Ιταλία: 13,5 εκ. πρόστιμο σε φοιτητές για το BBQ που έκαψε το Κόμο
Ο ένας λέει «συγνώμη», ο άλλο δηλώνει «αποδιοπομπαίος τράγος»
Από τα δικά τους κάρβουνα κάηκαν 1.000 εκτάρια δάσους στο Κόμο. Όλοι αναρωτιούνται αν μπορούν να πληρώσουν το πρόστιμο
Δύο φοιτητές στην Ιταλία, η οποίοι κατηγορούνται για την πρόκληση μεγάλης φωτιάς στην περιοχή Κόμο, τιμωρήθηκαν με το εξωφρενικό πρόστιμο των 13,5 εκατομμυρίων ευρώ έκαστος.
Οι δύο φοιτητές, ηλικίας 22 ετών, έκαναν μπάρμπεκιου στο βουνό στο εξοχικό σπίτι του παππού του ενός όταν ξαφνικά ξέσπασε μεγάλη φωτιά. Το περιστατικό συνέβη το περασμένο έτος στις 30 Δεκεμβρίου.
Ο τεράστιος λογαριασμός για τους νεαρούς υπολογίστηκε από τοπικούς αξιωματούχους με βάση μια φόρμουλα που χρησιμοποιείται για τον προσδιορισμό της έκτασης των ζημιών που προκαλούνται από τη φωτιά.
Ένας από τους δύο κατηγορούμενους για την πυρκαγιά δήλωσε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης πως ο ίδιος και ο φίλος του είναι οι «αποδιοπομπαίοι τράγοι» για το γεγονός. Ο ένας από τους δύο μιλώντας στη «La Stampa» εξέφρασε τη βαθιά του λύπη για το συμβάν ενώ συμπλήρωσε: «Είμαστε τα πραγματικά θύματα αυτής της ιστορίας».
Dal #3gen sono stati 318 i lanci di acqua, sostanze ritardanti e liquido schiumogeno effettuati dai #canadair della flotta aerea nazionale dei #vigilidelfuoco sugli incendi boschivi di #Como e #Varese pic.twitter.com/VIN4AJj0oO
— Vigili del Fuoco (@vigilidelfuoco) January 7, 2019
Οι ερευνητές ωστόσο που μελετούν την υπόθεση, σχολίασαν πως, με βάση τις μελέτες που πραγματοποίησαν, η πρώτη σπίθα πυροδοτήθηκε από τα κάρβουνα που είχαν χρησιμοποιηθεί για το μπάρμπεκιου σε συνδυασμό με την ξηρότητα του περιβάλλοντος.
Η πυρκαγιά έκαιγε αρκετές μέρες, καταστρέφοντας περίπου 1.000 εκτάρια δάσους στο Μόντε Μπερλινγκέρα. Η ζημιά μάλιστα θεωρείται μη αναστρέψιμη.
Η εφημερίδα La Stampa αναφέρει πως σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους, επιβάλλεται πρόστιμο 118-593 ευρώ για κάθε τετραγωνικό μέτρο. Οι ζημιές που προκάλεσαν οι φοιτητές ανέρχονται σε 6.840 τετραγωνικά μέτρα και ως εκ τούτου προέκυψε και το υψηλό πρόστιμο.
Ο συνήγορος υπεράσπισης των νεαρών από την άλλη σημείωσε πως ένα πρόστιμο πρέπει να είναι λογικό ώστε να είναι πιθανή και η καταβολή του. «Ποιο το νόημα να επιβληθεί ένα τέτοιο πρόστιμο όταν δεν μπορούν να το πληρώσουν καν;», είπε χαρακτηριστικά.
Ο εισαγγελέας από την πλευρά του δήλωσε στο τοπικό πρακτορείο ειδήσεων Il Giorno Como ότι η ποινή είναι στην ουσία ένα μήνυμα ότι οι άνθρωποι πρέπει να είναι ακόμα πιο υπεύθυνοι σχετικά με ό,τι έχει να κάνει με την προστασία του περιβάλλοντος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Ξεχωριστή θέση στη συλλογή είχε ένα μοναδικό δοχείο και κουτάλι, έργο του αργυροχόου Μαρσέλ Μπλοκ
Παράλληλα, η Ουκρανία επανήλθε στο προσκήνιο με την άφιξη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Η καταγγελία είχε κατατεθεί στις 5 Ιανουαρίου
Ωστόσο ο βασικός κατηγορούμενος πέθανε πριν από λίγους μήνες
Aφού ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε υποτιμητικά σχόλια
«Ζήτησα να μπορέσει να αναθεωρηθεί η συγκεκριμένη δομή»
Το σχέδιο αποκάλυψε στο Νταβός ο Στιβ Γουίτκοφ
Έντονες αντιδράσεις για την υπόθεση
Φίλος του κατέβαλε εγγύηση 200.000 φράγκων
Στην ίδια υπόθεση παραπέμφθηκαν ακόμη πέντε άνδρες
Eνώ η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει μέτρα στήριξης
Έκτακτη ευρωπαϊκή βοήθεια σε νοσοκομεία και κρίσιμες υποδομές μετά τις ρωσικές επιθέσεις στην ενέργεια
Το αισιόδοξο κλίμα ήρθε σε αντίθεση με τις υποβόσκουσες ανησυχίες
Bρισκόταν στη λίστα των «10 Πιο Καταζητούμενων» του FBI
Κεντρικό ρόλο στο νέο σχήμα αναλαμβάνουν η Oracle, η Silver Lake
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας χαιρετίζει τις επικρίσεις που δέχθηκε η Ευρώπη κατά την διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ
Οι αρχές εξετάζουν τα τρένα που πέρασαν από το ίδιο σημείο τις 48 ώρες πριν το ατύχημα για να προσδιοριστεί η στιγμή που δημιουργήθηκε η βλάβη
Σε φάση κύρωσης η καταγγελία συμφωνιών – Αντιδρά η Μόσχα, επικαλούμενη οικονομικές συνέπειες
Ξεπερνούν τους 5.000 οι νεκροί από την καταστολή - Ενισχύεται η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.