον οδοντίατρο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αιχμές για Μακρόν, με προειδοποίηση ότι στρατιωτικές πρωτοβουλίες αυξάνουν την ένταση
Οι επιπτώσεις στον πληθωρισμό από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή δεν έχουν ακόμη αποτυπωθεί
Ο πρόεδρος στηρίζει αμερικανική πρωτοβουλία για ασφάλεια ναυσιπλοΐας στην περιοχή
Το λάθος που προκάλεσε το τροχαίο
Εντοπίστηκε παιδικό εσώρουχο με DNA τόσο του κοριτσιού όσο και του 47χρονου υπόπτου
Ο νικητής του φετινού βραβείου θα ανακοινωθεί στις 9 Οκτωβρίου
Νέο μήνυμα από τον ανώτατο θρησκευτικό ηγέτη του Ιράν
Οι αρχές εκτιμούν ότι η συνολική αξία των χελωνών που κατασχέθηκαν ανέρχεται σε περίπου 9.000 δολάρια
Ο μυστηριώδης καλλιτέχνης δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα αν το έργο είναι δικό του
Η σύγκρουση με το Ιράν εκτοξεύει τις τιμές του πετρελαίου και απειλεί τη διεθνή οικονομία
Οι ΗΠΑ μειώνουν τις δυνάμεις τους στη Μέση Ανατολή
Το χρονικό της υπόθεσης
Νέα στοιχεία για τις κινήσεις του τραγουδιστή μετά τη δολοφονία της 14χρονης και τις προσπάθειες να καλύψει τα ίχνη του
Η επίθεση σημειώθηκε έπειτα από μια σειρά περιστατικών αντισημιτικού χαρακτήρα τις τελευταίες εβδομάδες
Σε κρίση οι σχέσεις Ουάσινγκτον-Βερολίνου μετά τις αιχμές Μερτς για το Ιράν
Τι δήλωσε ο κυβερνητικός σύμβουλος για την τρομοκρατία μετά την επίθεση στο Γκόλντερς Γκριν
Οι τιμές του πετρελαίου έχουν εκτοξευθεί μετά την έναρξη του πολέμου στις 28 Φεβρουαρίου
Ψέκασε με άγνωστη ουσία τρεις αστυνομικούς στο Τόκιο
Η Joby Aviation στοχεύει πλέον στο δεύτερο μισό του 2026 για την έναρξη εμπορικών πτήσεων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.