- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Δεύτερη γυναίκα κατηγορεί τον Μπάιντεν για ανάρμοστη συμπεριφορά
Βροχή σκανδάλων ενώ ο Αμερικανός σκέφτεται να θέσει υποψηφιότητα για τον Λευκό Οίκο
Μια δεύτερη γυναίκα κατηγόρησε τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ότι την άγγιξε με ανάρμοστο τρόπο, την ώρα που ο Δημοκρατικός πολιτικός εξετάζει να θέσει υποψηφιότητα για το χρίσμα του κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2020.
Η Έιμι Λάπος, 43 ετών, δήλωσε στην εφημερίδα Hartford Courant χθες Δευτέρα ότι ο Μπάιντεν έτριψε τη μύτη του πάνω στη δική της στη διάρκεια μιας εκδήλωσης για τη συγκέντρωση χρημάτων στην πόλη Γκρίνουιτς το 2009.
«Δεν ήταν σεξουαλικής φύσης, όμως με άρπαξε από το κεφάλι μου», δήλωσε η Λάπος. «Έβαλε τα χέρια του γύρω από τον λαιμό μου και με τράβηξε για να τρίψουμε τις μύτες μας. Την ώρα που με τραβούσε πίστεψα ότι θα με φιλήσει στο στόμα», πρόσθεσε η ίδια.
Η Λάπος, η οποία τότε ήταν βοηθός του γερουσιαστή Τζιμ Χάινς, δήλωσε ότι δεν κατήγγειλε ποτέ επισήμως το γεγονός «διότι ήταν ο αντιπρόεδρος κι εγώ ήμουν ένα τίποτα».
«Υπάρχει μια κόκκινη γραμμή αξιοπρέπειας. Υπάρχει μια γραμμή σεβασμού. Το να περνάς αυτή τη γραμμή δεν είναι μια τρυφερή πράξη ενός παππού. Δεν είναι στοργικό. Είναι σεξιστικό και μισογυνικό», τόνισε η ίδια.
Η καταγγελία της Λάπος γίνεται τρεις ημέρες αφού η Λούσι Φλόρες, πρώην υποψήφια αντικυβερνήτης της πολιτείας της Νεβάδα, κατηγόρησε τον Μπάιντεν ότι την φίλησε στο κεφάλι στη διάρκεια εκδήλωσης το 2014.
Απαντώντας στις κατηγορίες της Φλόρες ο πρώην αντιπρόεδρος επεσήμανε σε ανακοίνωσή του: «Κατά τη διάρκεια των πολλών ετών που συμμετέχω σε εκστρατείες και στον δημόσιο βίο, έχω ανταλλάξει αμέτρητες χειραψίες, αγκαλιές, χειρονομίες στοργής, υποστήριξης και ενθάρρυνσης. Και ούτε μία φορά, ποτέ, δεν θεώρησα ότι ενήργησα απρεπώς. Αν υπονοείται ότι έπραξα κατ' αυτόν τον τρόπο, θα το ακούσω με σεβασμό. Όμως δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου».
Οι καταγγελίες αυτές ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο πιθανή υποψηφιότητα του Μπάιντεν, ο οποίος ήταν αντιπρόεδρος την εποχή και των δύο συμβάντων, για το χρίσμα των Δημοκρατικών.
Ο Μπάιντεν, που ήταν αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα επί μια οκταετία και έχει εμπειρία 36 ετών στη Γερουσία, δεν έχει ακόμη ανακοινώσει αν προτίθεται να θέσει υποψηφιότητα, κάτι όμως που αναμένεται να κάνει σύντομα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Ξεχωριστή θέση στη συλλογή είχε ένα μοναδικό δοχείο και κουτάλι, έργο του αργυροχόου Μαρσέλ Μπλοκ
Παράλληλα, η Ουκρανία επανήλθε στο προσκήνιο με την άφιξη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Η καταγγελία είχε κατατεθεί στις 5 Ιανουαρίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.