- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τα 23 λεπτά που θα μπορούσαν να σώσουν την Παναγία των Παρισίων
Αποκάλυψη από τον εισαγγελέα του Παρισιού - Χτύπησαν δύο συναγερμοί
Ο καθεδρικός ναός της Παναγίας των Παρισίων απείχε 15 με 30 λεπτά από την ολική καταστροφή - Η μάχη των πυροσβεστών
Ο καθεδρικός ναός της Παναγίας των Παρισίων απείχε 15 με 30 λεπτά από την ολική καταστροφή καθώς οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη για να κατασβέσουν τη φωτιά που έφτασε μέχρι τα γοτθικά καμπαναριά της, αποκάλυψαν οι γαλλικές αρχές.
Μία ακόμα μεγαλύτερη καταστροφή απετράπη χάρη στις προσπάθειες των πυροσβεστών οι οποίοι παρά τον κίνδυνο παρέμειναν στο εσωτερικό του ιστορικού ναού προκειμένου να δημιουργήσουν ένα τείχος νερού μεταξύ της φωτιάς και των δύο πύργων στη δυτική πρόσοψη.
Η αποκάλυψη του πόσο κοντά στην ολοκληρωτική καταστροφή έφτασε ο καθεδρικός ναός αναδείχθηκε από την έρευνα της αστυνομίας και τις καταθέσεις που έλαβε από τους εργαζόμενους για την αποκατάσταση του μνήμείου.
Σύμφωνα πάντως με τον εισαγγελέα του Παρισιού Ρεμί Χέιτζ, ο πρώτος συναγερμός για πυρκαγιά ακούστηκε στις 6:20 το βράδυ της Δευτέρας, χωρίς όμως να εντοπιστεί η εστία. Η δεύτερη προειδοποίηση ακούστηκε στις 6:43 μ.μ. και η φωτιά ανακαλύφθηκε στη γοτθική οροφή.
«Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι υπήρξε ένας πρώτος συναγερμός στις 18;20, ακολούθησε η διαδικασία έρευνας αλλά δεν βρέθηκε φωτιά. Στη συνέχεια, υπήρξε ένας δεύτερος συναγερμός στις 18:43 και τότε φωτιά εντοπίστηκε στη δομή», δήλωσε, συμπληρώνοντας πως «η έρευνα είναι μακρά και σύνθετη, είμαστε στη ανάκριση μαρτύρων».
Έρευνα για πιθανό βραχυκύκλωμα σε ανελκυστήρες
Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, οι αρχές της Γαλλίας ερευνούν αν η φωτιά στον ιστορικό ναό προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα.
«Θα μπορούσε να είναι βραχυκύκλωμα», ανέφερε πηγή κοντά στην έρευνα στην εφημερίδα Le Parisien την Τρίτη. Ειδικότερα, οι αρχές φέρονται να έχουν θέσει στο επίκεντρο των ερευνών τους τρεις ανελκυστήρες-ανυψωτικά μηχανήματα που τοποθετήθηκαν στο ναό στο πλαίσιο των εργασιών συντήρησης.
Ο Julien Le Bras, επικεφαλής της εταιρείας Europe Échafaudage, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τις εργασίες, δήλωσε στο BFM-TV ότι ακολουθήθηκαν όλες οι διαδικασίες ασφαλείας.
Ήδη πάντως περισσότεροι από 50 άτομα συμμετέχουν στις έρευνες για να διαπιστώσουν πως εξαπλώθηκε η πυρκαγιά, ενώ ήδη 30 άτομα έχουν ήδη ανακριθεί.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε στην επίθεση που έγινε το 1941 και έβαλε τις ΗΠΑ στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο
Συνελήφθη την ίδια ημέρα που ανακηρύχθηκε υποψήφιος για την προεδρία του CHP με 15,5 εκατομμύρια ψήφους
Ο ισραηλινός υπουργός Ενέργειας Έλι Κοέν ενημέρωσε λίγο αργότερα πως «δεν προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές στις εγκαταστάσεις»
«Περιμένουμε βοήθεια από την Ιαπωνία σε αντίθεση με το NATO»
Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση ο συναγερμός έληξε
Τι κρύβει η στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών
Πέντε ευρωπαϊκές χώρες και η Ιαπωνία καταδικάζουν τις ιρανικές επιθέσεις
Προειδοποιούν για άλμα στις τιμές των καυσίμων - Kαλούν τους επιβάτες να κάνουν έγκαιρα τις κρατήσεις τους
Σοκ on air για τον ρεπόρτερ που γλιτώνει από θαύμα
Θα υπάρξουν ανατιμήσεις σε βασικά είδη
«Ο κόσμος και οι αχάριστοι Ευρωπαίοι πρέπει να ευχαριστούν τον Τραμπ», ανέφερε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ
Νέοι τριγμοί στο ΝΑΤΟ
Η μείωση των ποσοστών γεννήσεων ανησυχεί τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν
Μετά τις δηλώσεις Τραμπ, η Κοπεγχάγη ήταν έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο
Δραματική άνοδος τιμών στην ενέργεια
Οι πολίτες των μεγάλων κρατών της Δύσης εμπιστεύονται περισσότερο μια δικτατορία από τη γη των ελεύθερων και τη χώρα των γενναίων. Κι αυτό είναι έργο του 47ου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών
Ο πύραυλος είχε κατεύθυνση την πόλη Γιανμπού
Εξοντώθηκε επικίνδυνος βαρόνος ναρκωτικών της συμμορίας Comando Vermelho
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.