- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Κίνα: 26 άτομα υπό κράτηση για την έκρηξη σε χημικό εργοστάσιο
Η έκρηξη στοίχισε τη ζωή σε 78 ανθρώπους τον περασμένο μήνα
Η αστυνομία στην Κίνα έλαβε «εξαναγκαστικά ποινικά μέτρα» σε βάρος 17 υπόπτων για την έκρηξη στο χημικό εργοστάσιο
Η κινεζική αστυνομία έχει θέσει υπό κράτηση συνολικά 26 υπόπτους στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για την έκρηξη σε χημικό εργοστάσιο η οποία στοίχισε τη ζωή σε 78 ανθρώπους τον περασμένο μήνα στην επαρχία Τζιανγκσού (ανατολικά), ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.
Η τεράστια έκρηξη, που τραυμάτισε εκατοντάδες ανθρώπους και προκάλεσε εκτεταμένες υλικές ζημιές σε κτίρια που απείχαν πολλά χιλιόμετρα, χαρακτηρίστηκε ένα από τα χειρότερα βιομηχανικά δυστυχήματα στην ιστορία της χώρας.
Η αστυνομία έλαβε «εξαναγκαστικά ποινικά μέτρα» σε βάρος 17 υπόπτων, ανακοίνωσε η κοινότητα Γιαντσένγκ (επαρχία Τζιανγκσού) μέσω κινεζικών ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης. Οι αρχές είχαν κάνει ήδη λόγο για τρεις, κατόπιν έξι άλλες συλλήψεις μετά την έκρηξη της 21ης Μαρτίου.
Στην τελευταία ομάδα των υπόπτων συγκαταλέγονται υπάλληλοι της εταιρείας Tianjiayi Chemical, όπου έγινε η έκρηξη, και μέλη ενός τρίτου μέρους, που δεν έχει κατονομαστεί.
Σε βάρος της εταιρείας είχαν επιβληθεί επανειλημμένα πρόστιμα στο παρελθόν για παραβιάσεις της νομοθεσίας για την προστασία του περιβάλλοντος, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Η κινεζική κυβέρνηση διέταξε να διενεργηθεί έρευνα σε εθνικό επίπεδο για την ασφάλεια της χημικής βιομηχανίας μετά το νέο δυστύχημα.
Όχι λιγότεροι από 187 τραυματίες συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, τρεις εβδομάδες και πλέον μετά την καταστροφή. Πάνω από 500 άνθρωποι είχαν διακομιστεί σε νοσοκομεία αμέσως μετά την καταστροφή.
Το συγκεκριμένο βιομηχανικό δυστύχημα χαρακτηρίζεται το χειρότερο που έχει πλήξει την Κίνα μετά την έκρηξη σε χημικό εργοστάσιο που είχε στοιχίσει τη ζωή σε 165 ανθρώπους το 2015 στο λιμάνι της πόλης Τιαντζίν (βόρεια).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
«Πρόκειται για τεράστιο λάθος», δήλωσε ο συνιδρυτής της Microsoft
«Don't look back in anger», προέτρεψε o Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ
Kαρπός σχέσης του με τη Σβετλάνα Κριβονογκίχ, πρώην καθαρίστρια
Με αφορμή μια δήλωση του αρμόδιου υπουργού
Mεγάλη έρευνα που αφορά συνολικά 13 ονομαστά brands
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.