Κοσμος

Κοινωνιολόγος στο Κατάρ: Έτσι πρέπει να χτυπάτε τις γυναίκες σας

«Στις γυναίκες αρέσουν οι βίαιοι και δυνατοί άνδρες»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Qatari Sociologist Abad Al-Aziz Al-Khazraj Al-Ansari Demonstrates Correct Wife-Beating in Islam

Συμβουλές για τον σωστό τρόπο να χτυπούν τις συζύγους τους με βάση το Ισλάμ παρέχει ο κοινωνιολόγος από το Κατάρ Αμπντ Αλ-Αζίζ Αλ-Καζράι Αλ Ανσάρι, διαβόητος για τα επικριτικά του σχόλια αναφορικά με τα δικαιώματα των γυναικών.

Το Μemri.org αφιέρωσε αρκετά λεπτά από τον χρόνο του για να υποτιτλίσει στα αγγλικά το τελευταίο του βίντεο που ανέβηκε στις 29 Μαρτίου και στο οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων: «Αγαπητοί θεατές. Πολλοί, κυρίως όσοι είναι παντρεμένοι, θα ήθελαν να γνωρίζουν πώς πρέπει να χτυπούν τις γυναίκες τους. Είναι υποχρεωτικό να δέρνετε τη γυναίκα σας; Πρέπει ένας άνδρας να δέρνει τη γυναίκα του κάθε μέρα; Όχι», αλλά πολλές φορές θεωρείται απαραίτητο από τον άνδρα, που κατά τον Αλ Ανσάρι είναι ο αρχηγός της οικογένειας, κάτι δηλαδή σαν «ηγέτης, μάνατζερ εταιρείας».

Ένας άνδρας, οφείλει να πειθαρχεί, όπως εξηγεί, τη σύζυγό του «από αγάπη» ώστε «η ζωή να συνεχίζεται». Χαρακτηρίζει τη μέθοδό που παρουσιάζει ως το «αυθεντικό, απαλό χτύπημα στο Ισλάμ». 

Στο βίντεο επίσης επισημαίνει πως ο ξυλοδαρμός πρέπει να είναι ελαφρύς και σχετικά ανώδυνος αλλά να κάνει τη γυναίκα να αισθάνεται την αρρενωπότητα του άνδρα και τη δύναμή του καθώς και τη δική της θηλυκότητα. 

Στο βίντεο που καταγράφεται μια αναπαράσταση του ενδεδειγμένου τρόπου να χτυπήσει κάποιος τη σύζυγό του, εμφανίζεται ένα αγόρι που έχει στη συγκεκριμένη περίπτωση το ρόλο της γυναίκας. 

Ο Αλ Ανσάρι τον χτυπά στους ώμους, τον αρπάζει και τον κουνά με δύναμη ενώ του φωνάζει δυνατά: «Σου είπα να μην φύγεις από το σπίτι, χωρίς την άδειά μου! Πόσες φορές πρέπει να σου το πω;!». 

Τονίζει δε, πως ένας άνδρας απαγορεύεται να χρησιμοποιεί τις γροθιές του και επίσης δεν πρέπει να χτυπά τη γυναίκα στο πρόσωπο, ούτε να της αφήνει μώλωπες, μελανιές και αιματώματα. 

Υποστηρίζει δε πως ένας άνδρας χρειάζεται να χτυπά τη γυναίκα του γιατί «σε κάποιες τους αρέσει να έχουν δεσποτικούς, βίαιους άνδρες, με κύρος και δύναμη».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.