- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ένας Ιταλός που κρατήθηκε όμηρος στη Συρία επί τρία χρόνια, από τον Απρίλιο του 2016, απελευθερώθηκε και επιστρέφει στο σπίτι του, ανακοίνωσε απόψε ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε.
Ο 57χρονος Σέρτζιο Ζανότι, επιχειρηματίας από τη Μπρέσια, είχε απαχθεί στη νότια Τουρκία, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, πριν από τρία χρόνια. Ελάχιστες πληροφορίες για τον όμηρο είχαν δει έκτοτε το φως της δημοσιότητας, καθώς η κυβέρνηση προσπαθούσε να τηρήσει σιγή ασυρμάτου όσο διαρκούσαν οι προσπάθειες για την απελευθέρωσή του.
Η πρώην σύζυγός του Ζανότι είχε λάβει πολλά μηνύματα στα οποία εκείνος ζητούσε βοήθεια ενώ οι απαγωγείς απειλούσαν να τον εκτελέσουν.
«Στο τέλος μιας σύνθετης και ευαίσθητης επιχείρησης, διπλωματικής και ερευνητικής, καταφέραμε σήμερα να πετύχουμε την απελευθέρωση του Σέρτζιο Ζανότι» ανέφερε το πρωθυπουργικό γραφείο σε ανακοίνωσή του. «Ο συμπατριώτης μας φαίνεται ότι είναι σε καλή κατάσταση και σε λίγες ώρες θα επιστρέψει στην Ιταλία, στη Ρώμη», πρόσθεσε.
Δεν δόθηκε καμία διευκρίνιση για το ποιος κρατούσε τον Ζανότι και πώς ελευθερώθηκε.
Οι απαγωγείς είχαν αναρτήσει τουλάχιστον δύο βίντεο του επιχειρηματία. Στο ένα ήταν γονατισμένος ανάμεσα σε δύο ένοπλους μασκοφόρους και κοιτούσε την κάμερα, ενώ έκανε έκκληση στην ιταλική κυβέρνηση να παρέμβει για να μην τον εκτελέσουν.
Τον Αύγουστο του 2018 τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης είχαν αναφερθεί στην περίπτωση ενός άλλου ομήρου, που κατάγεται επίσης από την Μπρέσια: ο Αλεσάντρο Σαντρίνι, 33 ετών, εξαφανίστηκε τον Οκτώβριο του 2016 ενώ βρισκόταν για διακοπές στην Τουρκία. Η μητέρα του έσπασε τελικά τη σιωπή που είχε επιβάλει το υπουργείο Εξωτερικών, αφού έλαβε πολλά σύντομα τηλεφωνήματα από τον γιο της και τουλάχιστον ένα βίντεο στο οποίο ήταν γονατισμένος, ντυμένος με πορτοκαλί στολή, ανάμεσα σε ένοπλους άνδρες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η επιχείρηση εξελίχθηκε υπό δύσκολες συνθήκες στη ζώνη έρευνας και διάσωσης της Τουρκίας
Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο και γρήγορα έγινε viral
«Αχρείαστο το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Αποδέσμευση παγωμένων περιουσιακών στοιχείων απαιτεί η Τεχεράνη
Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός από τη φωτιά
Eυτυχώς o ανήλικος δεν υπέστη σοβαρό τραυματισμό
Στο πλευρό της η Ναόμι Κάμπελ, η Κλόντια Σίφερ και η Σίντι Κρόφορντ
Η ρωσική διαστημική εταιρεία Roskosmos δήλωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το πλήρωμα
Άγνωστη η αιτία θανάτου - Tι εξετάζουν οι γαλλικές Αρχές
Η Ουάσινγκτον κλιμακώνει την πίεση προς την Αβάνα, στοχεύοντας κρατικούς θεσμούς και την ηγεσία της χώρας
Οι κόρες του ανακοίνωσαν την είδηση του θανάτου του
Οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν για την ενίσχυση της βοήθειας προς το Κίεβο
«Αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης να είναι έτοιμη», τόνισε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας
Οι αστροναύτες συμμετέχουν στην αποστολή SpaceX Crew-12
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει αυστηρότερους κανόνες εισόδου στη ζώνη Σένγκεν
Η ελληνική πρεσβεία στην Ελβετία συνεχάρη τη νέα δήμαρχο, ευχόμενη κάθε επιτυχία στη θητεία της
Η φορολόγηση των κρυπτονομισμάτων στις ευρωπαϊκές χώρες διαφέρει
Η εξέλιξη της πνευμονικής νόσου της πριγκίπισσας είναι σοβαρή και η μεταμόσχευση θα πραγματοποιηθεί «το συντομότερο δυνατό»
O πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία απειλεί ολόκληρη την Ευρώπη
Εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων από τους κατοίκους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.