- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ισπανία: Τα αριστερά κόμματα μπορεί να κερδίσουν την πλειοψηφία
Τι δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση πριν τις βουλευτικές εκλογές στις 28 Απριλίου
Τα αριστερά κόμματα στην Ισπανία, συμπεριλαμβανομένων των Σοσιαλιστών και του Podemos, μπορεί να κερδίσουν αρκετές έδρες μαζί ώστε να εξασφαλίσουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στις βουλευτικές εκλογές, δείχνει δημοσκόπηση.
Η δημοσκόπηση αυτή, η οποία διενεργήθηκε από το Κέντρο Κοινωνιολογικών Μελετών (CIS) και είναι η τελευταία που γίνεται πριν από τις εκλογές, δείχνει ότι το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE) μαζί με το Podemos και τους συμμάχους τους μπορεί να κερδίσουν έως 181 έδρες στην καλύτερη περίπτωση ενώ τα δεξιά κόμματα υπολείπονται σε έδρες, για τις εκλογές της 28ης Απριλίου.
Ωστόσο το περιθώριο που δίνει η δημοσκόπηση αυτή είναι μεγάλο και στη χειρότερη περίπτωση τα αριστερά κόμματα μπορεί βάσει αυτής να εξασφαλίσουν μόνον 157 έδρες. Για να εξασφαλίσουν την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο τα κόμματα πρέπει να συγκεντρώσουν 176 έδρες από τις 350.
Το Σοσιαλιστικό Κόμμα μπορεί να εξασφαλίσει μόνο του 123 έως 138 έδρες (ποσοστό 30,2%) στο κοινοβούλιο και μόνο του δεν συγκεντρώνει την πλειοψηφία, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, ενώ το Podemos εξασφαλίζει 33 έως 41 έδρες (ποσοστό 12,9%).
Την ίδια ώρα τα δεξιά κόμματα, το Λαϊκό Κόμμα (PP), το Ciudadanos και το ακροδεξιό Vox, δεν μπορούν να εξασφαλίσουν μαζί την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Το Λαϊκό Κόμμα λαμβάνει από 66 έως 76 έδρες (ποσοστό 17,2%), σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή, ενώ το Ciudadanos από 42 έως 51 έδρες (ποσοστό 13,6%)και το ακροδεξιό Vox από 29 έως 37 έδρες και ποσοστό 11,9%.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε φάση κύρωσης η καταγγελία συμφωνιών – Αντιδρά η Μόσχα, επικαλούμενη οικονομικές συνέπειες
Ξεπερνούν τους 5.000 οι νεκροί από την καταστολή - Ενισχύεται η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ
26.852 ο αριθμός των συλλήψεων - Τι αναφέρει ΜΚΟ
«Είδα το χέρι μου να λείπει» - Η απίστευτη ιστορία επιβίωσης της έφηβης
Στη Γαλλία το ποσοστό ανήλθε στο 55%
Χιλιάδες κρατούμενοι με την κατηγορία της «εχθρότητας» προς τον Θεό
Eρωτήματα για την κατάσταση της υγείας του προκαλούν οι εικόνες από το Νταβός
Ρυθμιζόμενα ενοίκια, πολεοδομικό μονοπώλιο και είκοσι χρόνια αναμονής για ένα ενοίκιο στη Στοκχόλμη
Συγκλονίζουν το Ηνωμένο Βασίλειο οι αποκαλύψεις
Η κρίση της Γροιλανδίας λειτούργησε ως καταλύτης για μια ιστορική στροφή στρατηγικής αυτονομίας της ΕΕ
Βερολίνο και Ρώμη αναζητούν κοινό ευρωπαϊκό βηματισμό απέναντι σε ΗΠΑ, δασμούς και εσωτερικές διαφωνίες
Επιφυλακτικοί οι Ευρωπαίοι ηγέτες
«Μαρκ, να θυμάσαι ότι ο Καναδάς ζει χάρη στις ΗΠΑ», λέει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
«Τι έπρεπε να κάνουν; Να αφήσουν ένα παιδί πέντε ετών να πεθάνει από το κρύο;» διερωτήθηκε
Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Πώς από ένα ταψάκι κέικ έγινε ένα από τα διασημότερα παιχνίδια στον κόσμο
Η άλλη ευρωπαϊκή χώρα που έχει ενταχθεί είναι η Ουγγαρία
Ειρωνεία στα social media μετά την παραδοχή του Τσέχου πρωθυπουργού για ακριβή υδρόγειο και γεωπολιτικά σχόλια
Μελέτη της Greenpeace αποκαλύπτει ακραία συγκέντρωση αγροτικών επιδοτήσεων σε έξι χώρες της ΕΕ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.