Κοσμος

Τραγωδία: Αεροσκάφος έπεσε σε σπίτι - 6 νεκροί

Δραματικές εικόνες από την πόλη Πουέρτο Μοντ στη Χιλή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αεροπορική τραγωδία στη Χιλή
Αεροπορική τραγωδία στη Χιλή/@AirCrashMayday/Twitter

Αεροπορική τραγωδία στη Χιλή: Αεροσκάφος «καρφώθηκε» σε κατοικία - 6 νεκροί

Εικόνες απόλυτης καταστροφής μετέδωσαν ΜΜΕ της Χιλής από τα όσα δραματικά εκτυλίχθηκαν την Τρίτη στην πόλη Πουέρτο Μοντ. Αεροσκάφος, τύπου BN-2B-27, το οποίο ανήκει στην αεροπορική εταιρεία Archipielagos, συνετρίβη σε κατοικημένη ζώνη ελάχιστα λεπτά μετά την απογείωση. Νεκροί είναι ο πιλότος και οι πέντε επιβάτες του μοιραίου αεροπλάνου.

Όπως έγινε γνωστό, το αεροσκάφος έπεσε πάνω σε κατοικία. Τη στιγμή της συντριβής το κτίριο ήταν άδειο. Ένας άνθρωπος που περνούσε σε κοντινή απόσταση τραυματίστηκε από τα συντρίμμια. ​Το αεροπορικό δυστύχημα καταγράφηκε περίπου 1.000 χλμ., νότια της πρωτεύουσας, Σαντιάγκο, κοντά στο αεροδρόμιο «Λα Παλόμα».

Πολύνεκρη συντριβή αεροσκάφους στη Χιλή
Πολύνεκρη συντριβή αεροσκάφους στη Χιλή/@AirCrashMayday/@pabloreynozo/Twitter

Το αεροπλάνο εκτελούσε εμπορική πτήση από την πόλη Πουέρτο Μοντ, την πρωτεύουσα της επαρχίας των Λιμνών, στην Αγιακάρα (σε απόσταση περίπου 100 χλμ.).

Αεροπλάνο έπεσε σε σπίτι στη Χιλή - Έξι νεκροί
Αεροπλάνο έπεσε σε σπίτι στη Χιλή - Έξι νεκροί/@SanAntonio_SOS/Twitter

Ο Χάρι Γιούργκενσεν, ο κυβερνήτης της περιοχής των Λιμνών, υποστήριξε ότι το αεροσκάφος χτύπησε πιθανότατα σε καλώδια του δικτύου ηλεκτροδότησης, με αποτέλεσμα να χάσει απότομα ύψος και να «καρφωθεί» στο σπίτι. Ακολούθησε ισχυρή έκρηξη, με την κατοικία και το αεροπλάνο να τυλίγονται στις φλόγες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ