- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
NASA: Το 2033 θα έχει πατήσει άνθρωπος στον Άρη
Επί τάπητος το σχέδιο για επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη έως το 2024
Μεγαλεπήβολα είναι τα σχέδια της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA) για τον πλανήτη Άρη και τη Σελήνη.
Όπως ανακοίνωσε ο διοικητής της NASA Τζιμ Μπριντεστάιν, στόχος είναι να πατήσει ανθρώπινο πόδι στη Σελήνη έως το 2024 και στον «Κόκκινο Πλανήτη» έως το 2033.
«Θέλουμε να πετύχουμε μια προσεδάφιση στον 'Αρη το 2033. Μπορούμε να επιταχύνουμε την προσεδάφιση στον 'Αρη, αν επιταχύνουμε την προσελήνωση» εξήγησε κατά τη διάρκεια ακρόασης στην επιτροπή Επιστήμης-Διαστήματος-Τεχνολογίας του αμερικανικού Κογκρέσου.
Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι το κόστος των αποστολών αυτών θα έχει προσδιοριστεί έως τις 15 Απριλίου.
Δάκτυλος Τραμπ
Πολιτικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι η «επιτάχυνση» της... επιστροφής στη Σελήνη το 2024 (και όχι το 2028, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί) πιθανώς υποκρύπτει και πολιτικές σκοπιμότητες, καθώς τότε θα είναι το τελευταίο έτος της δεύτερης θητείας του Τραμπ -εφόσον επανεκλεγεί πρόεδρος.
Αρκετά μέλη του Κογκρέσου, πάντως, παραμένουν επιφυλακτικά, εκφράζοντας την αμφιβολία τους για το κατά πόσο η NASA είναι σε θέση να στείλει εκ νέου ανθρώπους στο Φεγγάρι σε πέντε χρόνια, δεδομένης -μεταξύ άλλων- της καθυστέρησης στην ανάπτυξη του νέου πυραύλου «βαρέων βαρών» Space Launch System (SLS).
Ταξίδι με αστερίσκους
Σε αντίθεση με το ταξίδι στη Σελήνη που θα έχει διάρκεια τρεις ημέρες, η μετάβαση στον Άρη θα χρειαστεί έξι μήνες.
Αν ληφθεί υπ' όψιν και το ενδεχόμενο της επιστροφής στη Γη, τότε η συνολική διάρκεια φθάνει τα δύο χρόνια. Προς αυτήν την κατεύθυνση η αναχώρηση πρέπει να γίνει όταν οι τροχιές του Άρη και της Γης θα έχουν φέρει πιο κοντά τους δύο πλανήτες, κάτι που συμβαίνει κάθε περίπου 26 μήνες (2031, 2033 κ.ο.κ.).
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Είναι η τρίτη εκλογική αναμέτρηση μέσα σε 16 μήνες
Ο στενός φίλος του ζευγαριού αποκάλυψε τι συμβαίνει μακριά από τις κάμερες και γιατί «κανείς δεν το μαθαίνει»
Σοβαρές ελλείψεις σε καύσιμα, τρόφιμα και φάρμακα
Εξαπέλυσε πυραύλους και drones, στο στόχαστρο και δεξαμενόπλοια στα Στενά του Ορμούζ
Η περίπτωση του 17χρονου που συνελήφθη στην Ολλανδία
Σε πρόσφατη συνέντευξή της η πρώην καγκελάριος κάνει απολογισμό της θητείας της
Η Ντάουνινγκ Στριτ καταγγέλλει «προσπάθειες παρέμβασης» από την Ουάσιγκτον
Η επιχείρηση εξελίχθηκε υπό δύσκολες συνθήκες στη ζώνη έρευνας και διάσωσης της Τουρκίας
Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο και γρήγορα έγινε viral
«Αχρείαστο το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Αποδέσμευση παγωμένων περιουσιακών στοιχείων απαιτεί η Τεχεράνη
Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός από τη φωτιά
Eυτυχώς o ανήλικος δεν υπέστη σοβαρό τραυματισμό
Στο πλευρό της η Ναόμι Κάμπελ, η Κλόντια Σίφερ και η Σίντι Κρόφορντ
Η ρωσική διαστημική εταιρεία Roskosmos δήλωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το πλήρωμα
Άγνωστη η αιτία θανάτου - Tι εξετάζουν οι γαλλικές Αρχές
Η Ουάσινγκτον κλιμακώνει την πίεση προς την Αβάνα, στοχεύοντας κρατικούς θεσμούς και την ηγεσία της χώρας
Οι κόρες του ανακοίνωσαν την είδηση του θανάτου του
Οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν για την ενίσχυση της βοήθειας προς το Κίεβο
«Αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης να είναι έτοιμη», τόνισε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.