- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ξαφνικές πλημμύρες έπειτα από σφοδρές βροχοπτώσεις στοίχισαν τη ζωή σε 35 ανθρώπους σε 24 ώρες στο βόρειο και στο δυτικό Αφγανιστάν, παρασύροντας σπίτια και αποκόπτοντας την πρόσβαση σε απομακρυσμένα χωριά, δήλωσαν αξιωματούχοι χθες Σάββατο.
Οι σφοδρές βροχοπτώσεις και οι πλημμύρες άρχισαν νωρίς την Παρασκευή και προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 17 ανθρώπων στις επαρχίες Φαριάμπ και Μπαλχ (βόρεια) και άλλων 18 στις Χεράτ και Μπαντγίς (δυτικά), δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χασμάτ Μπαχαντουρί, εκπρόσωπος της εθνικής υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών.
Σύμφωνα με τον ίδιο, πάνω από 3.000 σπίτια καταστράφηκαν.
Ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας Χεράτ, ο Τζαϊλάνι Φαρχάντ, δήλωσε ότι «εκατοντάδες σπίτια» στην ομώνυμη πρωτεύουσα της επαρχίας «έχουν καταστραφεί» και κατά συνέπεια «χιλιάδες άνθρωποι εκτοπίστηκαν».
Ο διευθυντής της αφγανικής Ερυθράς Ημισελήνου στη Χεράτ, ο Μιρ Γκιουλαμπουντίν Μίρι, τόνισε πως η πρόσβαση σε ορισμένες περιοχές είναι αδύνατη, εμποδίζοντας ομάδες της να σπεύσουν σε βοήθεια των πληγέντων.
«Οι ζημιές είναι τεράστιες, πολλοί άνθρωποι είδαν τα σπίτια τους να καταστρέφονται και μέχρι τώρα δεν έχουμε μπορέσει να τους μοιράσουμε τρόφιμα και κουβέρτες», σημείωσε.
Σωστικά συνεργεία στη Φαριάμπ και στη Μπαλχ, στον βορρά, δυσκολεύονται επίσης εδώ και δύο ημέρες να προσφέρουν βοήθεια στους πλημμυροπαθείς.
«Στείλαμε βοήθεια, τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, στις οικογένειες που επλήγησαν, αλλά το εύρος της καταστροφής είναι μεγάλο, υπάρχουν ακόμα πολλές ανάγκες», δήλωσε ο Χαϊρουλά, εκπρόσωπος της εθνικής υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών στο βόρειο Αφγανιστάν.
Οι διασώσεις και η διανομή βοήθειας έπειτα από φυσικές καταστροφές συχνά προσκόπτονται λόγω της έλλειψης εξοπλισμού και υποδομών στο Αφγανιστάν.
Η έλλειψη επαρκών υποδομών δυσκολεύει επίσης την πρόσβαση σωστικών συνεργείων σε απομονωμένες περιοχές.
Στις αρχές του Μαρτίου, τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν πλημμύρες παρέσυραν πολλά σπίτια στην επαρχία Κανταχάρ, στο νότιο Αφγανιστάν.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η επίθεση σημειώθηκε σε κατοικημένη περιοχή στη Ζαπορίζια
Nεκροί οι δυο κυβερνήτες
Το ζήτημα αγγίζει ευρύτερες κοινωνικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα
Σύμβολο των κινητοποιήσεων έχουν γίνει τα φλαμίνγκο που ζουν στον υγροβιότοπο
Xρεώνουν, όπως είναι λογικό, χιλιάδες δολάρια την ώρα
Νέο σοκ στη Γαλλία μία εβδομάδα μετά τον εντοπισμό της σορού της 11χρονης
Η εστία της έντασης αφορά κυρίως τις σφαγές της Βολυνίας την περίοδο 1943-1945.
Τσουνάμι σε Ινδονησία και Ιαπωνία - Ζημιές σε παραθαλάσσιους οικισμούς
Περισσότερες από 30 γυναίκες έχουν μιλήσει δημόσια τους τελευταίους μήνες
Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε κύμα συγκίνησης στον καλλιτεχνικό χώρο
Μια ματιά στη συζήτηση για την κυοφορούμενη τουρκική νομοθεσία περί ζωνών θαλάσσιας δικαιοδοσίας
Φόβοι για νέα ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή
Η επιδημία εξαπλώνεται από το Κονγκό - Ενισχυμένα μέτρα επιτήρησης
«Τερματίστε τους πολέμους, βοηθήστε τους μετανάστες», ήταν το μήνυμα του ποντίφικα
Η Κάγια Κάλας προτείνει κοινές αγορές όπλων και αποζημιώσεις
Ο Αμερικανός πρόεδρος παρεμβαίνει μετά την κατάρρευση της δίμηνης εκεχειρίας
Το θέμα είναι δυσάρεστο και βαρύ αλλά δεν μπορείς να το περάσεις στο ντούκου αν το αντιμετωπίζει δικός σου άνθρωπος
Τα καλοκαίρια ποτέ δεν ήταν δροσερά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η πόλη κρύβεται
Η στρατιωτική φθορά και η οικονομική πίεση επαναφέρουν το ερώτημα για την έκβαση του πολέμου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.