- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κίνα: 26 άτομα υπό κράτηση για την έκρηξη σε χημικό εργοστάσιο
Η έκρηξη στοίχισε τη ζωή σε 78 ανθρώπους τον περασμένο μήνα
Η αστυνομία στην Κίνα έλαβε «εξαναγκαστικά ποινικά μέτρα» σε βάρος 17 υπόπτων για την έκρηξη στο χημικό εργοστάσιο
Η κινεζική αστυνομία έχει θέσει υπό κράτηση συνολικά 26 υπόπτους στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για την έκρηξη σε χημικό εργοστάσιο η οποία στοίχισε τη ζωή σε 78 ανθρώπους τον περασμένο μήνα στην επαρχία Τζιανγκσού (ανατολικά), ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.
Η τεράστια έκρηξη, που τραυμάτισε εκατοντάδες ανθρώπους και προκάλεσε εκτεταμένες υλικές ζημιές σε κτίρια που απείχαν πολλά χιλιόμετρα, χαρακτηρίστηκε ένα από τα χειρότερα βιομηχανικά δυστυχήματα στην ιστορία της χώρας.
Η αστυνομία έλαβε «εξαναγκαστικά ποινικά μέτρα» σε βάρος 17 υπόπτων, ανακοίνωσε η κοινότητα Γιαντσένγκ (επαρχία Τζιανγκσού) μέσω κινεζικών ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης. Οι αρχές είχαν κάνει ήδη λόγο για τρεις, κατόπιν έξι άλλες συλλήψεις μετά την έκρηξη της 21ης Μαρτίου.
Στην τελευταία ομάδα των υπόπτων συγκαταλέγονται υπάλληλοι της εταιρείας Tianjiayi Chemical, όπου έγινε η έκρηξη, και μέλη ενός τρίτου μέρους, που δεν έχει κατονομαστεί.
Σε βάρος της εταιρείας είχαν επιβληθεί επανειλημμένα πρόστιμα στο παρελθόν για παραβιάσεις της νομοθεσίας για την προστασία του περιβάλλοντος, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Η κινεζική κυβέρνηση διέταξε να διενεργηθεί έρευνα σε εθνικό επίπεδο για την ασφάλεια της χημικής βιομηχανίας μετά το νέο δυστύχημα.
Όχι λιγότεροι από 187 τραυματίες συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, τρεις εβδομάδες και πλέον μετά την καταστροφή. Πάνω από 500 άνθρωποι είχαν διακομιστεί σε νοσοκομεία αμέσως μετά την καταστροφή.
Το συγκεκριμένο βιομηχανικό δυστύχημα χαρακτηρίζεται το χειρότερο που έχει πλήξει την Κίνα μετά την έκρηξη σε χημικό εργοστάσιο που είχε στοιχίσει τη ζωή σε 165 ανθρώπους το 2015 στο λιμάνι της πόλης Τιαντζίν (βόρεια).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.